14/10/1 KBBC Oostkamp U12A – Basket Alumes Moorsele:  55-38

Onze Benjamins A kregen dit weekend een directe tegenstander voor de kiezen: in het klassement stond Moorseleeen plaatsje hoger. Na de “mindere match” 2 weken terug tegen Avanti A, konden onze jongens een overwinning wel gebruiken om de moraal op te krikken. Om 15h00 klonk het startsignaal, en hoewel Oostkamp de eerste punten maakte, werd al snel duidelijk dat Moorsele niet gekomen was om ons de overwinning cadeau te doen. Ze namen het commando over, vooral op basis van meer vechtlust en gezonde agressiviteit. Na 10 minuten had Moorsele een kleine voorsprong uitgebouwd. Onze Benjamins hadden ditmaal echter collectief beslist hun tanden te tonen en te vechten voor wat ze waard waren, en we kregen een aangenaam basketspektakel van 2 aan elkaar gewaagde tegenstanders. Meer en meer werd duidelijk: wie de overwinning het hardst wilde, zou die ook krijgen. De verdedigende taken werden door alle Benjamins zeer goed uitgevoerd (niemand liet zijn man lopen, en er werd goed geholpen in defense)en Moorseleraakte niet aan gemakkelijke punten. Wij vonden de weg naar de korf iets makkelijker, en ook de vrijworpen werden deze keer goed omgezet. Na 3 keer 10 minuten hadden we met veel zweet een kleine voorsprong op het bord verkregen. In de laatste 10 minuten werd duidelijk dat onze jongens de prooi niet meer zouden lossen. Er werd met een glimlach op het gezicht gebasket, alles ging plots vlotter en de voorsprong werd puntje voor puntje uitgebouwd. Na het laatste fluitsignaal werd de zoete overwinning (55-38)  met de coach uitbundig gevierd, en ook de ouders waren fier op de collectieve prestatie van hun kleine leeuwen. Met deze overwinning wippen we in het klassement over Moorsele.

14/10/2017 KBBC Oostkamp U14B – Poperinge 23-71

Na een bezoek aan de leider vorige week kregen we zaterdag de derde in het klassement over de Oostkampse vloer.

Door diverse activiteiten konden we slechts over een achttal spelers beschikken en gelukkig konden we Levi verwelkomen in zijn eerste competitiematch na een langdurige inactiviteit door een ongelukkige valpartij.

De opsprong wonnen we met voorsprong, maar het werd al heel snel duidelijk dat het wederom ons dagje niet was. Alle goede intenties ten spijt, maar het wil maar niet lukken ! Ons zelfvertrouwen heeft een ferme deuk gekregen, maar ondanks alles blijven we geloven in de kunde van onze jongens.

Het zit er in, maar helaas zit het momenteel goed verstopt ! We organiseren weldra een massale zoekactie !!!! Iedereen welkom op deze zoektocht.

We konden geen vuist maken tegen een sterk georganiseerd Poperinge in het eerst quarter. We lieten veel te veel gemakkelijke korven toe en de tegenstanders uit de hoppestreek was duidelijk onderlegd in het uitschakelen van gevaarlijke situaties : 4 – 18.

Het tweede quarter was bijna een kopie van het eerste en we konden maar geen weerwerk bieden aan het fysiek sterkere Poperinge : 6 – 37 aan de rust.

Na de rustpauze vonden we onze gezonde sportieve vechtlust terug en mochten alle trouwe supporters genieten van een mooi derde quarter. We verloren dit quarter met een luttele twee punten (15 – 17), toch een duidelijk bewijs dat we het wel kunnen. Nu het nog zelf geloven !!!

Ons geloof kreeg in het vierde quarter een nieuwe deuk en het vatje was duidelijk leeg. We verloren de wedstrijd met 23 – 71.

Volgende keer beter zeker ?

Aanwezig : Levi, Pepijn, Cas, Dante, Maarten, Baptist, Remy en Indra. Coach Johan mogen we ook niet vergeten !

Afwezig : Rune, Mathieu, Joben en Tristan.

07/10/2017 Wielsbeke – KBBC Oostkamp TWO 87-77

Verslag wedstrijd Wielsbeke – Oostkamp (87-77)

Na het verlies van vorige week, hadden we meer dan ooit de drang naar winst in Wielsbeke. Wielsbeke dat 3de staat in de stand, was de match niet goed begonnen maar daar hebben wij niet voldoende van kunnen profiteren met als resultaat na Q1: 16-18.

In het 2de Q zijn we er in geslaagd om de rust in het team te houden. Op die manier probeerde we de wedstrijd naar onze hand te trekken. Eindstand na Q2: 38-36.

Na de rust kregen we te vaak te maken met fast breaks van Wielsbeke wat leidde tot de stand na Q3: 62-57.

In het laatste Q hoopt iedereen om met de winst terug te keren naar Oostkamp. Maar jammer genoeg zijn we hierin niet geslaagd met als eindstand van de match: 87-77. De match in en tegen Wielsbeke was een goeie oefening waar we als team veel uit kunnen leren voor de komende matchen.

07/10/2017 Sijsele – KBBC Oostkamp 12B 76-49

Op verplaatsing naar Sijsele.  Bij de opwarming was het duidelijk dat de andere jongens groter en fysisch sterker waren dan de Merels.  Toch werd er mooi basket geleverd door Oostkamp in het 1ste quart en dit resulteerde In een score van 20-13.  Deze sportieve match werd op dezelfde manier verder gezet zodat er gerust werd met een kleine achterstand: 36-26.  Alle opdrachten werden goed uitgevoerd en het 3de quart werd geconcentreerd gestart. Sijsele kreeg het iets moeilijker zodat we het 3de quant nipt verloren met 18-17.  Individuele acties en foute keuzes deden Oostkamp de das om en Sijsele was in het 4de quant een klasse te sterk.  Op het laatste moment werden alle neuzen in dezelfde richting geduwd en konden we spreken van een geslaagd weekend.  Eindstand 76-49.

08/10/2017 Gullegem – KBBC Oostkamp U14B 70-31

“Zondag , rustdag ?” helaas niet voor ons…

Op een zondagmorgen een bezoek brengen aan Gullegem stond op ons programma.

Het zoeken van een parkeerplaats was het eerste probleem, maar nadien die “kleine” mannekes en vrouwtjes proberen in de ogen te kijken was het tweede probleem.

Gullegem staat momenteel op een tweede plaats in de rangschikking, een zware dobber dus.

De wedstrijd startte goed voor en we namen de eerste korf voor ons rekening. Onze verdediging stond als een huis en de eerste minuten van de wedstrijd konden we stand houden.

We konden helaas geen vervolg breien aan ons goed wedstrijdbegin, onze afwerking liet ons duidelijk in de steek, en éénmaal de tegenstanders onder stoom kwamen was er geen houden meer aan. Gullegem begon te scoren aan de lopende band en wij vonden de weg niet meer naar de korf. Na quarter één stond er al een duidelijke score op het bord : 20 – 2.

We ondergingen duidelijk de wet van de sterkste en vooral van de grootste !

Het kopke ging niet naar beneden (chapeau) en in het tweede quarter vochten we voor wat we waard waren. Ondanks een groot aantal missers (soms “simpele” lay-ups) waren we de evenknie van onze opponenten. Aan de rust stond er op het scorebord 29 – 12 te lezen. We hadden het tweede quarter gewonnen met 9 – 10, toch een duidelijk bewijs dat we veel veel beter kunnen dan we denken !

Na de obligate rust waren we duidelijk weer de juiste weg kwijt, maar nog erger ons ritme ! Gullegem schakelde een versnelling hoger en we deden net het tegenovergestelde. De Gullegemse vogel was gaan vliegen : 49 – 16 na quarter drie. We verloren sneller onze bal en ook de weg naar de korf waren we duidelijk kwijt.

De gastjes gaven echter de moed niet op en bleven knokken voor wat ze waard waren.

Het vierde en tevens laatste quarter was dan weer evenwichtig te noemen. Gullegem bleef echter scoren aan de lopende band (wat een afwerkingsgraad) en we deden ook onze duit(je) in het zak. We scoorden toch een 15tal punten in dit laatste quarter. Eindstand : 70 – 31.

Onze afwerkingspercentage was hedenochtend bijzonder laag en soms vergeten we dat basketball een teamsport is.

Positief te onthouden zijn ons percentage vrijworpen en ook het hoog aantal balverliezen van de vorige weken konden we beperken.

Speelden mee : Mathieu, Tristan, Pepijn, Maarten, Remy, Baptist, Cas, Indra, Rune en Dante.

Afwezig : Joben en Levi.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Poperinge !!!

 

07/10/2017 Racing Brugge – KBBC Oostkamp U16 110-55

Complete off -day …

Racing bleek maar met 7 spelers , blijkbaar lucky seven. Want ze namen vlot de maten van onze U16.

Van bij de start waren we niet bij de les , al scoorden we via Torin wel de eerste korf. Van dan af echter was het al racing wat de klok sloeg. Ze waren sneller in fastbreak , harder in defense , enthousiaster in de  duels. Daar kunnen we zeker nog iets van op steken.

Na de 27-10 in het eerste kwart leek het of we gelijke tred in het 2kwart konden houden . Yentl scoorde vlot. Onze defense  was echter te slap  om meer en beter te doen 30-22en 57-32 bij de rust.

Na de rust kwam er geen beterschap  van 82-46 ging  het naar 110-55.

Lessen uit deze match trekken en op naar de volgende.

30/09/2017 KBBC Oostkamp U16 – Laarne 60-59

Verslag U16- U Laarne  60-59.
Opnieuw  een compleet team van 11 spelers. Mathieu , Xander, Noah, Torin en Robin starten de wedstrijd. Laarne was echter meer bij de pinken dan onze boys en kon zo vrij gemakkelijk een kloof slaan.   Een paar hoofden  gingen naar beneden. Via een time -out en enkele vervangingen kwam de wedstrijd in evenwicht maar Laarne bleef op voorsprong aan het einde van het eerste kwart, 14-19.
De defense werd aangescherpt en Laarne kreeg het moeilijk. Zo konden we fast-break lopen  Maxime lukte 2 korven maar we werkten te onzuiver af om  de bordjes aan de rust volledig in evenwicht te hangen .Ook de boxing-out was niet zo goed, aan de rust. 27-28.
In het derde kwart was Laarne nipt sterker dan onze boys en kon zo zijn voorsprong verdubbelen naar 2 punten. Spanning alom dus.
In het 4de kwart kon Laarne opnieuw verder uitlopen  Yentl met 2 driepunters hield ons in de wedstrijd. Er waren veel balverliezen waardoor het heel spannend werd. Op 3 minuten van het einde zetten we met een harde press Laarne vast. Op 33seconden van het einde kon Laarne van op de vrijworplijn opnieuw 2 punten voor komen. Andres gooide op 21 seconden voor het einde een 3punter binnen waardoor we weer 1 puntje voor kwamen.
Koel als echte prof’s  werkten we de wedstrijd af 60-59 voor onze U16 .
Verslag Torin

30/09/2017 KBBC Oostkamp Two – Poperinge B 64-65

30/09/2017: KBBCO Oostkamp B – Poperinge B: 64 – 65

 

Q1: 16-20

De wedstrijd startte zeer gesloten en meteen vanaf de start verdedigde Poperinge in zone-defence. We vonden hier niet direct een antwoord op en zo kon Poperinge 4 punten uitlopen op het einde van het 1ste quart

Q2: 31-42

In het tweede quart werden er nog veel minder oplossingen gevonden en kon Poperinge zelfs enkele fast-breaks lopen.

Q3: 46-52

Na de rust konden we onze verdediging wat aanscherpen en konden we ook enkele fast-breaks scoren waardoor we terug in de match komen

Q4: 64-65

In het laatste quart komen we na een zeer gesloten match en continue tegen een zone-defence te spelen met nog 5 seconden te spelen 1 punten voor. Op de buzzer krijgen we nog een basket tegen.

Een ontgoochelend resultaat!

 

Verslag: Guillaume

30/09/2017 KBBC Oostkamp U14A – Duva Gistel 62-50

  • goed getraind: check
  • drang om te winnen: check
  • allen aanwezig: check
  • one team: check

Om maar te zeggen afgelopen weekend was het D-day. Wilden we nog eens winnen in de heenronde, dan was het nu echt van moeten. Ook Duva was echter gekomen om te winnen, we konden ons dus opmaken voor een heuse strijd.

 

Dat we op scherp stonden, was meteen duidelijk. De laatste weken werd er op training hard gewerkt om aan een hoger tempo te spelen, fast breaks te lopen en betere defence. Dit hebben we allemaal duidelijk gezien in deze wedstrijd.

 

Het was hard, er werd getrokken en geduwd. Sommigen hebben alle hoeken van het veld gezien, maar de wil om te winnen was sterk, heel sterk. Eens we een kloofje hadden geslagen van een kleine tien punten, hebben we dit niet meer uit handen gegeven.

 

Ook de rebounds waren ditmaal veelal voor ons team, dit tot grote frustratie van de coach van Duva. Maar ook zij wisten van geen wijken en bleven ons het vuur aan de schenen leggen tot de laatste minuut.

 

En dan het eindsignaal … de bank sprong recht en stormde het veld op, als een troep leeuwen brulden ze de frustraties van de laatste wedstrijden van zich af, eindelijk:

 

  • first victory: CHECK !!

 

 

eindstand: 62-50

 

30/09/2017 KBBC Oostkamp U14B – Wervik 34-39

De wedstrijd tegen Wervik B begon een vijftal minuten vroeger dan gepland en dat was duidelijk te zien aan onze start … de wedstrijd was al halverwege vooraleer we goed en wel beseften dat de wedstrijd effectief was begonnen. De start was niet echt schitterend te noemen. Een wedstrijd starten met vier à vijf balverliezen … nie goed bezig !

De tabaksjongens waren wel bij de les en konden al vroeg een voorsprong uitbouwen. Uiteindelijk konden we een klein vuistje maken, maar na quarter één bedroeg onze achterstand al 8 punten : 4 – 12.

 

Bij de aanvang van quarter twee waren we wel bij de pinken (en andere vingers) en zagen we een gelijkopgaande wedstrijd. Weliswaar konden we onze achterstand niet wegwerken, maar er was duidelijk beterschap te bemerken. We gingen de rust in met een achterstand van 12 – 26.

 

De rust deed ons duidelijk goed en de inhaalrace kon en was begonnen. De achterstand werd bijna weggewerkt door mooi samenspel en eindelijk een beetje vertrouwen te hebben in ons kunnen. Op een bepaald moment bedroeg onze achterstand nog een drietal punten, maar de kloof definitief dichten lukte ons niet : 26 – 31. We hadden de Wervikoffence beperkt tot 5 punten. Mooi !

 

In quarter vier liet geen van beide partijen toe dat er nog iets kon veranderen aan de stand : 34 – 39. Jammer !

Het aantal balverliezen was al merkelijk gedaald in vergelijking met vorige week, maar toch nog hoog te noemen. En onze vrijworpen … Mits een veel hogere afwerkingsgraad op dit punt hadden we al een paar overwinning meer gehad.

 

Speelden mee : Remi, Baptist, Maarten, Tristan, Indra, Pepijn, Mathieu, Mathieu, Cas, Rune en Dante.