05/01/2019 Melco Ieper C – KBBC Oostkamp Two 63-50

05/01/2019: Melco C – Two

Q1: 18-10
Na een snelle start van Ieper kwamen ze snel op een 7-0 voorsprong. Na enkele minuten werd de kloof alleen maar groter en sloten we het eerste quarter af met een achterstand van 8 punten.
Q2: 39-25
Ieper had enkele gemakkelijke scores terwijl bij ons het balletje niet in het mandje ging. We eindigen de 1ste helft met een achterstand van 14 punten. In de rust motiveerde coach ons om het mes tussen de tanden te steken en meer voor elkaar te spelen.
Q3: 49-40
In het begin van de 2de helft speelden we gretig en sterk waardoor we dit quarter wonnen met 10-15 en alles nog mogelijk bleef.
Q4: 63-50
In het laatste quarter bleef Ieper doorduwen en trokken zo de match naar zich toe. We sluiten de 2de helft af met een score van 63-50.

Verslag: Arnaud

09/01/2019 Duva Gistel A – KBBC Oostkamp One 83-87 (BvVl)

Beker van Vlaanderen ¼ finale
KBBC Oostkamp schakelde in de vorige rondes al 2 ploegen uit Top Division 1 uit (Lommel en Melsele). Als volgende tegenstander kregen we opnieuw een topper uit die reeks, nl. de ploeg van Sam Rotsaert / Duva Gistel A.
Bij Oostkamp kon Cedric niet spelen n.a.v. een enkel blessure, bij Duva ontbrak Buysschaert, die moest mee met Filou Oostende dat op dat moment een Europese wedstrijd speelde.
Oostkamp kreeg 5 punten voorgift en startte furieus aan de wedstrijd, 2-25 na 4 min! Duva moest noodgedwongen een timeout nemen. Oostkamp nam wat gas terug terwijl Duva meer en meer in de wedstrijd kwam. 16-29 na 7 min. Einde Q1 20-31
Bij Duva kwam het grote gevaar vooral van Vandervuurst en Botuli. Ze brachten Duva helemaal terug in Q2. Na 4 min stond Duva langszij na een bom van Botuli (34-35). Olivier en Mikhail zorgden voor de gepaste reactie, 37-43 na 7 min. Rust 43-50.
Oostkamp kon na de pauze meteen domineren met een schitterende defense en een 0-9 via Ruben, Robbe en Jules. We bereikten een 18-punten kloof in het derde quarter en startten uiteindelijk met een comfortabele 54-69 aan de laatste quarter.
Oostkamp kon de mooie voorsprong behouden tot 3 min van het einde. Duva had 4 ploegfouten en gokte met extra fouten en snelle aanvallen om de wedstrijd alsnog naar hen toe te trekken. Dit lukte hen nog bijna, 80-83 met nog 23sec te spelen. Robbe en Olivier scoorden rustig hun vrijworpen en de buit was binnen. Eindstand 83-87.
Oostkamp stoot verdiend door naar de halve finales en speelt opnieuw tegen een stevige ploeg uit Top Division 1, nl. Gent Hawks (heen en terug).
De punten voor Oostkamp: Ruben 26, Olivier 5, Robbe 14, Stijn, Renzy 9, Tom 1, Jules 10 en kersverse papa Mikhail 17.

