11/10/2015 BBC Koksijde – KBBC Oostkamp U12B 55-36

Op deze vroege zondagmorgen mochten we deze keer het hoofd bieden in en tegen Koksijde A. Uit de voorgaande wedstrijden weten we evenwel dat vroeg geplande wedstijden niet bepaald ‘ons ding’ zijn … ☺.

In het eerste quarter beginnen we vlot aan de wedstrijd en weten als eerste ploeg de score te openen. Koksijde kan echter snel aansluiten en het gaat het ganse quarter constant gelijk op, wat resulteerde in een eindstand van: 16-16.

Het tweede quarter gaat op hetzelfde élan verder. Misschien hier en daar toch nog een hoofdje wat niet goed wakker was, wat resulteerde in een eens mindere pass of balverlies, maar toch konden we relatief gemakkelijk gelijke tred houden. We gingen de rust in met een minieme achterstand van 2 luttele puntjes. (Q2: 8-6)

Je hoorde het tijdens de pauze hier en daar al eens fluisteren, ‘’t zit er in voor vandaag’, ‘mooie wedstrijd, het gaat gelijk op’, ‘beide ploegen zijn mekaar waard’, enz. Maar …, toen begonnen we aan het derde quarter. Koksijde kwam veel vinniger terug het veld op en verhoogde het tempo. Een omschakeling waar onze jongens zich niet goed aan verwacht hadden en al snel stonden we plots achter met een ruime tienpuntenkloof. De time-outs van de coach hielpen jammer genoeg niet, integendeel Koksijde liep steeds verder uit. Te laat terug in verdediging waardoor Koksijde soms meer dan één man vrij onder doel had, de looplijnen werden niet meer gebruikt, te haastige passes, enz. zorgden ervoor dat Koksijde telkens te gemakkelijk kon tegenscoren. De kopjes gingen hangen en onze spelertjes werden er zichtbaar moedeloos van. Meer dan nu en dan eens een kleine tegenprik geven konden we dit quarter jammer genoeg niet bereiken. (Q3: 26-7)

Met hernieuwde moed begonnen we aan het vierde en laatste quarter. We hadden iets te bewijzen. Ondanks de geleverde inzet en wil van beide ploegen werden er langs beide kanten vele scores gemist waardoor het na 5 min. spelen slechts 0-2 in het voordeel van onze spelertjes was. Toen kwam het spel gelukkig wat los en was het deksel van de ring. Dit quarter konden we uiteindelijk winnen met een 5-6 stand.

Belangrijke les wat we vandaag geleerd hebben is dat ook al gaat het eens even wat minder goed, we toch moeten blijven doorzetten en proberen en mekaar moeten motiveren. Anders zijn we meer een tegenstander voor onszelf dan de andere ploeg.

Toch een pluim voor de overige quarters van de wedstrijd en het feit dat onze spelertjes zich konden herpakken in het vierde quarter.

Een nieuwe overwinning zit er nu toch echt wel aan te komen. Misschien volgende week tegen de dames van Blue Star ???

Eindstand: 55-36

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .