09/11/2019 KBBC Oostkamp – Zwevezele B 73-53

09/11/2019: Verslag : KBBC Oostkamp Two – BBC De West-Hoek Zwevezele HSE B: 73 – 53

Q1: 14-16

Deze wedstrijd was een confrontatie met een oude bekende, nl. Flor Deweerdt. Sommige spelers van de huidige two-ploeg kenden hem goed als voormalig teamgenoot, dus langs beide kanten hadden ze iets te bewijzen aan elkaar. Zwevezele begon een pak gretiger aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Oostkamp miste de start en moest meteen gaan achtervolgen. Een time-out bij ons was noodzakelijk om zaken bij te schroeven, maar deze wierp niet onmiddellijk zijn vruchten af. De tegenstand liep uit tot een maximum kloof van 10 punten (6-16). Gelukkig was dit voldoende om ons wakker te schudden en de fouten recht te zetten. Net voor het einde van Q1 konden we de aansluiting maken zodat de match opnieuw speelbaar werd.

Q2: 33-28

Er werd beter geroteerd in defense en meer als ploeg samengespeeld wat duidelijk resulteerde in vlottere scores. Met snelle omschakelingen konden we de tegenstander pijn doen hiermee namen we de voorsprong op Zwevezele en lieten deze niet meer schieten. De uiteindelijke kloof bij de rust was 5 punten.

Q3: 51-45

We wisten dat de tegenstander zich niet zomaar gewonnen zou geven dus was het voor ons van belang de focus gedurende de resterende 20 min te behouden. Oostkamp dreigde veel naar de basket hierdoor kwam de tegenstand met foutenlast te zitten. We vergaten wel de match te beslissen op de vrijworplijn door de vele gemiste vrijworpen. We konden het derde quarter gelukkig nog met 1 punt verschil winnen.

Q4: 73-53

In Q4 konden we het volledig afmaken want Zwevezele kwam nog amper tot scoren toe (8 punten) door onze goede defense en had bovendien nog eens te kampen met veel foutenlast. Dit was ook het quarter waar wij het vlotst de weg naar de korf vonden waardoor Zwevezele uiteindelijk de boot inging met 20 punten verschil. De tegenstand werd onder de 60 punten gehouden, Job done!!

Verslag: Jeroen

02/11/2019 Melco Ieper C – KBBC Oostkamp Two 77-57

02/11/2019: Verslag : Melco C – KBBC Oostkamp B: 77 – 57

Oostkamp begon gretig aan de match in Ieper, maar deze intensiteit kon niet aangehouden worden. Het fysieke spel van Ieper kon daarnaast niet beantwoord worden. Het collectief afwerkingsniveau was ondermaats en individuele acties konden het tij ook niet keren. De schade aan de rust kon beperkt worden tot 8 punten verschil.

Na de rust kon geen vuist gemaakt worden tegen het sterk samenspel van de tegenstand. Ieper bleef aan een hoger niveau afwerken en liep verder uit.  Uiteindelijk werd met 20 punten verloren.

Verslag: Dries

26/10/2019 Basket Blankenberge – KBBC Oostkamp U21 50-85

Na het recente verlies tegen Falco Gent hadden we een must win voor ogen tegen Blankenberge.

Zonder onderschatting begonnen we traag aan de match en waren we niet gretig genoeg waardoor de score van het eerste quarter gelijk op ging voor beide ploegen.

Quarter 1: 16-17

In het tweede quarter was het een ander verhaal. We stonden defensief ons mannetje en door goed samenspel konden we al een kloof uitbouwen om zo de eerste helft af te sluiten.

Quarter 2: 21- 40

In het begin van de tweede helft wouden we op dezelfde manier spelen als het tweede quarter maar defensief lieten we teveel toe waardoor de thuisploeg teveel mocht scoren. Offensief was dit quarter wel gelijk aan het tweede quarter waardoor we onze kloof wel konden behouden.

Quarter 3: 37 – 63

Het laatste quarter wouden we ons weer bewijzen door weer een strakke verdediging aan te nemen en offensief mooi samen te spelen, en dat deden we ook. We konden nog meer uitlopen en door onze defence kwam de thuisploeg moeilijk tot score. We konden deze match mooi afsluiten met een eindscore van 50-85!

Quarter 4: 50-85

Verslag: Arnaud

23/10/2019 Falco Gent – KBBC Oostkamp U21 82-63

Op een woensdagavond moesten we het opnemen tegen Falco Gent U21 B. Zij waren een van de betere ploegen in de reeks. De vorige confrontatie eindigde op een overwinning voor ons.
Q1: 20-21
Van het begin was het een intensieve wedstrijd. Aan beide kanten moest er hard gewerkt worden om tot scoren te komen. Na enkele minuten viel Thibaut ook uit wat bleek een ernstige blessure te zijn. Gedurende het eerste quart konden we gelijke trend houden, maar moesten vaak te veel rekenen op individuele acties.

Q2: 40-41
Het tweede quart ging grotendeels zoals het eerste quart. Aan beide kanten was het nog steeds hard werken en hielden we elkaar in evenwicht. Zo gingen we rusten met een puntje voorsprong met een tweede helft die nog alle kanten kon opgaan.

Q3: 60-41
Onze start in de tweede helft misten we helemaal. De tegenstander werd veel gretiger en we zakten achteruit. Offensief konden we niets meer brengen, vonden elkaar niet meer en kregen we schrik. Ook in verdediging liep het niet goed. We waren steeds geklopt en Gent speelde goed rond. Ze maakten enkele mooie scores en driepunters wat ons vertrouwen nog meer liet zakken. De gretigheid van de eerste helft verdween helemaal en zo eindigde een zeer zwak derde quart.

Q4: 82-63
In het vierde quart konden we ons een beetje herpakken na de slechte start van de tweede helft. We begonnen weer gretiger te verdedigen en offensief konden we ons weer tonen. Toch bleef Gent goed spelen en zo ging het spel op en af met een gelijkopgaand vierde quart. Zo konden we de wedstrijd afsluiten met een toch positieve laatste quart.
De match eindigde met 82-63

Quarterstanden: 20-21, 40-41, 60-41 en 82-63

27/10/2019 Roeselare – KBBC Oostkamp U18 83-76

Weeral een heel goede start. We speelden goed samen en konden daardoor ook goed afwerken. De defense klopte waardoor de stand na 1 quarter in een 12-31 resulteerde. In het 2de quarter een ander beeld.  De defense klopte nu niet meer, uit de transitie kregen we opeenvolgende scores tegen. Slechte communicaties. Ze konden van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld lopen zonder tegenstand. Onze offense liep ook niet al te vlotjes. Veel balverliezen waardoor ze te makkelijke tegenaanvallen kregen. De stand op het einde van het 2de quarter was 36-42. Een heel slecht quarter dus. We moesten dus een goeie 3de quarter hebben om die kleine voorsprong te behouden. Maar weer gemakkelijke tegenaanvallen waarbij we bijna telkens nog een fout maakten waardoor ze ook veel vrijworpen kregen. De offense moest ook nog beter. We schoten soms wel een 3’tje binnen maar dat was niet genoeg. We moesten veel beter de vrije man zoeken. Roeselare kwam dan toch op voorsprong. Op het einde van het 3de quarter stond het 61-57. In het 4de quarter probeerden we nog terug te komen want 4 punten was niet zo veel. Maar telkens wist Roeselare opnieuw de kloof te herstellen waardoor onze hoofdjes helaas steeds dieper naar beneden zakten. De eindstand 83-76.

Verslag: Yentl

Speelden mee: Robin, Len, Torin, Mathias, Maxim, Lucas, Emile, Guillaume, Yentl.

 

 

26/10/2019 KBBC Oostkamp Two – Desselgem 86-60

Oostkamp startte de wedstrijd gretig en dit resulteerde onmiddellijk in een mooie voorsprong. Defensief zat het ook beter. Het eerste quarter werd afgesloten met een 22-9.

Het tweede quarter was een kopie van het eerste quarter waarbij Desselgem het moeilijk had om tot scoren te komen. Aan de rust stond het 45 – 18 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft werd niet meer met dezelfde intensiteit gespeeld als in de eerste helft waardoor Desselgem vlotter tot scoren kwam.

De kloof bleef continu rond de 25 punten hangen en uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 86 – 60.

 

Verslag: Arnor

19/10/2019 Kortrijk Spurs – KBBC Oostkamp One 98-94

Na de schitterende prestatie tegen Verviers Pepinster (93-55) mochten we het opnemen tegen één van de leiders Kortrijk Spurs. Kortrijk had dus net als Antwerp Giants een 5 op 5 maar Oostkamp wou deze derby winnen.
De start was zeker niet slecht, 2 – 7 via de broers Berquin gevolgd door een bom van Jules. Kortrijk reageerde inside en kwam terug op 2 punten in de 6de minuut. Na Q1 hadden we een kleine voorsprong 20-24. Kortrijk kwam in Q2 meteen langszij via Vandenberghe en Fermaut. Oostkamp gaf zich duidelijk niet gewonnen en vocht voor elke bal zoals het hoort in een derby. We bleven wel telkens op een 3 à 4 punten van Kortrijk maar de ploeg geloofde in een stunt. Rust 41-36.

Na de pauze speelden beide ploegen op hoog niveau, toch kon Oostkamp snel de achterstand inhalen, 43-45 in de 3de minuut. Kortrijk reageerde via Vandenberghe en Leemans en de broers Naudts. 58-57 na Q3. Het laatste quarter werd een hevig duel waarbij Oostkamp stilaan in foutenlast raakte. Met nog 1 min te spelen was het 70-70, eindstand 75-75, verlenging dus. Oostkamp kwam in “overtime” op 6 punten voorsprong maar kon dit jammer genoeg niet vasthouden. Na 5 min kregen we nieuwe verlenging (85-85).

