17/02/2018 KBBC Oostkamp U18 – Geraardsbergen 86-56

Een wedstrijd tegen de laatste in de competitie, gemakkelijk? Misschien lag het aan de gedachte dat we op één been gingen winnen, maar we waren de wedstrijd niet fantastisch begonnen. Onze offense zat niet goed en ook in defense hadden we nog te veel gaten in het midden. Hierdoor kwamen de tegenstanders op een kleine voorsprong, die we toch al vlug wisten goed te maken. Ons spel begon aanvallend te lukken: goede shots, geslaagde drives … Met de verdediging, daartegen hadden we iets meer moeite. Niet echt slecht, maar de focus was er niet altijd. Het midden open laten, miscommunicatie bij screening … Onze omzet van de vrijworpen is te laag. Ook dat blijft een werkpunt. Toch haalden we een hoge score en konden Wezenvrienden onder de 60 punten houden. De wedstrijd had meer potentieel en dat kunnen we volgende week bewijzen op verplaatsing naar…Geraardsbergen.

Verslag: Seppe De Vooght
Speelden mee: Jelle, Giel, Luca, Thibault, Siebe, Milan, Ennio, Thiemen, Seppe

17/02/2018 Poperinge – KBBC Oostkamp U14B 98-23

Na een kleine rit naar het verre maar mooie Poperinge kwamen we toe aan een overvolle parking ! Was dit allemaal voor ons …

Bij het betreden van de sporthal werden we al direct geconfronteerd met de goede grond van het Heuvelland ! Er stond daar een “klein” beertje op ons te wachten !

Vol goede moed en onder de deskundige leiding van coach Dries (bedankt voor de overname) werd de wedstrijd aangevat. We wonnen de eerste opworp en scoorden ook het eerste punt van de wedstrijd ! Van een bliksemstart gesproken ! Na twee minuten mocht de wedstrijd al afgefloten worden van ons.

Helaas was het arbitraal duo dit niet echt van plan en al snel werd het duidelijk waarom Poperinge aan de leiding van het klassement stond ! We konden genieten van het ene balverlies na het andere en zo kon Poperinge met sterk insidespel en een goede spelverdeler al snel een grote en comfortabele voorsprong uitbouwen : 24 – 6 na quarter 1.

We dienden de wedstrijd te spelen met zeven spelers en twee hiervan waren dan nog eens licht gekwetst, maar toch probeerden de spelertjes een vuist(je) te maken. Er werd gevochten voor iedere bal, maar we konden hen niet tegenhouden : 45 – 14 aan de rust.

De kopjes hingen naar beneden en ondanks het positief geroep aan de zijlijn en de richtlijnen van coach Dries leek het tij moeilijk te keren in het derde quarter. We lieten de bal nu wat meer rond gaan zodat er niet na één of twee passen naar doel werd gegooid, maar onze afstandsbommen misten toch wat precisie ! 71 – 17 na quarter drie.

Het vermijden van de century was nu de opdracht, maar het geloof in eigen kunnen was bij velen volledig weg !

Door het spelen van een zonedefence door de Hopjongens- en meisje was er voor ons geen doorkomen meer aan ! Maar ondanks de grote achterstand probeerden we er toch het beste van te maken. Ondanks vele verwoede pogingen bleef Poperinge steken op 98 punten.

De eindstand was 98 – 23 !

Kop op jongens !!! We moeten niet teveel kijken naar het scorebord, maar geloven in onszelf.

Aanwezige spelers :Pepijn, Levi, Mathieu, Indra, Baptist, Maarten en Dante.

17/02/2018 KBBC Oostkamp U16 – Wytewa Roeselare 73-54

U16- Wytewa 73-54

Na een aantal slappe prestaties was het tijd om eens uit een ander vaatje te tappen.
We starten met Lucas, Mathieu, Xander, Yentl en Andrés en nemen onmiddellijk de wedstrijd in handen.
7-0 na 2 minuten de bezoekende coach vraagt een time-out om het tij te keren, maar we houden onze vroege voorsprong, 17-10 na het eerste kwart.
Emile en Maxime zijn ondertussen ook al op het plein gekomen en onze pas herstelde spelers Torin en Robin maken ook hun opwachting.
We blijven dapper werken en bouwen onze voorsprong uit tot 38-22 aan de rust.
Een goede defense en meer bewegen zonder de bal in offense zijn de voornaamste pijlers van die voorsprong.
Het derde kwart starten we nog goed en komen we 20 punten voor maar dan zakken we weg en kan Roeselare milderen tot 45-37.
Foutenlast dreigt ons te nekken maar met de aanmoedigingen van de geblesseerde Len moet het lukken.
4 de kwart en Maxime besluit nu van zijn duivels te ontbinden hij scoort 2 korven neemt 3 steals en geeft nog 2 assists aan Lucas.
Gevolg , opnieuw meer dan 15 punten voor na amper 1 minuut spelen in het 4de kwart.
We blijven nu verstandig werken en mogen bij een 73-54 eindstand van de zege proeven.

10/02/2018 Gullegem – KBBC Oostkamp Two 72-85 (1/8 finale BvWVl)

Verslag bekermatch Gullegem – Oostkamp
Voor de bekermatch van start ging, duidde de coach erop dat we onze tegenstander zeker niet mochten onderschatten. Hierdoor steeg de concentratie binnen het team.
Quarter 1: 19-30
In het begin van de match konden we meteen het tempo bepalen en zorgden voor een hoge druk op Gullegem. Hierdoor konden we direct voor een kleine kloof zorgen. Gullegem zorgde voor tegenstand en maakte het ons soms niet gemakkelijk.
Quarter 2: 38-44
Na de goede start zochten we in tegenstelling van het eerste quarter de weg naar de ring. Dit lukte, maar niet zo eenvoudig door de grotere tegenstand dat Gullegem zette. We moesten de eerste helft dan ook afsluiten met een (kleine) voorsprong van 6 punten.
Quarter 3: 53-70
Het derde quarter was voor ons een quarter waar het defensief zeer goed liep. Hierdoor is het makkelijker om een snelle aanval te beginnen en de weg te vinden naar de ring. We zagen dat Gullegem het moeilijker kreeg om de achtervolging steeds aan te houden. Daar profiteerden wij van en beëindigden het quarter met een voorsprong van 17 punten.
Quarter 4: 72-85
Het laatste quarter waren we terug sterk gestart. Maar naarmate het quarter evolueerde, hadden we het moeilijk om de match direct af te sluiten. Een van de redenen hiervan is dat we zowel in aanval als verdediging moeilijkheden hadden met het fysieke spel van Gullegem. Dit is een punt waar we zeker nog vooruitgang in kunnen maken. We wonnen de match uiteindelijk met 13 punten en gaan door naar de volgende ronde!

10/02/2018 Wervik – KBBC Oostkamp U14B 37-51

In de heenronde verloren wij tegen Wervik B met 34 – 39 en we wisten dus dat we voor een moeilijke taak stonden. Door enkele afwezigen en gekwetsten kon coach Franklin slechts over acht fitte spelers beschikken.

Coach Franklin had de moeilijke taak om het onmogelijke te realiseren. Onze dank om deze taak op zich te willen nemen.

De wedstrijd startte heel maar dan ook heel gesloten en na een eerste time-out na een drietal minuten stond de beginstand nog steeds op het scorebord te blinken : 0 – 0 !

Ondanks ons gestaltevoordeel was het toch Wervik die een eerste kloof kon slaan. Door de vele afwezigen was het een beetje zoeken in het begin naar onze positie : 8 – 5 na quarter 1.

In het tweede quarter vonden we wel onze plaats op het terrein en kwamen we tot besef dat we wel meer konden dan we zelf konden vermoeden. De kloof werd stilletjes aan gedicht en we gingen de rust in met een stand van 15 – 16 !

Na de rustpauze kwamen de Oostkampse Merel(tje)s terug het terrein op met het geloof in eigen kunnen en werd ons gestaltevoordeel eindelijk uitgespeeld onder de borden. De aanvalsmachine begon op volle toeren te draaien en we scoorden in het derde quarter evenveel punten als in quarter 1 en 2 samen. 26 – 32 na quarter drie.

Met nog tien minuten op de klok te lezen werd het vierde quarter aangevat. De voorsprong werd door goed combinatiespel verder uitgebouwd maar telkenmale kwamen onze Wervikse vrienden terug opzetten. Plots was onze voorsprong geslonken tot een viertal punten, maar in paniek sloegen we nooit ! Eventjes terug het gaspedaal in duwen en we waren weer vertrokken.

Eindelijk mochten we opnieuw proeven van een verdiende overwinning : 37 – 51 ! Wie had dat gedacht ?

Proficiat aan coach Frankin en zijn acht pupillen (letterlijk en figuurlijk) : Dante, Rémy, Joben, Baptist, Maarten, Mathieu, Rune en Levi.”

10/02/2018 KBBC Oostkamp U18 – Asse Ternat 79-67

10 februari 2018 KBBCO U18 – ASSE TERNAT 79 -67
We hadden een goede match tegen Asse. Een twijfelende start maar in de 2de quarter speelden we heel goed met een redelijke defense. Asse koos voor een zone defense en we lieten ons daar niet door verrassen. Door een goeie en snelle balcirculatie creëerden we ruimte voor elkaar en kwamen we mooi open voor ons shot. Tijdens de ganse wedstrijd gingen de shots vlot binnen. De afwerking was zelfs beter dan we gewoon waren. Hopelijk kunnen we dit doortrekken in volgende wedstrijden. Onze defensieve communicatie was op sommige momenten een beetje zwak en in de 3de quarter speelde dat ons parten. Asse kreeg te veel ruimte. Gelukkig konden we ons herpakken. Dankzij de teamspirit van de spelers en de coach bleven we vechten voor elke bal. In defensieve transitie sprinten we nu wel direct terug naar de bucket en we konden de tegenaanvallen afstoppen. Het was dus goed maar ons positiespel kan nog beter en bij de inworpen moeten we ons nog sneller aanbieden om het spel vlotter te laten verlopen. Deze keer gaven we niet op, bleven voor elke bal vechten en bleven in onszelf geloven.
Qrtrs: 14 -21 / 34 -14 /21 – 19 / 10 -13
Speelden mee: Milan – Ennio -Jelle – Seppe – Siebe – Thibault – Yentl – Giel – Thiemen
Verslag: Thiemen

03/02/2018 KBBC Oostkamp U14B – Gullegem 25-58

Een wedstrijd tegen de leider in onze reeks is natuurlijk niet nu echt een “makkie” te noemen, maar ondanks een tweetal gekwetsten (Cas en Pepijn), twee afwezigen (Rémy en Baptist) en nog een zieke op het laatste moment (Joben) bleven er nog 7 dappere krijgers over.

Moesten we coach Johan nog Sneeuwwitje noemen met zijn zeven dwergen dan zou het een sprookje zijn ! Gullegem was met een volledige ploeg afgezakt naar de vertrouwde Valkaart.

Omstreeks 16 uur werd de match op gang gefloten onder een heel deskundige leiding van beide scheidsrechters (chapeau voor beide heren).

Het werd al snel duidelijk dat we geen gemakkelijke namiddag tegemoet gingen, want Gullegem nam al direct het heft in handen en bouwde langzaam maar zeker een kleine voorsprong uit. 12 – 23 na quarter 1 !

Na een korvenkermis in het eerste quarter werden de verdedigingen aan beide kanten aangescherpt en zagen we vooral enkele leuke battles onder de korf ! Onze scherpschutters hadden helaas hun verkeerd vizier gemonteerd waardoor de bal werkelijk alle richtingen uitging : over de korf, achter de korf, onder de korf, op de ring … voor ieder wat wils ! De ruststand van 16 – 31 werd bereikt.

Na een korte koffiepauze kwamen de jongens en meisjes terug het terrein op voor het vervolg van een leuke wedstrijd. De bal wou er bij ons niet echt in en soms vergaten we weleens dat een aanvaller alleen onder de korf stond … Waren ze gestoken door het spinnewiel … ? In het derde quarter konden we slechts één korf maken : 18 – 47 na quarter 3.

In het laatste quarter waren we de evenknie van de fiere leider in onze reeks, maar de kloof dichten lukte helaas niet.

De eindstand van 25 – 58 stond op het bord te lezen !

Ondanks de zware verliescijfers moeten we onze zeven dwergen een dikke pluim geven voor hun verdedigend werk en inzet ! Wetende dat onze tegenstanders gemiddeld 76 punten per wedstrijd scoren ! Nice job guys !

Proficiat aan coach Johan (alias Sneeuwwitje) en zijn zeven dwergen (Mathieu, Indra, Tristan, Levi, Maarten, Rune en Dante) !!!

Ontbijttip van onze coach voor de komende wedstrijden : Frosties !”

20/01/2018 Deerlijk – KBBCO U18 81 – 72 en Asse Ternat – KBBCO U18 102 – 55

Deerlijk – KBBCO U18 81 – 72 / Asse Ternat – KBBCO U18 102 – 55
Vorige week tegen Deerlijk speelden we een degelijke match. In de eerste quarter maakten we te veel fouten waardoor de tegenstander via vrijworpen kon uitlopen. Ook de defensieve transitie klopte niet altijd waardoor we gemakkelijke tegendoelpunten kregen. Toch konden we in de match blijven en hadden we sterk samenspel. We verloren 81 – 72 maar er was een positieve ontwikkeling van ons spel en dat wilden we onthouden voor de volgende match op verplaatsing tegen Asse.
Helaas, Asse had een sterke bezetting klaar en hoewel we hen een droge 0-8 aansmeerden in het begin van de eerste quarter werd het als maar moeilijker om te scoren. Na de time-out van de tegenpartij werden we overklast door hun power. Daardoor starten we het 2Q met een achterstand van 6 punten (20-14). We speelden aanvallend gezien een goede 2Q maar onze verdediging moest harder als we erover wilden geraken. We gingen rusten met achterstand van 11 punten (39-28). De derde quarter startte niet zoals we wilden en we gingen ons steeds meer focussen op de vele dubieuze beslissingen en vooral de “niet beslissingen“ van de refs. De tegenstander kon nu goed uitlopen. Dat zorgde ervoor dat we het 4Q in gingen met 69-37. In het 4Q speelden we niet veel beter en we waren bang om te gaan scoren, onze tegenstanders daarentegen liepen met een paar driepunters nog meer uit en dat gaf ons de eindstand 102-55. Asse won verdiend. We gaan nu ons helemaal focussen op de volgende match die ook weer tegen Asse-Ternat.
Qrtrs: 20/14 – 19/14 – 30/9 – 33/18
Verslag Ennio en Thibault

03/02/2018 KBBC Oostkamp Two – Wielsbeke 68-82

KBBC Oostkamp Two – Wielsbeke: 68-82

We wisten dat dit een moeilijke match ging worden door een afgeslankte kern maar we startten met een mes tussen de tanden na een goed voorwoord van de coach in de kleedkamer! We liepen snel uit maar na een time-out van de tegenpartij waren zij veel gretiger en was onze defensieve druk ondermaats. We eindigen het eerste quarter met een 14-22 achterstand. Het 2de kwart speelden we weer op niveau en konden we goed mee met de tegenstander, we kwam zelf op 5 punten maar door een tekort aan defensieve stops kwamen we op een achterstand van 11 punten. Einde eerste helft: 37-48. We geloofden nog altijd dat we deze winst konden pakken dus startten we de 2de helft weer gretig, maar ook in dit quarter waren het de slotminuten die ons pijn deden omdat we defensief niet aanwezig waren, en zo liep Wielsbeke uit tot 13 punten. Dit quarter eindigde met een score van 53-66. Het 4de quarter was een kopie van het 3de, dus het was ons jammer genoeg niet gelukt om deze voorsprong in te halen en zo eindigden we de match met een score van 68-82. Maar al bij al vonden we dit echt wel een prestatie van de ploeg, op naar de bekermatch tegen Gullegem!

Verslag: Arnaud

28/01/2018 Poperinge B – KBBC Oostkamp Two 69-72

We startten de wedstrijd met de eerste score en liepen uit tot een 0-7. Dit door het tempo hoog te houden in aanval en in defense heel wat druk te zetten.
Uiteindelijk eindigen we het quarter met een 13-17 stand.
Het 2e quarter sloop Poperinge wat dichterbij omwille van foutjes aan onze kant. Verlies van concentratie was hier de grootste boeman, gepaard met zwakkere verdediging en een traag offensief tempo.
We eindigden het tweede quarter met een driepunter op de buzzer, dat toch wel voor een beetje vertrouwen zorgde. (29-33)

Denken dat de buit binnen was, ging simpelweg dom zijn van ons. Opnieuw drukten we wat meer door zoals in het eerste quarter.
Hier konden we opvallend veel offensieve rebounds nemen, wat zorgde voor veel tweede kansen.
Uiteindelijk sluiten we het quarter af met een 50-57 voorsprong

Net als in de heenmatch, kwam deze wedstrijd aan tot op het allerlaatste moment. Het verlies op de buzzer op ons eigen veld waren we zeker nog niet vergeten.
Nogmaals zo verliezen was uit den boze. De koppen stonden allemaal in dezelfde richting gedraaid: de overwinning.
Het was intensief tot op de laatste seconde, en dankzij het koelbloedig afwerken van onze vrijworpen, konden we onze voorsprong vasthouden.
Eindstand: 69-72