09/10/2021 KBBC oostkamp U18A – Aartselaar 60-72

Zaterdag 09/10/2021
Matchverslag u18 KBBC Oostkamp -Aartselaar 60/72
We begonnen goed aan de match. We hielden gelijke tred met Aartselaar, maar het lukte niet om te domineren. Onvoldoende defense en te weinig aandacht voor de rebound. Aartselaar verdedigde sterk maar in die fase van de match lukte het ons om vlot te scoren. Het eerste quarter eindigde dan ook met 15-19 in het voordeel van Aartselaar. In het tweede quarter zetten we ongeveer dezelfde trend door en komen we ook nog terug tot op 34-34 aan de rust. Het derde quarter verliep al een stuk moeizamer. We scoorden amper 9 punten in dit quarter. We geraakten nog minder door de defense van Aartselaar en onze afwerking op doel was slecht. We bleven ook te weinig aandacht hebben voor zowel onze defense als onze rebound. Toch viel de schade nog mee. We eindigen dit quarter dan ook met 43-49. In het laatste quarter viel onze defense volledig ineen. Te laks en weer dezelfde aandachtspunten voor defense die we in deze match bleven verloochenen. Daardoor kregen we niet alleen 23 punten tegen maar veroorzaakten ook nog eens acht balverliezen We verloren uiteindelijk de match met 60-72.
Verslag: Maarten
Speelden mee: Jens, Mauro, Torin, Emile B, Remy, Indra, Simon, Aref, Maarten

02/10/2021 Sijsele – KBBC Oostkamp U18A 65 – 51

Zaterdag 02/10/2021 Basket Sijsele – KBBCO U18 65/51
We waren slechts met 7 spelers voor deze wedstrijd. We wilden hiervoor geen excuus en begonnen dan ook goed aan de wedstrijd. We speelden goed samen en de match ging gelijk op. Q1: 18-16. In de tweede quarter speelden we op dezelfde wijze maar de foutenlast ging nogal eenzijdig in onze richting (2/7) waardoor we enigszins anders moesten gaan spelen. Maar winst bleef binnen ons bereik (Q2 38/34). Ook in de derde quarter bleven we goed draaien en probeerden we in de match te blijven. Toch veranderde het spelbeeld in ons nadeel. Het spel van Sijsele werd steeds harder, maar we probeerden toch onze focus te houden. Q3:54-49. De 4de quarter zou beslissend zijn. In deze quarter werden er uitzonderlijk weinig persoonlijke fouten gefloten, wel des te meer loopfouten (??). Het spel kantelde volledig in ons nadeel. We streden moedig verder maar niets kon het spel even in ons voordeel doen kantelen. Van alle doelpogingen die we ondernamen konden we slecht twee punten scoren op het einde van de quarter 65-51. Een vierde quarter die veel beter verdiende maar helaas niet gegund werd.
Speelden mee: Aref, Mauro, Jens, Simon, Bel, Maarten, Indra

25/09/2021 BBC Blankenberge – KBBC Oostkamp U18A 78-81

Zaterdag 25/09/2021 BBC Blankenberge – KBBCO U18A 78-81
We hadden een betere start dan vorige week en waren veel meer bij de les. Beide teams speelden op een goed niveau. We sloten het eerste quarter af met 19/17 een gelijk opgaande score. Het tweede quarter was nog iets beter waardoor we zelfs een geringe voorsprong uitbouwden 44/36. Het derde quarter was nog maar pas gestart maar moest door technische problemen worden stilgelegd. Het duurde een tijd vooraleer we weer aan de slag konden. Blankenberge startte daarna beter en onze defense was niet meer goed genoeg. Offensief redelijk, maar ook onze boxing-out liet nu te wensen over. Onze tegenstanders konden te veel rebounds nemen voor een tweede doelpoging waardoor ze gemakkelijke punten sprokkelden. Toch behielden we een kleine voorsprong 65/58. De wedstrijd was dus nog niet gedaan. Jammer genoeg, in het begin van het vierde quarter, hadden we een slecht moment en in geen tijd stonden we plots 1 punt achter. We bleven ons hard inzetten maar steeds meer slordigheden slopen in ons spel. Uiteindelijk lukte het niet meer om een goede organisatie neer te zetten is het ons niet gelukt om de drie punten thuis te houden.
Eindscore: 78 – 81
Verslag: Jens
Speelden mee: Mauro, Jens, Remy, Emile Bel, Emile DV, Simon, Xander, Indra, Maarten

18/09/2021 KBBC Oostkamp U18A – BBC Houtem 66 – 49

Zaterdag 18/09/2021 KBBCO U18A – BBC Houtem 66 – 49
De wedstrijd begon moeilijk. We kregen al snel veel punten tegen. We konden zelf niet veel kansen creëren. Na een minuut of 2 had de Coach door dat er snel iets moest veranderen. Tijdens een time-out maakte hij ons eens goed wakker. We herpakten ons snel en begonnen nu wel te scoren. Na nog een paar tactische wissels waren al veel beter bezig. Op het einde van het eerste quarter stonden we 1 punt achter 15-16. In het 2 de quarter begonnen we nog beter te spelen en kwamen we al snel op voorsprong. Onze defense was beter en we konden ook veel meer kansen creëren voor elkaar. 31-24. In het 3de quarter kregen we plots allemaal een boost en speelden onze beste quarter van de hele wedstrijd. De tegenpartij heeft meer dan 6 minuten lang geen enkele score kunnen maken door onze defense en in offense maakten we bijna elke kans af. Onze voorsprong werd nu goed uitgediept. 46-30. In het laatste quarter was het dan enkel een kwestie van die voorsprong te behouden. In dit quarter heeft Remy jammer genoeg het veld met 5 fouten moeten verlaten. Houtem scoorde nu vlotter, maar wij ook waardoor de score steeds een beetje gelijk bleef. We konden onze voorsprong toch behouden en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 66-46.
Speelden mee: Mauro, Jens, Xander, Emile B, Emile V, Simon, Remy en Indra.
Verslag: Xander

Muzikale vrijwilliger gezocht !

We zijn op zoek naar iemand die graag bezig is met muziek en deze interesse wil delen.

Luister je graag naar muziek en wil je hier iets mee doen?

Taakomschrijving

Samen met de omroeper verzorg je de muzikale omlijsting en de ambiance voor en tijdens de wedstrijd van onze 'one' ploeg
- klaarzetten van de muziekinstallatie
- muziek afspelen tijdens de opwarming van de spelers
- zorgen voor goede wisselwerking met de omroeper voor de bediening van de micro
- sporadisch moet je zelf eens omroepen
- muziek en tunes afspelen tijdens de wedstrijd
- goed afspraken met de cheerleaders voor hun dansnummers
- afbreken en opbergen van de muziekinstallatie

Beschikbaarheid

We spelen onze thuiswedstrijden op zaterdagavond (+_ 2 maal per maand) om 20u45 in sporthal De Valkaart.
Je kan je vrijmaken tussen 19u en 23u om deze taak op je te nemen.

Heb je zin om een publiek te entertainen en voor ambiance te zorgen?

Stuur een mailtje naar nicolas.reynaert@proximus.be of bel naar 0472/776664

Competitie minibasketbal wordt tijdelijk stopgezet

Competitie minibasketbal wordt tijdelijk stopgezet
Naar aanleiding van de aanhoudende besmettingen én de beslissing van de ministers van Jeugd en Sport van de drie gemeenschappen gisterenavond, zijn we genoodzaakt om de competitie in het minibasketbal (U8 t.e.m. U12) tijdelijk stop te zetten.
Gisterenavond werd beslist dat kinderen jonger dan 12 jaar in bubbels van niet méér dan 10 deelnemers mogen sporten, wat het organiseren van wedstrijden tussen verschillende clubs onmogelijk maakt.
Bovendien moeten kinderen kiezen voor één activiteit per week. Hierbij willen we benadrukken dat trainen binnen de eigen bubbel (max. 10 spelers) voorlopig wél nog steeds is toegelaten.
De tijdelijke stopzetting gaat onmiddellijk in en geldt voorlopig tot het einde van de krokusvakantie (21 februari 2021). Dit betekent dat de wedstrijden van komend weekend al geannuleerd worden. De situatie wordt regelmatig geëvalueerd.

10/10/2020 Sijsele- KBBC Oostkamp U18A 69-51

We wisten dat dit een moeilijke intensieve match ging worden en dat werd al snel duidelijk in de eerste minuten. Strakke defense van Sijsele dikwijls over het randje. In het eerste quarter gingen alle shotjes vlot binnen en we hielden gelijke tred. Met veel aanmoedigingen van de supporters gingen we het tweede quarter in met een kleine voorsprong (17-20). De volgende 10 minuten waren minder. We pakten geen rebounds meer en Sijsele kreeg daardoor 2nd en 3rd chances. Hierop maakten we ook nog dikwijls fouten bovenop. We kwamen zelf in foutenlast en waren niet meer efficiënt. Rust (36-30). We wisten wat te doen maar onze defense verbeterde niet echt en de efficiëntie in offense was zoek. Het 3de quarter verloren we dan ook met 19-10. Het laatste quarter was al wat beter maar, alweer wonnen we onvoldoende rebounds. We lieten ons hoofd zakken en geraakten niet meer dichter. Een moeilijk te spelen wedstrijd waarbij we niets cadeau kregen. We leren dat we heel de match gefocust moeten blijven en dat onze boxing-out veel beter moet. Het ganse team en de supporters danken coach Dave om in te springen voor deze match.
Verslag Lucas:
Speelden mee: Lucas, Toon, Rune, Robin, Mauro, Indra, Emiel, Torin, Guillaume en Thomas
Geblesseerd: Maxim en Aref

2/10/2020 Blankenberge – KBBC Oostkamp U16A 41-50

We begonnen goed aan de match. We konden wat voorsprong nemen, maar Blankenberge toonde grote inzet en bood weerwerk. We speelden een eerder zwakke defense, vooral onze rebounds moesten meer verzorgd worden. We eindigde het quarter met 12-18.

Het tweede quarter begonnen we goed maar we zwakten wat af omdat we weinig efficiënt speelden. Blankenberge kwam hierdoor meer in de match terwijl wij steeds bleven slecht afwerken en rebounden. De eindstand was 26-30.

In de derde quarter werd er weinig gescoord. Blankenberge bleef druk zetten. Eindscore 30-37

In het begin van het vierde quarter speelde Blankenberge heel sterk en kwamen ze op 1 punt. Maar we konden de kloof weer uitbreiden door goede shots te nemen en goede defense te spelen . Eindscore 41-50

(opgesteld door Emile DV)

03/10/2020 KBBC Oostkamp U18A – Bredene 91-46

Zaterdag 3 oktober 2020: U18 KBBCO – KB Oostende Bredene 91 – 46
We begonnen enkele minuten met een goede offense maar onze defense was slappe thee. Te weinig communicatie en onvoldoende uitboxen op shots. Gelukkig stond het vizier van KBOB onvoldoende scherp waardoor we het eerste quarter toch konden afsluiten met een voorsprong 26/12. Het tweede quarter startte iets te zenuwachtig. Geen geduld, te moeilijke individuele acties en veel te monotoon offensief spel. KBOB kwam beter in het spel en kon meer kansen afdwingen. Door een iets beter defense konden we de schade beperken maar KBOB wint deze quarter 18/20. Ruststand 44/32.
Na de rust eindelijk een goed verdedigende ploeg op het terrein. Dat vertaalt zich in veel defensieve rebounds en enkele steals. We scoren hierdoor gemakkelijke punten en lopen goed uit (30/9). Het vierde quarter was de verlenging van het derde quarter. KBOB kon niettegenstaande hun inzet en een verscherpte verdediging onvoldoende weerwerk bieden (17/5). Een goeie tweede helft van alle spelers en een verdiende overwinning.
Verslag: Aref
Speelden mee: Robin, Thomas, Indra, Lucas, Rune, Mauro, Toon, Guillaume
In de lappenmand: Aref, Emiel, Maxim, Torin

26/09/2020 KBBC Oostkamp U16A – Ieper 47-74

We begonnen goed aan de match en stonden na een 3-tal minuten voor, maar daarna begon Ieper efficiënter te shotten en kregen ze meer zelfvertrouwen. Bijgevolg begonnen ze ook meer druk te zetten op ons en deden wij domme dingen met meer balverliezen. Na het eerste kwart stonden we 1 punt achter.

In het tweede kwart ging het nog vrij gelijk op en wisselden we goede met slechte momenten af. Toch hadden we nog steeds kunnen voorstaan als we minder turnovers hadden en efficiënter hadden geshot.

Aan de start van het derde kwart kwamen ze veel agressiever op het veld dan ons en wij gingen er niet volledig voor. We maakten veel domme fouten en Ieper sloeg een kloof. We raakten gefrustreerd en gingen nog slechter spelen. Dit gaf Ieper de kans om hun voorsprong te vergroten.

In het vierde kwart veranderde er niet veel: veel turnovers, slechte defense op en weg van de bal, weinig help defense… en we speelden niet samen als 1 team. In de laatste 3 minuten speelden we iets beter maar toen was de match al lang verloren.

(opgesteld door Rémy)