07/02/2015: KBBC Oostkamp – Gembloux 91-65 (41-31)

Oostkamp mocht rode lantaarn Gembloux ontvangen. Gembloux kon dit seizoen nog maar 2 wedstrijden winnen en had dringend punten nodig om alsnog uit de gevarenzone te geraken. In de heenronde kon Oostkamp niet met alle gemak winnen in Gembloux (78-84).

In Q1 was al snel duidelijk dat Gembloux een maatje te licht was voor Oostkamp. Gembloux bleef 7 min op 4 punten hangen terwijl Oostkamp vlot op dreef kwam via Simon, Wannes en Arno. 14-4 na 7 min. Gembloux bleef zoeken maar zonder resultaat. Sven scoorde nog op de buzzer een bom. Q1 23-9.

Q2 startte moeizaam met een eerste score na 2 min van Sven gevolgd door een bom van Ledoux. Gembloux was gestart aan een goed qu arter en deed het net iets beter dan Oostkamp dat 7 balverliezen leed. De score ging gelijkopgaand voor beide ploegen. Bij de tegenstanders was het vooral Bierman dat voor de punten zorgde. Een driepuntshot van Jeroen werd op het eindsignaal van quarters 2 nog foutief afgestopt. Jeroen zette de 3 vrijworpen mooi om. Rust 41-31

Na de rust startte Gembloux meteen met een bom. Cedric reageerde eveneens met een driepunter gevolgd door Wannes met 2 punten. Gembloux scoorde 3 minuten niet en Oostkamp kon de voorsprong aandikken tot 50-36 na 4 min. Gembloux reageerde met een 0-6. Wannes en Sven vonden het welletjes en konden opnieuw het verschil maken met 12 punten in de laatste 3 minuten van Q3 (62-44).

Oostkamp kon het laatste quarter dus comfortabel aanvatten met 18 punten voorsprong waarbij er maximaal geroteerd werd. In quarter 4 opende Kenzo de score. Gembloux moest helemaal afhaken en liet wel heel ruimte voor Oostkamp. Cedric maakte gretig gebruik van die ruimte en scoorde 15 punten in Q4 alleen. Ook onze jongste speler Jeroen Acx deed een schitterende job. Hij kwam de laatste 3 minuten op het terrein en scoorde 3 op 3! Oostkamp behaalde opnieuw een vlotte overwinning en komt hiermee opnieuw een stapje dichter bij de titel. Eindstand 91-65.