10/09/2016 Mibac Middelkerke – KBBC Oostkamp U14 C 49-58

Wedstrijdverslag tegen Mibac Middelkerke A :
————————————————————
Beiden ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en dus diende er het één en het ander rechtgezet te worden !

Op het eerste zicht bleken onze opponenten een gans stuk groter dan wij … We gingen op de toppen van onze tenen dienen te spelen.

Door diverse verplichtingen waren Indra en Rune niet aanwezig, maar ze werden meer dan waardig vervangen door Robin en Emile (waarvoor onze dank).

De wedstrijd werd aangevat met een aantal loopfouten en zo bleef de score lange tijd laag … Beiden ploegen waren aan elkaar gewaagd en het beloofde weer een spannende namiddag te worden !
Het bleef lange tijd gelijkoplopend, maar tegen het eind van het eerste quarter hadden we toch een klein kloofje geslagen : 10 – 16.

Als een mini-tornado schoten we uit de startblokken in quarter 2 en bij ons leek alles te lukken (mooi samenspel, snedige aanvallen en goed verdedigend) en bij de tegenstanders was het net het omgekeerde. De Middelkerkse kopjes hingen naar beneden en we trokken de rust in met een 16 – 33 tussenstand.
De buit leek binnen !

Ik zeg wel “leek binnen”, want we starten het derde quarter in rustmodus terwijl de tegenstanders de tornado hadden overgenomen. Puntje per puntje werd er aan onze voorsprong geknabbeld.
Niets leek meer te lukken en de vertwijfeling sloop stilletjes aan in ons spel : veel balverlies, vlugge shots die niet altijd nauwkeuring waren, gemakkelijke lay-ups missen … We kregen het helaas allemaal te zien. En we raakten ook in foutenlast ! Gelukkig vonden we ons elan terug op het eind van het quarter waardoor we nog een achttal punten voorsprong overhielden : 35 – 43.

We schoten net op tijd wakker en de verdediging werd ietske strakker, zonder hierbij onnodige fouten te maken, en je zag het zelfvertrouwen terug in de ploeg sluipen ! Van veerkracht gesproken.
Het was weer close maar de kloof kon door Middelkerke niet meer gedicht worden ! Onze eerste zege van het seizoen is een feit : 49 – 58 !

Goed gewerkt jongens (Pepijn, Levi, Kobe, Maarten, Dante, Tristan, Robin en Emile) en proficiat aan coach Tom met zijn eerste overwinning.

Dit smaakt duidelijk naar meer !

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .