05/03/2016 BBC De Panne – KBBC Oostkamp U12B 81-39

Afgelopen zaterdag mochten we het opnemen in en tegen De Panne. Van de snelle start van vorige week was er jammer genoeg nog weinig te merken. Misschien wat onder de indruk omdat we speelden tegen de leider van het klassement, begonnen we iets te aftastend aan de wedstrijd.

Feit was dat De Panne meteen hoog druk voerde. Onder andere door hun full court defense speelden we enorm zenuwachtig waardoor veel foutjes maakten: slechte passes, onszelf vastlopen op de verdediging, weinig rebounds, te veel en te snelle shots, … We maakten het onszelf moeilijk.

Maar uit fouten kan men gelukkig leren. In het tweede quarter verschenen we veel agressiever tussen de lijnen. Daar was de wil om te basketten weer. Nu was het De Panne die op hun beurt de wenkbrauwen fronste en achter ons aanliep i.p.v. wij achter hen. We kregen een mooie basketmatch te zien met ploegen die aan mekaar gewaagd waren.

Met frisse moed werd het derde quarter aangevangen, maar dit was helaas van korte duur. We hervielen terug in onze speelstijl van het eerste quarter en betaalden hier flink de rekening voor. De Panne speelde terug een versnelling hoger en telkens ze de bal konden afsnoepen, waren ze snel terug aan hun korf en wij … iets later.

Het grote verschil echter tussen de huidige ploeg en de ploeg die begin september het seizoen aanvatte, is dat we mentaal toch een stuk sterker geworden zijn. Waar we voorheen snel de kopjes lieten hangen, hebben onze jongens nu hun knop gevonden om er eens een goeie draai aan te geven om zo toch nog eens het beste van zichzelf te laten zien.

Dit werd in vierde quarter eens temeer bewezen. Terug kwamen we in de wedstrijd en kregen we een gelijkoplopend quarter te zien. De schade was echter reeds te groot om er nog iets aan te kunnen verhelpen, maar de vechtlust en wil in dit quarter maakte veel goed.

De nodige lessen zullen ongetwijfeld getrokken worden uit deze wedstrijd en deze kunnen we alleen maar meenemen naar onze volgende wedstrijden van waaruit we weer kunnen verder bouwen aan ons knappe team.

Q1: 28-8
Q2: 12-14
Q3: 26-8
Q4: 14-11

Speelden mee: Joben, Fre, Jens, Jasper, Thomas, Remy, Baptist & Milo.
Waren afwezig: JB & Simon.

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .