17/09/2016 KBBC Oostkamp U12A – Blankenberge 70-43

De te kloppen tegenstander kwam deze week van het Blankenbergs zeetje.

 

Blankenberge begon sterk aan de wedstrijd en zette hoog druk. Toch even slikken, want hier hadden onze spelertjes zich blijkbaar niet aan verwacht. Onze jongens konden toch goed stand houden, wat een boeiend eerste quarter opleverde die we nipt op onze naam mochten schrijven: 15-13.

 

Daarna was het onze beurt om eens de druk wat op te voeren. De defence begint steeds beter te lopen. De posities worden beter ingenomen én behouden, en ook de help-defence begint aardig te lukken. Ondanks een niet aflatend Blankenberge werd ook het tweede quarter met duidelijke cijfers gewonnen: 21-10.

 

We moeten toegeven, Blankenberge is ploeg met karakter. In de tweede helft bleven ze ons het vuur aan de schenen leggen. Onze Merels leken hier toch wat door geïntimideerd en begonnen zenuwachtig te spelen. Mindere passes, veel individuele acties en enkele slordige balverliezen waren het gevolg. Maar … ook wij hebben karakter J Onze jongens herpakten zich en trokken terug aan hetzelfde zeil. Net op tijd, zodat we ook dit quarter winnend afsloten: 16-12.

 

In laatste quarter bleek het kaarsje van Blankenberge dan toch opgebrand. We konden onze voorsprong nog wat verder uitbouwen met een mooie 18-8 eindstand in dit laatste quarter.

 

Tot slot om te eindigen met een mooie noot: elk van onze merels heeft deze wedstrijd kunnen scoren. Prociciat spelers en coach met jullie mooie overwinning !!

 

 

Q1: 15-13

Q2: 21-10

Q3: 16-12

Q4: 18-8

Totaal: 70-43

 

 

Speelden mee: Simon, Damasso, Laurens, Joben, Fre, Baptist, Milo, Mathieu & Jens

Geblesseerd (maar stilletjes aan op terugweg): Thomas

 

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .