07/11/2015 KBBC Oostkamp U12B – KBBC De Panne 48-71

We wisten reeds op voorhand dat deze wedstrijd een harde dobber zou gaan worden. We waren bovendien maar met slechts acht spelers, want Milo en Joben konden er vandaag jammer genoeg niet bij zijn.

Bij het begin van de wedstrijd gaat het mooi gelijk op. Zouden we vandaag misschien toch een kans hebben ? Plots krijgen we echter enkele punten snel op elkaar volgend tegen. Hierop wisten we niet meteen een antwoord te bieden waardoor we de controle over de wedstrijd wat verloren. We werden wat te zenuwachtig waardoor we zelf enkele gemakkelijke korven misten en de frustraties namen merkbaar toe bij onze spelertjes.

Het viel al snel op dat ze bij De Panne de bal veel toespeelden aan één bepaalde speler die niet veel kansen nodig had om tot scoren te komen. Regelmatig waren we te laat terug in verdediging of kon hij op snelheid voorbij zijn man om te scoren. Ondanks de inzet van onze spelertjes om voor hun man te blijven in verdediging was hij hen telkens toch iets snel af.

Het tweede quarter konden we, mede door een goede defence, nog mooi stand houden, maar in het derde quarter kregen we het deksel ferm op de neus. De Panne schakelde nog een trapje hoger en onze spelertjes konden niet meer volgen. Eens we de bal recupereerden, wilden we telkens te snel naar ons eigen doel, met als gevolg dat er te veel slechte passen, loopfouten, enz. werden gemaakt waardoor we telkens balverlies leden. Haast en spoed …

Tijd om de puntjes op de ‘i’ te plaatsen. Bij de pauze tussen het derde en laatste quarter maande de coach zijn troepen aan om als team op het veld te staan, mekaar te helpen in defence, passen te verzorgen en rustiger te spelen.

Onmiddellijk zagen we een andere wedstrijd, we hadden terug controle over de wedstrijd en de rust keerde weer in de ploeg. We konden ons eigen spel spelen en ook in defence stond er een muur waar De Panne moeilijk door kon. Het vertrouwen kwam terug in de groep en dat was duidelijk op het scorebord merkbaar. Jammer genoeg kwam onze tweede adem net iets te laat, maar we hebben toch met een positieve noot kunnen afsluiten.

Q1: 11-28
Q2: 10-11
Q3: 3-26
Q4: 24-6
Totaalscore: 48-71

Aanwezig: Fre, Jens, Jasper, Thomas, Remy, Simon, Baptist & Jean-Baptiste
Afwezig: Joben, Milo

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .