10/11/2018 Izegem – KBBC Oostkamp U18 90-68

Zaterdag 10/11/2018 U18 Izegem – Oostkamp 90-68

De laatste wedstrijd van de heenronde met als inzet de derde plaats in de groep. We weten dat Izegem een taaie tegenstander is. Dit blijkt ook al snel bij de start van de wedstrijd. Izegem neemt een blitz start en werkt af aan een zéér hoog percentage. Onze defence is te braaf en voor we ‘t goed en wel beseffen, staat er al een kloof op het scorebord.30-17.

We blijven vechten maar we krijgen de kloof niet kleiner 50-35. Na een deugddoende rust proberen we alsnog de achterstand te verkleinen. Aanvankelijk sluipen we iets dichterbij. Dit is echter het sein voor Izegem om nog een versnelling hoger te schakelen en opnieuw uit te lopen. Izegem blijft goed afwerken. Tegen het einde van het derde quarter 61-45.

Het laatste quarter behoudt Izegem zijn voorsprong en bouwt deze zelfs nog verder uit. We vergeten te veel als ploeg te spelen om alsnog te kunnen reageren. Kortom een verdiende overwinning voor een agressiever en sneller spelende ploeg.

Al bij al een geslaagde heenronde met veel inzet en af en toe mooie resultaten. Maar er zijn uiteraard nog vele werkpunten. Samen met coach gaan we er opnieuw volop voor in de volgende ronde.

Verslag Milan

Speelden mee: Giel, Milan, Mathias, Siebe, Arno, Thibaut, Mathieu, Thiemen, Yentl, Xander, Maxime.

10/11/2018 RHK Oostende B – KBBC Oostkamp Two 79-54

Verslag RHK Oostende B – KBBCO B (79-54)
We startten de match zonder twijfels en iedereen nam zijn shot vanaf hij een opening zag.
Ook werd er redelijk verdedigd waardoor we makkelijke lay-ups konden afwerken.
Helaas, zoals wel vaker tegen RHK Oostende, was dit een potige match waarop we voorzien waren. In de eerste helft liet absoluut niemand met zich sollen waardoor we dan ook de intensiteit van hen matchten.
Uiteindelijk eindigt het eerste quarter op een score van 16-22 en is de ruststand 31-34.

De tweede helft startten we met misser na misser, geen collectieve verdediging en een tekort aan enthousiasme om hen dood te doen. Hierdoor putte de tegenstander erg veel vertrouwen en begon hun locomotief in gang te schieten. Ze kregen erg makkelijke lay-ups deze keer van ons, gepaard met open driepunters. Dit maakte het hen natuurlijk erg makkelijk.
Zo ging de wedstrijd verder, ondanks sommigen wel nog probeerden een vuist te maken, was het al te laat. De vechtlust op sommige momenten moeten we proberen mee te nemen doorheen het seizoen, de negatieve zaken van deze wedstrijd moeten we weggooien en het basket spelen dat wij spelen.

Ondanks we een redelijke eerste helft speelden, was de tweede helft spijtig genoeg een ander verhaal. Wetende dat we op een bepaald punt 10 punten hebben voorgestaan om dan de wedstrijd te verliezen met 79-54 is pijnlijk (wat zacht is uitgedrukt).
Volgende wedstrijd: zondag 18/11 in Kortrijk, waar we hopelijk met het mes tussen de tanden de match gaan spelen.

Verslag: Gillian

10/11/2018 KBBC Oostkamp U16B – Sijsele 55-39

Wedstrijdverslag tegen Sijsele B :
——————————————-

Gisteren stond er één van de weinige spreekwoordelijke burenduels op het programma, nl. tegen onze buren van Sijsele (toch op de wereldbol).

Konden we de positieve lijn van de vorige weken doortrekken ? Of was het een tijdelijke opflakkering ?
Na een spannende wedstrijd van onze landelijke was het onze beurt om Oostkamp trots te maken !

We waren terug op volle “sterkte”.

De eerste twee punten namen we zo als gewoonlijk weer voor ons rekening …maar dan nam Sijsele de teugels in handen en werden we met lange afstandsraketten bestookt die hun doel jammergenoeg niet misten. We waren eventjes van ons melk en alle andere melkproducten.

Na quarter één stond er op 6 – 15 op het bord te flikkeren !

Na het verwijderen van de slapers uit onze ogen werden we langzaam wakker en in het tweede quarter grepen we onze tegenstanders spreekwoordelijk bij de keel en kwamen zij al heel vroeg in de wedstrijd in foutenlast. Tja, dat was dan ook wel ons verdienste te noemen ! Voor het eerst in lang zagen we een ploeg die mooi samenspeelde en iedereen speelde voor elkaar ! Nice !

We draaiden de rollen om en gingen met een kleine voorsprong de rust in : 27 – 22.

De rustpauze bracht onze vechtlust (in de positieve zin van het woord) niet tot een stilstand, maar volgden de ingeslagen weg met verve. De ballen vlogen vlotjes door het netje en er werd ook duchtig gebikkeld onder de eigen korf. We hadden Sijsele af en toe in een houdgreep. Quarter drie werd afgesloten op 44 – 28.

In het laatste quarter was het eerder evenwichtig ! Sijsele gaf niet op en wij bleven onze taken netjes uitvoeren. Toch nog eventjes paniek … want deze wedstrijd mochten we niet meer uit handen geven.

Met een grote smile tot achter onze oren hoorden we het verlossende geluid van de buzzer ! De ganse bank vloog recht ! Mooi, mooi ! De eerste overwinning in de competitie was binnen : 55 – 39 !

Proficiat aan alle jongens en coach !

Keep up the good work !”

10/11/2018 KBBC Oostkamp U16A – Bredene Oostende 75-74

U16- KB Oostende Bredene 75-74

Laatste wedstrijd van de eerste ronde waarin het klassement na onze uitschuiver van vorige week toch al vast lag. We waren benieuwd hoe we het tegen de tweede in het klassement er gingen vanaf brengen. We starten de wedstrijd met Robin, Torin, Mauro, Noah en Lucas.
Yaro diende geblesseerd vanop de bank toe te kijken. De eerste korf was na 2 minuten voor KBOB maar van dan af ging het gelijk op , tot Emile (George) met een driepunter de 19-17 stand na het eerst kwart vastlegde.
We waren nu gelanceerd voor het 2de kwart een steal van Emiel(io) en korf van Torin bracht ons snel 5 punten voor. Toon zag het zitten en gooide er de beuk in. Hij scoorde 2 korven en hield de tegenstander ook 2 maal van een score waardoor we tot 11 punten voorsprong namen. Helaas werden we overmoedig en kozen we nu teveel voor het (falend) shot.
KBOB rook zijn kans en bracht niet alleen de bordjes in evenwicht ze kwamen zelfs een puntje voor 37-36.

Wat wordt het na de broodnodige paze ?

KBOB ging op zijn elan verder en kwam tot 10 punten voor. Onder impuls van Aref en Andres werd de remonte ingezet. Toen ook de Lucas zijn duit in het zakje kwam doen smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Andrés herstelde het evenwicht 69-69. op 3 minuten van het einde. Welk team bleef het rustigst ? In een bloedstollend einde bleef Lucas aan de vrijwoplijn de meest koelbloedige. 75-74

10/11/2018 Duva Gistel Oostende – KBBC Oostkamp One 88-60

De uitwedstrijd tegen Duva Gistel B moest een “easy job” worden. Oostkamp moest zonder Jules aan de wedstrijd beginnen wegens rugklachten. Duva B had nog maar 1 wedstrijd gewonnen in de competitie en had dringend punten nodig. Duva scoorde eerst en Oostkamp volgde op enkele punten. Mikhail scoorde vlot inside, na 5 min was het 10-10 met 8 punten van Mikhail. Een sterke Kevin Van Hee zorgde een eerste kloof bij Duva, 23-15 na 8 min. 29-22 op het einde van Q1.
In de eerste minuut van Q2 werd er niet gescoord. Oostkamp kwam tot op 3 punten na een bom van Renzy en een knappe layup van Olivier, 33-30 in de derde minuut. Verde Pressa en Van Hee kregen teveel ruimte en reageerden met enkele driepunters, 46-40 na 7 min, rust 49-42.
7 punten inhalen mocht geen probleem zijn maar dan moest het tempo een stuk hoger en vooral defensief moest het stukken beter. De start was niet slecht, Oostkamp kwam opnieuw tot op 3 punten na 4 minuten. Een sterk spelende Accou zorgde voor de punten bij Duva en de kloof werd helaas terug groter. Na 6 min stond Oostkamp al 13 punten achter. Oostkamp kon geen vuist maken en zakte verder weg. 74-58 na Q3.
Duva Gistel geloofde in een stunt en hielden vol. Ze maakten optimaal gebruik van hun 24 sec en bleven de wedstrijd beheersen. Eindstand werd een pijnlijke 88-60. Tijd dus om alles eens goed te analyseren en er voor te zorgen dat dit niet meer gebeurd.
De punten voor Oostkamp: Ruben 6, Olivier 9, Robbe 10, Stijn 3, Renzy 10, Tom 3, Cedric 9 en Mikhail 20.

2/11/2018 KBBC Oostkamp Two – Eernegem 86-53

KBBC Oostkamp B – Eernegem: 86-53

Quarter 1: 24-15
Tijdens het eerste quarter waren we gefocust en klaar om de wedstrijd te winnen. Door een goede team defence konden we profiteren van fastbreaks. Arnaud werkt de fastbreaks aan een hoog percentage af waardoor we op een vroege verdiende voorsprong kwamen.

Quarter 2: 41-32
Aangezien we vorige jaar tegen een gelijkaardig ploeg gespeeld hadden wisten we dat Eernegem niet rap zou opgeven. De kloof van 9 punten bleven we behouden maar we wisten dat we gefocust moesten blijven. Door het goede teamspel en de goede invalbeurten van iedereen gaven we Eernegem geen kans om de aansluiting te maken.

Quarter 3: 59-40
We kwamen de kleedkamer uit met een goed gevoel en wisten wat we moesten doen. Door goede defence te spelen hielden we Eernegem op 8 punten en was de kloof van 19 punten zeker verdiend op het einde van het derde quarter.

Quarter 4: 86-53
Als ploeg wouden we bewijzen dat een match konden uitspelen zonder steken te laten vallen. Eernegem probeerde nog iets uit de mouw te schudden met een zone-defence. Als ploeg hebben we daar goed op gereageerd. We zochten de extra pas en die vonden we ook. De shots van Zyon en Gillian bleven binnen gaan zo werd de kloof alleen nog maar groter. We hebben als ploeg een sterke match gespeeld en dat werd beloond met de overwinning.

Verslag: Flor

28/10/2018 KBBC Oostkamp Two – Crelan Kortrijk 85-87

28/10/2018 Two – Crelan Kortrijk (Beker WVl)
Met een 5 punten voorsprong beginnen we aan de wedstrijd. Met een sterk collectief starten tegen een reeks hoger. Eerste quarter sterk meedraaien en proberen de voorsprong te behouden . Met goeie plays en goeie keuzes een mooi spel brengen. Deze keuzes zorgen voor een goede stand na het eerste quarter 32-18.

Q2 Op het verdere elan verdergaan als in Q1. Inside met sterk spel en de nodige fastbreaks proberen we de voorsprong te behouden. De sterkte in verdediging zorgt voor een goede ruststand 51-40.

Q3 Met een goed gevoel uit de kleedkamer beginnen we sterk. Tot tegenstrever terugvalt in een zone. Met wat problemen tegen de zone en de shots die niet vallen. Hierdoor krijgen we meer last in defense tegen een sterk inside spelend Kortrijk . Beetje op zoek terug naar onze goeie vorm eindigt Q3 op 73-57.

Q4 Proberen de match met winst uit te spelen is de doelstelling . Met wat problemen tegen het sterk inside spel van crelan en het mindere afwerken van oostkamp zorgt dat ervoor dat crelan dichter komt. Het moeilijkere afwerken tegen de zone en shot die niet valt zorgen voor een eindstand 85-87.