05/01/2019 KBBC T&T Turnhout – KBBC Oostkamp One 75-82

De tegenstander in de eerste wedstrijd van 2019 was een taaie klant. KBBC T&T Turnhout had nog geen wedstrijd gewonnen in de competitie maar heeft wel een sterke thuisreputatie. Turnhout versterkte zich onlangs nog met de 2m18 grote Nederlander Wildemast.
In een gelijk opgaand eerste quarter was het zoeken naar ritme in een ijskoude zaal. Turnhout startte vlot via Wildemast en Paeleman , Oostkamp begon met 2 driepunters op rij (Cedric en Jules) gevolgd door 3 punten van Mikhail. Een kleine voorsprong werd bereikt op het einde van Q1 via Ruben, Olivier en Tom (16-20).
In het tweede quarter speelde Oostkamp wisselvallig en liet het Turnhout telkens opnieuw in de wedstrijd komen na een voorsprong. Olivier bracht wat rust met een loepzuivere driepunter gevolgd door sterke acties en combinaties van Robbe, Renzy en Ruben. Rust 35-37.
Ook in het derde quarter gaf Oostkamp telkens teveel kansen aan Turnhout. Hierdoor bleef het een thriller. Mikhail startte met 4 punten gevolgd door 4 driepunters van Ruben! De wedstrijd werd steeds harder en beide ploegen kwamen in foutenlast waardoor de nodige wissels volgden. Einde Q3 57-59.
In de laatste quarter moest het gebeuren. Oostkamp speelde verstandig en efficiënt maar Turnhout gaf niet op en maakte het Oostkamp zeer moeilijk. Oostkamp bleef domineren na o.a. 2 driepunters op rij (Jules en Renzy). De foutenlast begon echt door te wegen bij Turnhout waarbij hun coach werd uitsloten na een uit de hand gelopen discussie met de refs. Tom scoorde 4 belangrijke punten en Olivier scoorde de winnende punten vanop de vrijworplijn. Oostkamp won uiteindelijk de strijd met 75-82.
Proficiat coaches en speler !!!
De punten voor Oostkamp: Ruben 25, Olivier 15, Robbe 9, Stijn, Renzy 6, Tom 6, Jules 9, Cedric 3 en Mikhail 9.

22/12/2018 KBBC Oostkamp U21 – Izegem 59-68 (Beker v Wl)

Verslag wedstrijd Oostkamp – Izegem 22/12/2018

Vandaag spelen we de 1/8 finale beker West-Vlaanderen tegen Izegem. Met een mix van kadetten en juniors weten we dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. De wedstrijd start evenwichtig en we blijven goed meespelen. De defence is prima en hoewel we aanvallend een aantal easy baskets missen blijven we in het spoor van Izegem (Q1 22 -23). In het tweede quarter scherpen we onze defence nog wat aan en kunnen we via mooi samenspel zelfs een beetje uitlopen. Tegen de rust komt Izegem opnieuw dichterbij. We gaan rusten met een tussenstand van 38-36.

Na de rust komt Izegem iets scherper dan ons uit de kleedkamer en hebben we moeite om ons spel te blijven spelen. We komen moeilijker tot scoren en bij Izegem gaat het net iets vlotter via hun twee spelbepalende spelers. We blijven echter vechten in het vierde quarter en sluipen nog iets dichterbij. Maar finaal is dit een verdiende overwinning voor Izegem 59 – 68.
Verslag: Milan

15/12/2018 KBBC Oostkamp U21 – Meetjesland 75-68

Verslag wedstrijd Oostkamp – Meetjesland (15/12/2018)

We begonnen de wedstrijd redelijk goed de verdediging stond er en in aanval ging de bal ook goed rond. Na het eerst quarter was de stand 20-14 in ons voordeel, het tweede quarter was wat slordiger. Vooral in verdediging waardoor ze in het tweede quarter 23 punten maakten en wij slechts 16. (tussenstand 2de quarter 36-37)
In de 2de helft kwamen we fris terug uit de kleedkamer we speelden geen slechte quarter. De 3de quarter wonnen we met 4 punten (tussenstand 3de quarter 52-49). In het 4de quarter kwamen we tot een kleine voorsprong van 12 punten op het einde deed Meetjesland nog een inspanning om deze in te halen maar ze kwamen slechts terug tot op 7 punten. Eindstand wedstrijd 75-68.

Verslag: Giel
Speelden mee: Giel, Milan, Mathieu, Tomas, Timothy, Matthias, Ennio, Wannes en Zarin

09/12/2018 Gent Oost Eagles – KBBC Oostkamp U21 68-57

Verslag wedstrijd Gent Oost Eagles – KBBC Oostkamp U21 (68-57)

Eerste kwarter: 15-25
De wedstrijd werd sterk gestart en Oostkamp kwam al snel op een voorsprong. We waren wakker van de eerste minuut en zorgden ervoor dat de tegenpartij niet in het spel geraakte. We speelden ook mooi basket zonder veel na te denken waardoor we het eerste kwarter eindigden met een mooie voorsprong van 10 punten.

Tweede kwarter: 31-36
Gent Oost Eagles kwam lichtjes terug waardoor we de neiging hadden om terug te gaan naar de plays. Hierdoor ontstaan wat misverstandjes die ons punten gekost hebben. Hierdoor verkleinde de kloof tussen Oostkamp en Gent, maar we bleven het hoofd koel houden.

Derde kwarter: 48-46
Na de rust waren we even niet met ons hoofd in het spel. Gent profiteerde hiervan waardoor ze de kloof tussen de twee ploegen ongedaan maakten.

Vierde kwarter: 68-57
Desondanks het feit dat Gent een voorsprong creëerde, lieten we ons niet doen en probeerden wij terug de wedstrijd van ons te maken. Na een paar minuten merkten we al snel op dat dit zeer moeilijk werd, waardoor de teamspirit wat doofde. Naar het einde van de wedstrijd toe werd het fysiek ook moeilijk door blessures en foutenlast, waardoor we de wedstrijd eindigden met een verschil van 11 punten.
Uit deze wedstrijd kunnen we besluiten dat we het potentieel hebben maar dat de afwerking en het uithoudingsvermogen nog niet optimaal zijn.
Verslag: Zarin

01/12/2018 KBBC Oostkamp U21 – Zwevegem Deerlijk 64-67

KBBC Oostkamp U21 – Zwevegem Deerlijk: 64-67

Met een jonge ploeg, een mix van kadetten en junioren begonnen we aan onze tweede match van de competitie. In het eerste quarter ging de match gelijk op, we waren niet super maar dat was de tegenstander ook niet.

Het tweede quart ging hetzelfde als de eerste, we bleven aan elkaar gewaagd. Tevergeefs konden we geen kloof slaan en gingen we gaan rusten met een tussenstand van 30-30.

Tijdens de rust werd besproken wat beter kon, dit pasten we toe in de tweede helft. We speelden beter samen. In verdediging wisten we beter te communiceren en hun het scoren te beletten. Zo konden we toch met enkele punten voorsprong, het vierde kwart ingaan.

Het was al heel de match heel spannend en dit bleef het tot de laatste seconden. Er werd afwisselend gescoord waardoor het steeds gelijk bleef. Net zoals de vorige matchen konden we onze voorsprong niet behouden, waardoor we uiteindelijk verloren met een eindstand van 64-67.

Quarterstanden: 14-14, 30-30, 50-47 en 64-67

Verslag: Timothy

8/12/2018 KBBC Oostkamp Two – Langemark A 77-62

8/12/2018: Verslag wedstrijd KBBC Oostkamp Two- Rapid Langemark A
Na het verlies van vorige week in Zwevezele wist de ploeg wat te doen, winnen en dit tegen hekkensluiter Langemark. Belangrijk hierbij was om ons niet te laten misleiden vanwege hun laatste plaats in het klassement, want dit was zeker geen zwakke ploeg.
Echter lieten we ons in het eerste quarter wel verrassen. Onze ploeg kwam tekort op alle vlakken, zowel offence als defence. Het verdict was een achterstand met harde cijfers, 6-22. De match was natuurlijk nog zeer lang en het was belangrijk de kalmte te bewaren. Na enkele tactische aanpassingen in een noodgedwongen time-out wisten we de achterstand grotendeels al terug in te halen.
In het tweede quarter gingen we verder met dezelfde mindset als we het vorige quarter geëindigd waren, dit met succes. De kloof in ons voordeel werd verder uitgebreid. Heel eventjes was er nog een moment van paniek na enkele domme turnovers, maar ook dit wisten we over ons heen te zetten.
Belangrijk was om in het derde quarter om Langemark zo snel mogelijk de doodsteek te geven met de verdediging als sleutel. Dit werkte dan ook en we liepen verder uit.
Het vierde quarter was een verlengstuk aan de vorige twee quarters waarbij we goed verstandig basket spelen. Dit vertaalde zich in de 77-62 eindscore.
Verslag: Siebe

1/12/2018 KBBC Oostkamp One – Woluwé 93-65

Op 3 wedstrijden van de terugronde kregen we Woluwé op bezoek. Woluwé won al van Belgrade en Kontich en verloor heel nipt van Lier en Geel. Het kon dus nog een pittige wedstrijd worden.
Een slordig eerste quarter zorgde voor een lage score. Cedric opende meteen met een driepunter maar dan scoorde Robbe pas 4 min later. Woluwé bereikte een kleine kloof na 5 min, 5-10. Via Olivier, Renzy en Robbe stonden de bordjes terug gelijk na Q1: 14-14.
Oostkamp kon zich herpakken in het 2de quarter, Mikhail en Jules opende de score maar Woluwé bleef langszij, 21-21 na 5 min, 25-25 na 7 min. Oostkamp kon dankzij een extra duwtje van Jules, Robbe en Mikhail een kleine voorsprong noteren aan de rust: 36-28.
Na de rust werden de supporters verwend met een mooie portie basket. Met een 8-0 was de toon gezet. Mikhail scoorde vlot inside en de shots van Cedric en Robbe gingen goed binnen. 49-33 na 5 min. Einde Q3 61-44.
In de laatste quarter nam Oostkamp direct initiatief. Renzy scoorde 3 bommen op rij, Woluwé nam meteen een time-out. Veel invloed had deze niet want Oostkamp gaf zijn voorsprong niet meer af. 76-54 na 5 min. Woluwé kwam in foutenlast en Oostkamp scoorde ook nog 13 vrijworpen. Eindstand 93-65.
Proficiat coaches en spelers met deze 8 op 10 !!!
De punten voor Oostkamp: Gillian 2, Arnaud 4, Olivier 4, Robbe 16, Stijn, Renzy 20, Tom 2, Jules 15, Cedric 15, Flor, Mikhail 15

1/12/2018 KBBC Oostkamp U16B – Marke 65-43

Wedstrijdverslag tegen Marke A :
——————————————-

Onze laatste wedstrijd van de heenronde van de competitie was er ééntje tegen Marke A.

Door diverse omstandigheden werd het een beetje een hectische situatie, maar het was eveneens een blij wederzien met Thomas in een totaal andere functie.

We traden in de arena met slechts 8 spelers (een beetje geteisterd door kwetsuren, ziektes en buitenlandse stages), maar we waren van plan om te spelen als ONE-TEAM.

In de beginfase van de wedstrijd liepen we al snel 8 – 0 door mooi samenspel en een vlotte afwerking.

Maar het werd snel duidelijk en vooral pijnlijk dat Marke zich niet zomaar naar de spreekwoordelijke slachtbank zou laten leiden en na een mislukte start kwamen zij terug flink opzetten. De rollen werden plots omgekeerd. Nu was het terug aan ons moeten de gastjes gedacht hebben en het eerste quarter werd afgesloten met een voorsprong van 21 – 12.

In het tweede quarter werd soms de botte bijl boven gehaald en vlogen we in de lucht, op de grond, kortweg overal zag je Oostkampse Merels vliegen ! Onze tegenstander toonde een een “gezonde” vorm van agressie en daar hadden we het heel moeilijk mee. Maar toch konden we onder al dat geweld stand houden en gingen we de rust in met een kleine voorsprong : 32 – 26.

Wat we in het tweede quarter vergaten, nl. dat basketbal een ploegsport is, voerden we nu wel correct uit en de verdediging werd aangescherpt zodat Marke niet in de mogelijkheid was om de achterstand in te halen. Ondanks het feit dat we maar met 8 spelers waren bleven we goed de posities invullen. 48 – 32 na quarter drie.

Het mocht nu niet meer verkeerd lopen, maar toch bleven bij de beide ploegen strijden voor de overwinning. Soms waren alle middelen goed. Het doel zal de middelen wel heiligen zeker ?

We konden alweer “genieten” van een mooie overwinning : 65 – 43.

Maar het was er wel ééntje dat bloed, zweet en tranen heeft gekost !

En nu snel de leerboeken in voor een andere spannende periode !

Veel succes jongens !