07/04/2018 Eernegem – KBBC Oostkamp Two 73-56

Verslag wedstrijd Eernegem – KBBC Oostkamp Two (73 – 56)

Na een zeer slechte start stonden we al meteen op inhalen. Zo slecht waren we nog nooit begonnen.
We stonden meteen 6 punten achter. Hier hadden we ook niet meteen een antwoord op. Zelfs vervangingen brachten geen verbetering.
Na een heel quarter zoeken om in te halen eindigde het eerste quarter op 26-11.
Vol moed en wetende dat het beter moet vechten we terug. Na een paar goeie acties komen we geleidelijk toch dichter. Maar we merken dat het nog een moeilijke match zal worden.
Na een quarter met veel up en down en blijven zoeken in offense naar mogelijkheden gaan we de rust in met 48-31.
Na de de rust blijven we zoeken en vinden we betere mogelijkheden waardoor we stilaan toch dichter komen.
Met een betere defense en beter afwerkingen weten we toch op een moment op 9punten te komen.
Zo hebben we op het einde van het quarter een eindstand van 55-46.
Wetende dat we het laatste quarter zullen moeten werken tot het einde om nog te kunnen winnen, beginnen we met veel moed.
Maar tevergeefs gaat de sterkte van het 3de quarter verloren en lopen we weer achter de feiten waardoor we eindigen op een eindstand van 73-56.
Een zware domper na een collectief mindere wedstrijd.

Verslag: Ruben

31/03/2018 KBBC Oostkamp U21 – Geraardsbergen 93-66

31/03/2018: KBBC Oostkamp U21 – Geraardsbergen: 93-66

Q1: 29-18
Geraardsbergen was een van de zwakkere tegenstanders in onze reeks en we moesten dus gemakkelijk kunnen winnen. Coach gaf ons de opdracht vanaf het begin sterk te starten en een hoge score te halen. Dit lukte goed met een paar snelle fastbreaks en mooi samenspel. Maar in verdediging lieten we de tegenstander toch wat te gemakkelijk scoren.

Q2: 46-34
In quarter 2 startte een volledig nieuwe ploeg bij ons. We speelden veel stroever en de snelheid verdween uit het spel. Vooral offensief ging het minder waardoor we slechts 17 punten konden maken er 16 tegen kregen. Met dank aan een sterk eerste quarter gingen we rusten met een tussenstand van 46-34.

Q3: 69-48
Het 3de quarter was weer geen goed quarter en was een verlengde van de eerste helft maar toch konden we de kloof toch wat vergroten.

Q4: 93-66
We voelden dat de match al gespeeld was en we verzwakten ons spel opmerkelijk. We lieten daardoor Geraardsbergen langzaam terugkomen. We werden opnieuw wat wakker geschoten en konden zo de overwinning in veiligheid brengen.

Verslag: Timothy

24/03/2018 KBBC Oostkamp U21 – Wevelgem 82-66

24/03/2018: U21 – Wevelgem

Na een redelijk makkelijke overwinning in de heenronde wisten we dat we ons toch nog altijd moesten voorbereiding op een goede wedstrijd. 28-12 We startten het eerste quarter goed, de bal wordt goed rondgespeeld en door goede defensieve stops konden we een paar goede fastbreakes lopen. 51-21 Het tweede quarter was een voortzetting van het eerste quarter. We gaan met goede moed de rust in en misschien wel met een beetje te veel. 65-47 Het derde quarter liep moeilijker dan verwacht. De defensieve stops kregen we moeilijker voor elkaar waardoor ons scorend vermogen ook afnam. 82-66 Het laatste quarter liep gelijk met het derde. Als ploeg hebben we geen slechte match gespeeld en mogen tevreden zijn met onze eerste helft.
Verslag: Flor Deweerdt

24/03/2018 KBBC Oostkamp U18- Zwevegem Deerlijk 84-91

24/03/2018 KBBC Oostkamp U18-Basket HEXIA Zwevegem Deerlijk J18A 84 – 91

We begonnen goed aan de wedstrijd. We stonden direct 8-0 voor. Dan kwamen er enkele ondoordachte acties. Tegen het eind van het quarter stonden we al 7 punten achter.
Het werd nog slechter in de 2de quarter. We waren helemaal niet bij de les zowel aanvallend als verdedigend. Er was geen ploeg op het terrein, geen organisatie en dus verloren we de 1ste helft met 22 punten. Ruststand 32-54.

Met een gewijzigde tactiek en enkele aandachtspunten speelden we heel wat beter In het 3de quarter. We begonnen de kloof te dichten. We waren nu baas in de wedstrijd. Ook in het 4de quarter dichtten we de kloof verder en kwamen tot op 7 punten op 4 minuten van het einde.

Helaas duurde de wedstrijd niet lang genoeg om onze misstap van de tweede quarter recht te zetten. In de tweede helft hebben we toch getoond wat we kunnen. Eindstand 84-91.

Verslag Giel

Speelden mee: Giel, Milan, Seppe, Jelle, Thibaut, Luca, Ennio, Siebe, Arno, Lander

24/03/2018 KBBC Oostkamp Two – Zwevezele B 77-63

Met een heel sterke terugronde en vier opeenvolgende overwinningen in de competitie, begon onze Two-ploeg aan zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Zwevezele B. Coach en spelers waren de nipte nederlaag op verplaatsing zeker niet vergeten (77-75). Iedereen was er op gebrand om revanche te nemen en zo de vijfde overwinning op rij te winnen voor ons thuis publiek.
Onze buren namen in het eerste quarter de bovenhand met wat knappe aanvallen. Desondanks bleven we de kloof klein houden. Na een 1ste Time-out van onze coach en een oppepper van onze kapitein Serge, begonnen we grettiger te spelen. Desondanks verliezen we toch de eerste quarter met 15-20. Begin tweede quarter kunnen we snel de kloof dichten en komen we in ons ritme. De wedstijd kantelde volledig door onze sterke defensieve druk en goede communicatie onderling. Door regelmatig balverlies van de tegenpartij en snelle omschakeling naar aanval, geraakten we vlot aan scoren. Mede door ons sterk ingevallen kadetten-duo: Siebe en Thibaut, gingen we de rust in met een mooie kloof van zestien punten. (43-27)
De kloof die we hadden gemaakt in de eerste helft, bouwden we stilletjes aan verder uit. Met een paar drie-punt shots lopen we al snel uit naar vijfentwintig punten. Dit verschil kunnen we ongeveer ook aan houden tot het einde van de derde partij zodat de score 64-42 was voor begin van de laatste quarter. De eerste paar minuten gingen nog wat gelijk op, de coach liet al wat basisspelers rusten. Waardoor ‘de westhoek’ toch wat vernieuwde energie vond en terug wat te gemakkelijk tot scoren geraakte, wat bij ons niet meer goed lukte. Toch kunnen we de wedstrijd ‘gecontrolleerd’ winnen met een verschil van viertien punten, na een applaus vervanging voor Kevin Vanhauter. Hij zal onze club verlaten als speler maar zal zich actief blijven inzetten als jeugdtrainer bij KBBCO, volgend seizoen.
Na weinig balverlies en na schitterend verdedigd werk wint onze Two-ploeg de match met 77-63. En staan we voorlopig 3de in de rankschikking met nog twee uitwedstrijden op het programma: Bebita Eernegem A en kersvers kampioen in onze reeks HEXIA Zwevegem-Deerlijk B.
Speler Two-ploeg

17/03/2018 Geraardsbergen – KBBC Oostkamp U21 61-70

17/03/2018 Geraardsbergen – KBBC Oostkamp U21

Q1: We begonnen zeer zwak aan de eerste quarter. De afwerking was niet echt goed, we lieten te veel open gaten in de verdediging en misten veel shots. De eerste quarter eindigde op 19-19.
Q2: Ons spel ging en stuk vlotter en we begonnen meer en meer fastbreaks te creëren en ze ook aftewerken. We hebben de rust ingezet met een 12 punten voorsprong, 33-45.
Q3: Na de rust ging het in het begin een beetje minder, maar uiteindelijk hebben we ons herpakt en toch nog de 10 punten voorsprong behouden. 44-54.
Q4: De vierde quarter was wel nog een beetje spannend. We konden moeilijk scoren maar de verdediging was wel sterk. Uiteindelijk hebben we toch doorgezet en ze afgestraft met een win! 61-70.

Robbe

10/03/2018 KBBC Oostkamp U14B – BBC Koksijde 77- 42

Wedstrijdverslag KBBC Oostkamp u14B – BBC Koksijde u14A – 10/03/18
————————————————————————————–

In het verleden (what’s in a name) waren de wedstrijden tegen Koksijde A altijd al te klasseren als … een mission impossible !!!


Momenteel is Koksijde ook een fiere leider in onze reeks, dus we zouden ons vel(letje) duur dienen te verkopen.

Bij de opworp stond het nog 0 – 0 en dat gaf ons moed ! In de beginfase van de wedstrijd blijven we een tijdje de evenknie van hen, maar na een minuut of vier dienden we de rol te lossen.

Het vele balverlies begon ons parten te spelen en ook de afwerkingsgraad van de kustboys zorgden ervoor dat er een eerste en helaas ook definitieve kloof werd geslagen : 20 – 10.

In het tweede quarter was ons vertrouwen en dus ook ons spelniveau een beetje zoek. We vergaten soms wel eens dat basketbal een ploegsport is en dat we het in ons ééntje niet kunnen klaren. Positieve coaching en de steun van het trouw publiek hielpen ons er weer boven op, maar we gingen de rust in met een 44 – 19 achterstand. Kopjes op ! In de rust bleven we oefenen en oefenen … mooi om te zien !

Na de verplichte rust en het tevergeefs wachten op Tom Cruise startten we de wedstrijd terug vanaf 0 ! Mooi jongens ! Koksijde bleef afwerken aan een abnormaal (voor ons) percentage en pas laat in het derde quarter wisten we terug te scoren. Gelukkiglijk verdween de smile niet van ons gezicht en bleven we vechten (netjes) voor wat we waard waren. 60 – 26 na quarter drie.

“Opgeven” staat niet in het woordenboek van onze jongens en in het vierde quarter toonden we eindelijk wat we waard zijn. We bleven knokken voor iedere bal en we blijven verdedigen zoals het hoort.

De scheidsrechters bliezen deze sportieve wedstrijd af op een 77 – 42 eindstand. Het vierde quarter eindigde op een 17 – 16 stand !

Een beetje meer geloof in onszelf en het beperken van ons talrijk balverlies … Work in progress !

Keep up the good work coach en spelers !

17/03/2018 Duva Gistel – KBBC Oostkamp U16 69-61

Duva -U16 69-61.

Knikkende knieën , van de koude -3°C of uit vrees voor de tegenstander ? Dat zou de wedstrijd uitwijzen.
We starten defensief goed maar de bal wil in offense niet door de ring.
Oostende stond al 9 pt voor toen pas na 5 min Robin met een vrijworp onze eerste korf scoorde.
In de laatste 2 minuten van het eerste kwart was onze offense voldoende ontdooid om de scores gelijk op te laten lopen. Duva leidde toen echter al met 19-9. In het tweede kwart leek Duva op zijn elan verder te gaan en kwamen ze zelfs even 20pt voor. Wij kwamen echter dan pas op stoom en via korven van Xander, Torin, Yentl en Lucas zorgden we voor een 40-29 ruststand. Wat een verschil met de heenmatch.
In het derde kwart ging het gelijk op , Duva diende enkele fastbreaks van Emile en Torin te slikken. 55-42 na 3 kwart wedstrijd. Hadden we nog voldoende veerkracht om de wedstrijd te winnen ?
Bij de start van het 4de kwart maakten we enkele defensieve foutjes waardoor Duva verder leek uit te lopen.
Marathonman Mathieu bleef echter lopen dit samen met het beukwerk van Yentl bracht ons nog dicht in de buurt van Duva. Duva kreeg last van knikkende knieën maar onze remonte was net te laat om nog een gooi te doen naar de zege.
Alvast geen knikkende knieën bij onze U16 na deze toch wel erg goeie wedstrijd.

18/03/2018 Duva Gistel – KBBC Oostkamp U14 B 39 -70

Wedstrijdverslag tegen Duva Gistel – Oostende C :

“De ochtendstond heeft goud in de mond”, wie zou ooit zo’n spreekwoord kunnen uitvinden … kvrees geen basketouder of -speler !

Omstreeks 8.15 uur kwamen we aan in de Koninklijke Stallingen te Oostende (oef we vonden de juiste zaal) om de spreekwoordelijke degens te kruisen met onze vrienden van t zeetje : Duva Gistel – Oostende C.

Door kwetsuren, verjaardagsfeestje en examens was onze ploeg beperkt tot 8 spelers. Sommigen onder ons mochten zich een eerste maal “starting five” noemen !

Het vroege uur stoorde ons blijkbaar niet want we schoten als een raket(je) uit de startblokken. De eerste twee aanvallen waren meteen raak. Aan de andere kant was men ook direct trefzeker, maar daarna bleef onze verdediging goed gesloten en bleef het voor Duva de enige korf in het eerste quarter !

Onze aanval en vooral ons samenspel was een streling voor het oog : 2 – 21 na 10 minuten spel.

In het tweede quarter bleven we mooi samenspelen en zagen we een aantal mooie korven ! Langzaam kwam ook Duva in het spel en met een aantal rake afstandsworpen bleef de schade voor hen beperkt tot 11 – 40 aan de rust.

Tijdens de verplichte pauze moet het vroege uur ons toch parten hebben gespeeld, want onze oogjes gingen dicht en we zagen onze medematen niet meer staan ! Gezien we aan de kust zaten werd er soms te pas en te onpas “coast to coast” gegaan. Iedereen kon genieten van voldoende speeltijd en we konden onze voorsprong nog een kleine beetje uitdiepen tot 20 – 54.

De buit was binnen … dachten velen en we vergaten wat onze sterkte is, nl. het collectief ! We lieten onze tegenstanders toe om het voortouw te nemen in het vierde quarter ! We maakten nog enkele mooie korven op het einde om onze zege in een veilige haven te loodsen : 39 – 70 ! Duva Gistel C won het laatste quarter.

Een mooie collectieve eerste helft en daarna was de tweede helft van een mindere kwaliteit, maar onze jongens stapten fier van het plein.

Proficiat aan jongens en coach !

18/03/2018 RHK Oostende – KBBC Oostkamp Two 82-85

Verslag wedstrijd RHK Oostende B – KBBC Oostkamp Two (82 – 85)

Na de spannende winst tegen Melco Ieper C thuis, wilden we graag op de moeilijke verplaatsing winnen van RHK Oostende B. Deze stevige ploeg is één van de rechtstreekse concurrenten voor de promotie naar eerste provinciale, dus had Oostkamp maar één doel voor ogen namelijk winnen. Tijdens het eerste quarter verliep de wedstrijd heel gelijk opgaand. Oostkamp vond gemakkelijk de weg naar de ring, maar liet de tegenpartij ook gemakkelijk scoren waardoor de tussenstand na het eerste quarter 20 – 19 was.
In het tweede quarter veranderde de tegenpartij van tactiek en speelden ze zone-defence. Dit hadden ze reeds opgemerkt tijdens de heenwedstrijd waar we minder vlot scoorden tegen hun zone-defence. Na een aantal minuten te hebben gespeeld, schakelde Oostkamp ook op zone-defence over om hen te verrassen. Maar deze overstap hielp niet goed omdat de tegenstanders goed bij schot waren en altijd de vrije man vonden. Hierdoor ging Oostkamp met een achterstand van drie punten de rust in. Ruststand: 43 – 40.
Na de rust startte Oostkamp hevig aan de tweede helft van de wedstrijd en zetten we heel veel druk op de tegenstanders waardoor we enkele steals konden nemen. Hierdoor kwamen we gemakkelijk tot scoren. Na de eerste 5 minuten verliep het scorend vermogen wat minder waardoor de tegenstander opnieuw wat uit kon lopen. De wedstrijd verloopt nog altijd gelijk opgaand. Tussenstand na het derde quarter: 67 – 63.
In het begin van het vierde quarter verliep het op defensief vlak veel beter voor Oostkamp waardoor we maar 15 punten tegen kregen. Daarnaast verliep het aanvallend veel beter en kwam Oostkamp gemakkelijk tot scoren door de stevige defence waardoor we konden lopen. Op het einde trok Oostkamp de lakens naar zich toe en pakten de overwinning. De eindstand: 82 – 85
Verslag: Zyon