Verslag: Ruben

3/11/2018 KBBC Oostkamp U18 – BC Oostende 40-74

Zaterdag 3/11/2018 KBBC Oostkamp U18-BC Oostende J18A 40/74

De heenmatch In Oostende hadden we de match al verloren in het 1ste quarter dus we moesten deze keer wel al weten dat we een goede start nodig hadden. Helaas was dit niet het geval. We waren weer niet voldoende gefocust bij de start, een slechte gewoonte. Een zeer zwakke start. Tegen deze efficiënte ploeg konden we dit niet meer rechttrekken. Onze aanval liep niet goed. Onvoldoende organisatie en te veel individueel spel. Aan de rust hadden we slecht 17 punten gescoord. In de 2de helft ging het een beetje beter maar nog altijd ondermaats. Een slechte wedstrijd over heel de lijn. Uiteindelijk werd het 40-74. Dit moet beter en we kunnen beter. Volgend weekend tegen Izegem met de 3de plaats als inzet, de kans om dat te bewijzen. Dus snel vergeten deze wedstrijd.

Verslag: Giel
Spelers: Giel, Milan, Siebe, Arno, Thibaut, Siebe, Mathieu, Yentl, Maxime

03/11/2018 Melco Ieper – KBBC Oostkamp U16B 48-43

Wedstrijdverslag tegen Melco Ieper A :
—————————————————
De twee wedstrijden voor ons waren geëindigd met een score van meer dan 100 punten voor de thuisploeg en gezien onze klassering in de competie vreesden we eerlijk gezegd allemaal een beetje voor zo’n scenario.

Wegens een hoogtestage (Tristan) en stage in het buitenland (Maarten) stonden er maar 9 gladiatoren in de Ieperse arena.

De talrijk meegereisde supporters zagen al vlug een eerste voorsprong voor onze jonge Merels (0 – 2), maar dan viel onze aanvalsmachine stil en kregen we een 15 – 0 om de oren. Gelukkiglijk konden we net voor het eindsignaal nog de achterstand verkleinen tot 15 – 6.

Het tweede quarter was heel evenwichtig en beide verdedigingsgordels bleven goed gesloten en de talrijke luchtgevechten waren leuk om te zien (toch in deze streek) !

We gingen de rust in met een stand van 25 – 16 (10 – 10 in q2).

Met het hoofd omhoog trokken we de kleedkamer in om een preek te krijgen van onze coach (oef geen donderpreek), maar het hielp duidelijk wel. In het derde quarter bleven we knokken voor elke bal en sprongen net alsof ons leven er vanaf hing.

Net toen we met onze neus aan het venster kwamen steken, kreeg Maxim een ferme tik op zijn neus ! En toen waren we nog met acht.

Na tien minuten heldhaftig verweer hingen de bordjes gelijk : 33 – 33. We konden onze ogen niet geloven, de zege van vorige week had ons duidelijk nieuwe zuurstof gegeven.

Het laatste quarter beloofde een nagelbijter te worden. Bij een stand van 40 – 41 konden we voor de tweede of derde maal van een kleine voorsprong genieten, maar helaas leden we op een slecht moment een drietal balverliezen. Deze werden vakkundig afgemaakt door de Kattenjongens. Deze klap kwamen we niet meer te boven : 48 – 43 !

Wat een wedstrijd ! We hadden dit niet verwacht.

Een applaus op alle banken was terecht !

We zijn duidelijk op goede weg ! “No blood, no glory !”

31/10/2018 KBBC Oostkamp U18 – ACJ Brugge 97-47

Zaterdag 31/10/2018 KBBC Oostkamp vs. ACJ Brugge 97-47

Het was duidelijk dat Oostkamp de betere ploeg was, maar kon dat ook aangetoond worden over de ganse wedstrijd. De eerste quarter was niet overtuigend 20-14. In de tweede quarter konden we door de goede offense en defense van Oostkamp een comfortabele voorsprong uitbouwen 41-28. De tweede helft probeerde ACJ nog het tij te doen keren maar tevergeefs. Uiteindelijk won Oostkamp met 91/47 tegen ACJ. Het vertrouwen is aangescherpt maar er zijn nog een aantal werkpuntjes en zullen die overlopen tijdens de trainingen. Volgende week tegen BC Oostende moeten we ook een vuist kunnen maken.

Verslag: Tchako Maxime William
Speelden mee: Giel, Milan, Siebe, Mathias, Arno, Thibaut, Siebe, Mathieu, Lucas, Yentl, Xander, MAxime