10/10/2015 Basket Blankenberge – KBBC Oostkamp U12A 50-55

“Onze wedstrijd tegen Blankenberge B was er ééntje om niet vlug te vergeten !

De wedstrijd werd aangevat met missers al beide kanten, maar uiteindelijk vonden we een beetje beter de weg naar de korf dan de tegenstanders waardoor het eerste quarter werd afgesloten met een 8 – 14. De bal ging vlotjes rond en de looplijnen werden netjes ingevuld, mooi om te zien.

Na een korte rustpauze vlogen de korven ons rond de oren en zagen we een gelijkopgaande wedstrijd : de basketbal werd langs beide zijden goed door het netje gejaagd. Bij het rustsignaal stond er 26 – 34 op het scorebord te lezen. En niet vergeten … we zagen een echte buzzerbeater ! “Amai, geweldig !!!!”

Gezien het wedstrijduur was er eerder sprake van aperitieftime dan van koffietime (toch voor de ouders) en na het genieten van een drankje namen we allemaal weer plaats in de tribune voor een hopelijk spannende wedstrijd.

En we werden beloond …. De tegenstanders van Blankenberge kwamen een beetje scherper uit de kleedkamer dan wij en knaagden puntje per puntje van onze voorsprong af, maar telkenmale lukten we er in om onze voorsprong te behouden : we leden een beetje te veel balverlies en lieten ons te veel meeslepen met de “sfeer” op de tribune. Na het derde quarter hadden we nog een voorsprong van 4 puntjes : 40 – 44.

Na een kleine tussenkomst vonden de gastjes hun kalmte en scherpte terug (goeie ingreep coach !) en werd er geknokt (figuurlijk dan toch) voor iedere bal en voor ieder puntje. Mooi !

Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met een minimaal verschil, nl. 50 – 55.

Knap gedaan ! Proficiat gastjes en coach !

O ja, kalmeringspilletjes zullen volgende week aanwezig zijn bij “sommige” afgevaardigden.”

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .