22/08/2017 Sijsele – KBBC Oostkamp U14 A 76-58

Onze eerste wedstrijd van het seizoen was meteen een bekerwedstrijd. Deze viel iets eerder dan verwacht door het tornooi van komend weekend.

Vermits sommigen nog van hun (verdiende) vakantieverplichtingen aan het genieten waren, waren we niet voltallig en aangezien de ploeg grotendeels uit eerstejaars bestond, waren we niet op volle sterkte. Maar dat we er zin in hadden, dat stond vast.

Wat onwennig begonnen we aan de wedstrijd. Bij sommige spelers zag je de zenuwen gieren in de keel. Toch slaagden we erin om als eerste tot scoren te komen.

Sijsele werkte beter af, maar onze ploeg stond er en speelde goed mee. De gevreesde walk-over van sommigen was er zeker niet. Q1: 18-10

Naarmate de wedstrijd vorderde in het tweede quarter groeide het zelfvertrouwen in onze nieuwe ploeg. Met een snel spel legden we Sijsele het vuur aan de schenen. De afwerking lukte dit quarter wel en met twee bommen van driepunters legden we hen helemaal het zwijgen op. We wonnen dit quarter overtuigend met 15-22.

Met één luttel puntje verschil gingen we de pauze in. Het besef van ‘we kunnen dit hier gaan winnen’ kwam naar boven, maar niemand durfde het luidop te zeggen. Jammer genoeg kwamen hierdoor ook de zenuwen terug in het spel. Het derde quarter was er eentje waarin we te overhaast beslissingen namen: slechte passes, te snelle shots, sommigen durfden net iets ‘te’ veel en anderen net iets te weinig. De aanval stokte en we werden te nerveus in defence waardoor Sijsele wel vlot tot scoren kwam. We verloren dit quarter met 25-13.

Oké, voetjes op de grond en met wat bemoedigende woorden van de coach vatten we het laatste quarter aan. Oef, we deden terug mee. We stonden er terug in defence en ook in de aanval lukte het weer wat beter. Ons spel en de drive van het tweede quarter vonden we niet meer terug, maar we streden voor wat we waard waren.
Q4: 18-13

Op ons dipje in het derde quarter na mogen onze guys fier zijn op het spel dat ze gebracht hebben. Met een zo goed als nieuwe ploeg werden we zeker niet van het veld gespeeld. De groeimarge en de wil om te slagen hebben we duidelijk te zien gekregen. Als supporters kijken we uit naar de evolutie van ons team en de komende wedstrijden in het nieuwe seizoen.

Speelden mee: Aref, Jens, Thomas, Mauro, Simon, Toon, Maarten, Milo & Quinten
Waren afwezig: Yaro, Matt & Emiel.

22/04/2017 Duva Gistel – KBBC Oostkamp U12A 30-73

Wedstrijdverslag Duva D t. Benjamins A dd. 22.04.2017

 

 

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen, nog een laatste kans om nog eens onze tanden te tonen en om te etaleren wat we allemaal bijgeleerd hebben. Tegenstander van dienst was Duva D.

 

Duva wist meteen hoe laat het was. Onze Oostkampse merels waren niet richting het Oostends zeetje afgezakt om uit te bollen. Met een snelle passing, enkel mooie steals en goede defense maakten we het Duva knap moeilijk.

 

Het zuurstofgehalte aan zee was blijkbaar toch wat hoger dan anders, onze jongens liepen zich de longen uit het lijf en lieten ons enkele knappe plays zien. De toeschouwers zaten te watertanden naar meer …

 

In de tweede helft zakten we iets dieper terug in verdediging en lieten we het tempo wat zakken.

 

We bleven echter mooi de bovenhand over de wedstrijd behouden en dat iedereen bij het team hoort werd nog eens extra in de verf gezet. Iedereen nam gedreven deel aan de wedstrijd, zodat ook iedereen kon scoren.

 

Doordat de tegenstander bleef naar oplossingen zoeken, bleef het ook boeiend om te volgen.

 

Het was een topseizoen met zijn ups en downs, waar we vooral als een hechte groep vrienden veel fun hebben beleefd en sterk naar mekaar toegegroeid zijn. Als ouders mogen we trots zijn op hetgeen onze jongens week na week brachten en zich ook telkens na eens een moeilijk momentje terugknokten en toonden wat ze waard waren. Merci coach om onze boys op sleeptouw te nemen en hen ongetwijfeld ook enkele levenslessen bij te brengen.

 

Deze avond nog een laatste training in de huidige ploegvorm als voorbereiding op dé wedstrijd van het seizoen. Volgende week vrijdag nemen onze jonkies het op tegen hun oudjes in een nu al legendarische wedstrijd. Het staat in de sterren geschreven dat dit een topmatch wordt. Het spijt ons jongens, maar haal alvast maar de zakdoek boven ! Een troostende schouder wacht op jullie …

 

 

Q1: 4-21

Q2: 5-14

Q3: 9-18

Q4: 12-20

Eindscore: 30-73

 

Speelden mee: Jens, Mathieu, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Baptist, Milo & Simon

Afwezig: Fre & Remy

26/03/2017 Koekelare – KBBC Oostkamp U12 A 33-41

WEDSTRIJDVERSLAG KOEKELARE T. BENJAMINS A DD. 26.03.2017

Na een zware maand waarin we zowel de beide leiders uit het klassement en de kwartfinale van de beker mochten trotseren kregen we vorig weekend eens een weekendje vrij om tot rust te komen.

De geplande wedstrijd van dit weekend in en tegen Koekelare beloofde echter terug een nagelbijter te gaan worden. Eind augustus wonnen we tegen hen onze eerste bekerwedstrijd, maar een weekje later verloren we er wel onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen. Het kon dus alle kanten op.

Wij konden de score openen, maar liepen ons nadien vast in de verdediging van Koekelare. Omgekeerd hadden ook zij problemen om door onze defense te geraken. Een saaie wedstrijd was het zeker niet. Beide teams probeerden intensief een oplossing te zoeken, maar lieten mekaar geen duimbreed toe. Ondanks het goede weerwerk verloren we het eerste quarter met 13-9.

Onze merels lieten dit echter niet aan hun hart komen en vatten het tweede quarter even gemotiveerd aan als het eerste. Ditmaal verliep het scoren bij ons toch iets vlotter. Een mooie fast break en knappe give and go gaven het team zichtbaar een boost aan zelfvertrouwen. Ook in defense bleven we hard zwoegen, waardoor we het tweede quarter wonnen met 5-12. We konden aldus de pauze in met een minieme voorsprong van 3 puntjes.

Het derde quarter was het minste wat betreft onze afwerking. Enkele mooie kansen konden we jammer genoeg niet verzilveren met de nodige puntjes. Hierdoor begonnen we op een gegeven moment het toch iets teveel te forceren. We lieten er onze moed niet door zakken, maar een time-out van de coach was nodig om de organisatie terug in het spel te brengen. Dit quarter verloren we met 13-8.

Bij de aanvang het laatste quarter geloofden beide teams nog steeds in hun kansen. Maar daar waar Koekelare het stilletjes aan begon te begeven onder de druk van de wedstrijd kwam er een Oostkamp met het mes tussen de tanden op het terrein. Een sterke defense zorgde ervoor dat Koekelare hun spel niet kon opzetten. Onze jongens jaagden achter iedere bal en zaten kort op hun tegenspeler. Hierdoor konden we enkele knappe steals uitvoeren. Het harde defensieve werk van Oostkamp begon voor wat wrijving te zorgen bij de tegenstander en hun emoties hadden ze niet altijd even goed onder controle. Na een opstootje, waarbij de wedstrijd zelfs even stilgelegd werd, kwam de kalmte terug en konden we weer verder doen met hetgeen waarvoor we gekomen waren, basketten. We gunden onze tegenstanders dit quarter slechts 2 puntjes uit vrijworpen en wonnen dit quarter dan ook uiteindelijk met 2-12.

Oef, we hebben er hard voor moeten werken en gezwoegd, maar onze broodnodige overwinning na een maandje doorbijten was OVERverdiend binnen.

Eindstand: 33-41

01/04/2017 KBBC Oostkamp U12A – ACJ Brugge

WEDSTRIJDVERSLAG BENJAMINS A T. ACJ BRUGGE 01/04/2017

Het afgelopen weekend werd reeds onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgewerkt.

De te kloppen tegenstander was ditmaal ACJ Brugge. Een niet te onderschatten tegenstander waar we het in de heenronde toch knap moeilijk tegen gehad hebben. Bij aanvang van de wedstrijd waren er echter maar een vijftal tegenstanders te bespeuren, maar versterking was onderweg.

Na een extra lange opwarming schoten we stevig uit de startblokken. Met een stevige defence zaten we onze tegenstanders dicht op de hielen en gunden we hen de eerste minuten zo goed als geen balbezit. Telkens we de bal veroverd hadden zetten we kordaat de tegenaanval in en deze werden ook regelmatig goed afgewerkt. Je zou bijna medelijden gaan krijgen met onze vijf dappere tegenstanders waarvan de tong al snel op de grond hing. Gelukkig hebben wij een coach met het hart op de juiste plaats en benutte hij zijn time-outs om de tegenstanders de nodige drank- en adempauzes te bezorgen.

In de tweede helft was de versterking van ACJ toegekomen, welgeteld één extra speler.

Ons tempo viel wat naar beneden en ook de focus verwaterde met als gevolg dat onze afwerking het soms liet afweten. Toch konden we gemakkelijk de bovenhand houden. De verdediging bleef op punt en ware het niet dat er bij de tegenstander een tweetal goede afstandshotters zaten, zou hun score een stuk lager geweest zijn.

Nu terug een tweetal weken rust en dan staat nog onze laatste wedstrijd de planning in en tegen Duva.

Q1: 20-7
Q2: 14-3
Q3: 12-4
Q4: 14-8
Totaal: 60-22

Speelden mee: Jens, Mathieu, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Fre, Baptist, Milo, Simon
Afwezig: Remy

04/03/2017 KBBC Oostkamp U16 – Gentson 73 – 50

Verslag match 4/03/17 Oostkamp U16 – Gentson 73 – 50

Vorige week speelden we in Gent tegen Gentson. We waren met vijf miniemen en twee pupillen. Door het harde spel van Gentson speelden we niet goed. We bleven er in geloven maar gingen toen toch de boot in met drie punten. We moesten thuis dan maar revanche nemen.
Met weer slechts zeven spelers gaan we het duel aan. Het eerste kwart is weeral niet goed. Veel balverliezen en we speelden onze play niet goed. Ook onze boxing-out was slecht. Het vertrouwen bij de tegenstander groeide. In het 2de kwart hebben we ons herpakt en speelden redelijk maar nog te veel balverlies.
Na de rust minder balverliezen en deze keer groeide ons vertrouwen. We verdedigden beter en gaven geen rebounds meer weg waardoor we fast-breaks konden lopen. Veel meer doelkansen en vrijworpen maar de afwerking bleef een beetje achter.
Het 4de kwart was prima. Goeie defense, veel steels en goeie fast-breaks. Het scoren ging nu wel vlot en de tegenstander kon ons spel alleen maar ondergaan. Hopelijk zijn we nu goed vertrokken.
Verslag: Arno
Speelden mee: Milan, Falco, Marco, Mathieu, Luca, Wout, Jelle

04/03/2017 Racing Brugge – KBBC Oostkamp U12A 65-47

Vorig weekend stond Racing Brugge terug op het programma. We herinneren ons deze ploeg uit de heenronde als een moeilijke tegenstander met enkele snelle en balvaardige spelers. We leden toen onze grootste nederlaag met 28 ptn. verschil. De opdracht was simpel, “beter doen”.

Er is dit seizoen al veel geschreven over het hoge tempo dat sommige ploegen mekaar opleggen in een wedstrijd. De refs beschikken best over en fitte conditie. Ook ditmaal was het weer niet anders. Het begin van de wedstrijd gebeurde aan een schroeiend tempo. Er werd gerend, gesprongen en gevochten voor iedere bal. Dat dit niet de ganse wedstrijd (of zelfs quarter) zou volgehouden kunnen worden stond vast, maar wie plooide eerst. Stand na 5 min. … 2-2.

Helaas kregen wij als eerste onze tik en maakte Racing hier gretig gebruik van. Niets leek plots nog te lukken en we raakten zichtbaar gefrustreerd waardoor we het overzicht even helemaal kwijt waren. Dit heeft ons gedurende gans de overige eerste helft parten gespeeld.

Doordat we maar met slechts 8 spelers waren diende de coach ook regelmatig te roteren om zo iedereen toch even op adem te laten komen.

De tweede helft werd terug met frisse moed aangevat. Vanaf dan kregen we een totaal andere wedstrijd.

In de rebound lieten we ons vaak iets teveel doen door de strijdvaardigere Racing-spelers en in de verdediging lieten we ons misschien nog net wat teveel ‘vangen’, maar in de aanval begon het weer los te lopen waardoor iedereen er terug zin in kreeg. We deden terug mee en hadden eindelijk weer een wedstrijd.

Onze heropstanding konden we de ganse tweede helft behouden, maar toch trokken op einde van ieder quarter net aan het kortste eind.

Racing was de verdiende winnaar, zeker gelet op hun eerste helft, maar we hebben ons knap herpakt en getoond wat we waard waren in de tweede helft.

Ons doel om beter te doen dan in de heenronde hebben we behaald, ditmaal konden we de schade, ondanks ons dipje, beperken tot ‘slechts’ 18 ptn.

Q1: 16-9
Q2: 17-9
Q3: 14-12
Q4: 18-17
Eindscore: 65-47

Speelden mee: Jens, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Baptist, Milo & Simon.
Afwezig: Fre, Mathieu & Remy.

25/02/2017 Hexia Zwevegem Deerlijk – KBBC Oostkamp U12A 86-34

WEDSTRIJDVERSLAG HEXIA ZWEVEGEM-DEERLIJK T. BENJAMINS A – 25.02.2017

Afgelopen weekend was het terug bekerweekend. Dé kwartfinales.

We wisten op voorhand dat het moeilijk zou gaan worden, maar met een fris en opgetrokken koppeke in de “niets moet, maar alles kan”-spirit trokken we richting Deerlijk.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen werd al snel duidelijk dat ons vermoeden klopte, die andere gasten kunnen basketten. Al snel kregen we 6 ptn om de oren en was het lang zoeken naar onze eerste korf die toch enigszins de druk wat van onze schouders zou nemen.

Het grote verschil, naast dat de tegenstander gewoon beter was en niet veel kansen nodig had om te scoren, was toch wel dat zij ook stukken gedrevener waren en met het mes tussen de tanden speelden. Het eerste quarter lieten we ons hierdoor misschien toch wat te veel intimideren, maar we herpakten ons. Een gelukt buzzershot op het einde van het eerste quarter gaf ons een nog grotere boost en meer zelfvertrouwen.

Het tweede en vooral derde quarter gingen stukken vlotter en speelden we de wedstrijd knap mee zonder te moeten onderdoen. Onze merels toonden zich een waardige tegenstander die zich niet zonder slag of stoot lieten doen.

In het vierde quarter was ons vatje echter leeg en werden we overlopen door onze, we moeten het eerlijk toegeven, sterkere tegenstander.

Toch konden onze jongens met een opgeheven hoofd naar de kleedkamer. We hebben het beste van onszelf gegeven.

Meedoen aan de kwartfinales van de beker is zeker niet aan iedereen gegeven en om dit seizoen te mogen deel uitmaken van het beperkte kransje van 8 beste bekerploegen was op zich al een hele eer en bovenal een zeer leerrijke ervaring.

Q1: 22-6
Q2: 18-8
Q3: 12-10
Q4: 36-10
Eindscore: 86-34

Speelden mee: Jens, Mathieu, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Baptist, Milo, Matt, Remy & Simon.

04/03/2017 Eernegem – KBBC Oostkamp U14C 79 -51

Bij het bijkijken van het klassement bleek dat Eernegem net achter ons stond en wij gingen er vanuit dat we een gelijkwaardige ploeg tegenover zouden krijgen. Immers de heenwedstrijd wonnen we met één luttel puntje verschil ! Hoop doet leven.

Bij het bekijken van de tegenstander tijdens de opwarming (was wel nodig in deze koude zaal) bleek dat er toch een paar andere kleppers rondliepen dan in de eerste wedstrijd … en dat zouden we al vlug opmerken (helaas …).

Bij het begin van het eerste quarter werd het al heel snel duidelijk dat we de wet van de sterkste gingen ondergaan (vooral dan op fysisch gebied). Onze gastjes waren echt nog gastjes tov de gasten van Eernegem. Tja, nu éénmaal niets aan te doen.

De kracht en het gestalte werd perfect uitgespeeld door onze tegenstrever en wij konden maar moeilijk die dekselse bal door die dekselse ring krijgen, maar we gaven nooit op ! 25 – 6 na het eerste quarter.

Wat een walkover leek te worden was zonder de jonge Merels gerekend, want in het tweede quarter werd er beter samengespeeld en werd onze ruime achterstand een beetje gemilderd. We zagen enkele mooie korven en mooi samenspel, maar van zodra we dicht naderden werden hun torens terug in stelling gebracht : 42 – 20 (17-14).

Na een korte rustpauze, de scheidsrechters hadden er duidelijk zin in, zagen we terug een spannende wedstrijd (als we het quarter per quarter bekijken natuurlijk). Ondanks de fysieke voorsprong lieten we ons niet aftroeven en probeerden we er het beste van te maken. De bal werd goed rondgespeeld en we liepen ons goed vrij met enkele mooie korven als resultaat. Knap. Quarter drie eindigde op een 58 – 33 stand (16 – 13).

Ook in het laatste quarter lieten we de kopjes niet hangen en vochten we voor elke bal ! Af en toe leek het wel op “Merelslingeren”, maar vallen en weer opstaan (zong Herman van Veen). Opzij, opzij … Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 79 – 51 (21-18).

Behalve in het eerste quarter werden we onder de voet gelopen, maar voor de rest knap werk jongens en coach ! De andere quarters verloren we telkenmale heel nipt en mits een klein beetje betere afwerking … en natuurlijk ook met een betere defense (want we lieten echt wel veel gemakkelijke korven toe !).

Volgend jaar zijn wij de sterkste (hopen we dan toch).

18/02/2017 KBBC Oostkamp U12A – Sijsele 37-64

WEDSTRIJDVERSLAG BENJAMINS A / SIJSELE – 18.02.2017

Deze week stond de ongeslagen leider uit onze reeks op het programma, Sijsele.

In de heenronde verloren we er nipt met 1 puntje. Maar helaas konden we deze wedstrijd niet het spel brengen en een vuist maken om het hen moeilijk te maken.

Na een vlotte start stortte onze organisatie ineen en werd veelal gekozen om het individueel te forceren i.p.v. een mooi samenspel. De coach ging net niet op zijn blote knieën zitten met de vraag om nu eindelijk toch eens te beginnen snijden na een pass.

Ook in de verdediging lieten we steekjes vallen: niet op tijd terug, geen help-defence, verkeerd gepositioneerd, weinig rebounds. Hierdoor werd veelal aan de noodrem getrokken wat resulteerde in vrijworpen voor de tegenstander.

De emoties en frustraties liepen hoog op bij onze spelertjes die werkelijk een zware dag/wedstrijd beleefden.

Kop op jongens ! Ook dit is nu eenmaal een onderdeel van sport. Het enige waar we ons nu kunnen in onderscheiden is hoe we hieruit komen. Leren uit onze fouten en sterker als team !

Om toch met een positieve noot te kunnen eindigen mogen we Fre feliciteren met het scoren van het 1000ste punt van het seizoen.

Q1: 8-13
Q2: 12-19
Q3: 14-13
Q4: 3-19
Totaal: 37-64

Speelden mee: Jens, Mathieu, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Fre, Baptist, Milo, Remy & Simon.