09/01/2016 KBBC Oostkamp U12B – Oudenburg 49-47

Tijdens het Kerstverlof had ons team deelgenomen aan het tornooi in Knokke waar, qua inzet, werkelijk het onderste uit de kan gehaald werd en een zeer mooi resultaat bereikt werd. Misschien een voorbode voor de komende wedstrijden … ?

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zo ver, na een korte winterbreak kon de terugronde aangevat worden. Tegenstander van dienst was meteen niet de minste: Oostende-Oudenburg A, tweede in het klassement en eveneens finalist van het hoger genoemde tornooi.

Na 3 minuten spelen stond er nog steeds een 0-0 op het scorebord te prijken, en na 5 minuten blonk daar plots een mooie 8-0. Je zag onze Merels denken: ‘We hebben ze onder controle’, maar konden ze dit de ganse wedstrijd volhouden ?

Wat we vervolgens te zien kregen was een gedurende de volle vier quarters superspannende wedstrijd. Beide teams gaven mekaar geen duimbreed toe. Wij stonden eens een paar punten voor, dan zij weer …

Doordat iedereen op scherpst van de snee speelde werd het wel een bitsige wedstrijd, een elleboogje hier, knietje daar, … maar niets wat niet met wat zalvende woorden van de coach kon verholpen worden en telkens stonden onze troepen terug recht en vlogen we er weer tegenaan.

De laatste minuut. Op een minuut van het einde stond het 47-47 gelijk toen we twee vrijworpen kregen. Onze n° 10 was blijkbaar een stuk meer stressbestendig dan de supporters op de tribune en legde deze allebei netjes binnen. Vervolgens had Oudenburg de bal en zetten ze hun aanval op. Ze misten hun doel en rebound voor Oostkamp. De zenuwen gierden door de zaal en de bal ging buiten op onze eigen helft. Time-out voor Oudenburg. Na de time-out slagen we er terug in de bal te veroveren, maar Oudenburg verdedigt hard en slaat de bal op 1 seconde van het einde buiten. Onze coach dacht: ‘Ik heb er nog eentje staan, dus waarom niet’ ☺ Time-out. De bal ingeven en in ons bezit houden was ons laatste wapenfeit om de overwinning op onze naam te kunnen schrijven. We did it !

Onze eerste overwinning van 2016 is een feit en wat voor één. Een werkelijk dikke proficiat aan de spelers en coach voor hun inzet en doorzettingsvermogen.