Geen van beide ploegen wou lossen, het verschil was nooit meer dan 2 punten maar Oostkamp miste enkele seconden om te overwinning nog te pakken, eindstand 96-94.

Proficiat aan beide ploegen voor deze mooie wedstrijd.

De punten voor Oostkamp: Thibaut, Lauris, Jorn 2, Stijn 9, Renzy 20, Tom 9, Jules 14, Cedric 14, Rens 14 en Mikhail 12

19/10/2019 KBBC Oostkamp U18 -Aalter 73-75

Zaterdag 19/10/2019 U18 KBBCO – Aalter 73-75

 

We begonnen de match zowel offensief als defensief zeer sterk en stonden rap 7-0 voor. Maar na die eerste 5 minuten zwakten we vooral defensief af. Aalter kwam terug in de match (Qrt 1: 18-12).  In het tweede quarter was Aalter beter en kwamen daardoor op 2 punten (Qrt2: 12-16).  In het derde quarter bleef onze defense slecht en Aalter bouwde een kleine kloof uit (Qrt3: 15-20). In offense lukte het niet om creatiever te spelen en meer structuur te ontwikkelen. In het vierde quarter ging de defense en offense eindelijk beter maar nog steeds niet goed genoeg. Het leek een verloren match maar toch probeerden we de kloof terug te dichten. En dat lukte! In de laatste minuten werd het spannend. Met nog 4 seconden op de klok scoorden we de gelijkmaker 73-73. Aalter had nu de inbounce en lukte nog een score op het eindsignaal. Match verloren. Maar eigenlijk hadden we de match niet op het einde verloren maar in de derde quarter. Dat we bleven proberen is positief.

 

Verslag: Guillaume

Speelden mee: Andres, Yentl, Robin, Len, Maxim, Torin, Lucas, Mathias, Guillaume,

 

19/10/2019

19/10/2019 Duva Gistel C – KBBC Oostkamp Two 78-66

19/10/2019: Duva C – Two: 78 -66

 

We wisten vooraf dat dit een zware wedstrijd ging worden, en dat we defensief een zeer sterke wedstrijd moesten spelen. Onze start was zeer goed waardoor het al snel 1-14 was.

Het was dus belangrijk dat we defensief sterk bleven. Ondanks enkele driepunters van de tegenpartij hadden we toch een 10 punten kloof aan het einde van het eerste quarter

(16-26). In het tweede quarter lieten we onze tegenstanders te veel in de match komen. Daardoor verloren we onze 10 punten kloof en gingen we rusten met twee punten voorsprong (36-38). In de tweede helft was het vooral belangrijk om onze defense wat aan te schroeven. Het derde quarter ging wat gelijk opgaand. Maar Oostende scoorde wat meer, waardoor we twee punten achter kwamen aan het einde van het derde quarter (58-56). In het laatste quarter toonde Oostende zich de sterkere. Wij konden er niet op reageren, waardoor we verloren met 78-66.

 

Verslag: Thibaut19/10/201

19/10/2019 KBBC Oostkamp U21 – Geraardsbergen 75-51

Bij aanvang van de wedstrijd was de tegenstander zeker een haalbare kaart, ze waren ook maar met zes spelers. Een goed begin op defensief en offensief vlak bracht ons al snel in het eerste quarter op een comfortabele voorsprong van een aantal punten. In verdediging ging het niveau naarmate het quarter vorderde naar beneden waardoor we in aanval niet veel meer creëerden. Geraardsbergen speelde 40 minuten zone waar we in het begin veel te statisch speelden. De mindere verdediging, hun efficiëntie en wij die niet konden scoren uit onze shots tegen de zone leidden tot een 16-16 gelijkspel aan het eind van het eerste quarter.

In het tweede quarter was het kwestie van hun zone te breken, en dat lukte af en toe met een aantal goeie backdoors die zorgden voor punten onder de korf. De verdediging stond ook iets beter waardoor we wat hebben kunnen lopen en ook uitlopen in de score. Een mooie 10-puntenkloof stond op het bord na het tweede quarter met als tussenstand 32-22.

Het derde quarter was een verlengstuk van het tweede, door de zone aan te vallen creëerden we ruimte waardoor meerdere opties mogelijk waren: floaters, open shots, backdoors… We liepen al snel uit, maar in verdediging lieten we wat steken vallen waardoor ze na een aantal driepunters de schade wisten te beperken. Toch stond er een mooie 58-40 tussenstand aan het eind van quarter drie.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd moesten we er gewoon voor zorgen dat we de voorsprong konden behouden en uitbreiden, maar dat begon moeilijk aangezien we na amper 1 minuut spelen al aan onze 5 ploegfouten zaten. Gelukkig voor ons wist de tegenstander zijn vrijworpen niet efficiënt af te werken en konden wij zonder problemen in aanval ons spel blijven spelen. Eindstand 75-51

 

Hebben gespeeld: Giel, Milan, Ennio, Arno a.k.a. Tony, Tomas, Timothy, Matthias, Thiemen, Maxim en Thibaut

Verslag: Tomas