17/10/2015 KBBC Oostkamp U12B – Blue Stars Brugge 67-30

Tijdens de opwarming was het deze week misschien iets moeilijker om gefocust te blijven, je zag onze jongens al eens een oogje werpen naar de overzijde van het veld en eens vertwijfeld kijken naar mekaar, … een voltallige meisjesploeg ☺

Bij aanvang van de wedstrijd ging het gelijk op. De tegenstandsters maakten duidelijk dat ze niet van plan waren zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. Onze jongens lieten zich echter niet uit het lood slaan en boden goed weerstand. Het was toch even wat zoeken om ons eigen spel te vinden, maar na een aantal minuten vonden we mekaar op het veld en begonnen we stilaan de overhand te nemen. We mochten het eerste quarter dan ook winnend afsluiten met een 13-8 stand.

In het tweede quarter trokken we het laken helemaal naar ons toe. Er werd hoog druk op de bal gezet en veelal zaten we goed in de paslijn wanneer de guard haar bal wilde afgeven. Hierdoor konden we veel fast breaks lopen en kwamen we vlot tot scoren. Dit quarter werd dan ook overduidelijk gewonnen met 19-7.

In het derde quarter hebben we nogal dikwijls een dipje, maar dit was deze week gelukkig niet het geval. We verschenen fris en met veel goesting op het veld. De instructies van de coach werden goed gevolgd en met uitzondering van af en toe eens een slordigheidje en toch wat makkelijke missers was dit terug een mooi quarter waar zowel in aanval als verdediging goed gewerkt werd. Eindstand derde quarter was een overtuigende 21-5.

Zij die dachten dat de dames van Blue Stars zich ondertussen bij een nederlaag hadden neergelegd, hadden het goed mis. Onder impuls van hun coach startten ze het laatste quarter een stuk feller. Vooral in hun defense waren was dit goed merkbaar en was het toch een stuk moeilijker om er door te geraken. Van onze kant werden terug wat makkelijke korven gemist, maar die zullen in de toekomst wel vallen. Leuk om te zien was dat ook onze jongens terug goed aan het bijleren zijn en de theorie van op training steeds meer en meer in praktijk omzetten tijdens de wedstrijd. Er werd mooi open gespeeld rond de driepuntlijn waardoor een ruimte ontstond om te snijden of eens 1 tegen 1 te gaan.

Het laatste quarter wisten we ook te winnen met 14-10 en dus mochten we eindelijk onze derde overwinning vieren !

Jobens verjaardag maakte het feestje in de kleedkamer met een lekkere traktatie helemaal af, GELUKKIGE VERJAARDAG JOBEN !!!

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .