KBBC Oostkamp – Basket Team Holstra Wevelgem

Wedstrijdverslag KBBC Oostkamp – Holstra Wevelgem: 87-65Wevelgem was voor de tweede keer dit seizoen onze tegenstander. In augustus speelden we op verplaatsing voor de beker van België en pakten met ruime cijfers de overwinning mee naar huis (47-81). Wevelgem moest het opnieuw zonder Tom Vandekeere doen wegens blessure. Ook bij Oostkamp moet Renzy nog wat geduld hebben maar de revalidatie verloopt heel goed.
Oostkamp startte niet op het niveau dat we vorige week te zien kregen in Kortrijk en Wevelgem profiteerde daar van. De eerste punten kwamen van Wim en Niels. Bij Wevelgem reageerde Verborght en Vandenberge, 8-8 na 5 min. In de laatste 2 min van Q1 schakelde Oostkamp nog naar een hogere versnelling via Arno, Nathan en Pieter met een kleine voorsprong als gevolg (Q1 22-15).
In Q2 startte Tandt meteen met een driepunter, de eerste minuten daarop kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren tot Vandenberge voor een gelijkstand zorgde na 5 min (26-26). Wevelgem kwam meer en meer in de wedstrijd, Oostkamp moest zich dringend herpakken maar dit lukte niet. Wevelgem bleef langszij tot aan de rust (36-32).
In de pauze werden blijkbaar duidelijke afspraken gemaakt, de supporters kregen in de tweede helft prachtig basket te zien. In Q3 kwam Wevelgem er niet meer aan te pas, werkelijk alle spelers vochten voor iedere bal en Wevelgem moest afhaken. Wevelgem scoorde 5 minuten niet terwijl Oostkamp de supporters trakteerde op mooie combinaties en snel basket. Q3 61-43.
In de laatste quarter kregen we een zelfde scenario te zien. Via Nathan en Niels bereikten we een 27 punten kloof na 5 min (79-52). De applausvervangingen mochten beginnen. Mikhail mocht opnieuw de eindstand vastleggen met 4 punten op rij. Eindstand 87-65.
Proficiat spelers en coach !!!
De punten voor Oostkamp: Arno 8, Dennis, Jeroen, Niels 15, Nathan 21, Wim 13, Cedric 14, Pieter 4 en Mikhail 12.

Oostkamp pakte een derde overwinning op rij en staat hiermee mooi op nr 1 in de rangschikking. Volgende week staat een verre verplaatsing op het programma, alle concentratie gaat deze week naar de wedstrijd tegen BBC Loyers N.

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .