09/03/2019 Izegem – KBBC Oostkamp U18 82-53

Zaterdag 9/03/2019 Spie Izegem – KBBC Oostkamp 82 -53

Izegem had slechts 7 spelers ter beschikking, maar die hadden er duidelijk veel goesting in.
Na het eerst quarter stond het al 29-14 en was het kalf eigenlijk al verdronken.
Onder andere door 4 driepunters van nr.10 van Izegem, waarvan we blijkbaar vergeten waren dat het een goed shotter is. Het tweede (13-15) en derde (18-16) quarter konden we gelijke tred houden, maar dichterbij komen, zat er niet in. Om dan te eindigen met het vierde quarter (22-8) dat al even erg was als het eerste.

Finaal gezien, een heel verdiende collectieve overwinning voor Izegem (6 spelers van Izegem in de dubbele cijfers), waar we niks konden tegen inbrengen.
Een wedstrijd om snel te vergeten en ons te herpakken in de resterende wedstrijden.

Verslag Mathias

Speelden mee; Milan, Arno, Mathieu, Mathias, Giel, Siebe, Thiemen, Thibaut, Xander, Yentle, Maxime

09/03/2019 Lambusart – KBBC Oostkamp One 65-84

Oostkamp ging op bezoek bij Lambusart dat aan een minder seizoen bezig is (voorlaatste plaats). Het werd een moeilijke eerste helft waarbij Lambusart eventjes op voorsprong kwam (29-25 na 5 min in Q2). Rust 41-44. Een defensief sterke tweede helft beperkte Lambusart tot 24 punten. Oostkamp ging met de volle buit naar huis 65-84. Proficiat mannen !!!
De punten voor Oostkamp: Arnaud, Ruben 19, Olivier 6, Robbe 6, Stijn, Renzy 11, Gillian 1, Jules 13, Cedric 12 en Mikhail 16.

02/03/2019 KBBC Oostkamp One – KBC Gistel Oostende 98-64

In de heenwedstrijd had KBBC Oostkamp een steek laten vallen tegen KBC Gistel Oostende B (88-70). Oostkamp wou dit rechtzetten in de Valkaart. In een echte derby sfeer lukte dit aardig voor Oostkamp. Na één quarter was er al een kleine kloof (26-19). Tot aan de rust bleef Gistel nog aanklampen (44-34). In de tweede helft zakte Gistel weg, Oostkamp kon goed roteren en maakte nog 54 punten. Eindstand 98-64. Proficiat aan het ganse team !!!
De punten voor Oostkamp: Thibaut 6, Arnaud, Ruben 16, Olivier 6, Robbe 12, Stijn 6, Renzy 14, Gillian, Jules 3, Cedric 19, Flor 2 en Mikhail 14.

02/03/2019 KBBC Oostkamp Two – RHK Oostende B 67-68

2/03/2019: Two – RHK Oostende B: 67-68

Na het verlies in Oostende wisten we wat ons te wachten stond. De eerste minuten waren dan ook goed. Maar Oostende wist dit snel te stoppen door hun zone-defense, waar wij geen antwoord op vonden. Onze defense was ook niet zo goed. Waardoor we het eerste quarter eindigen met een achterstand van 14 punten (14-28). Het tweede quarter starten we hetzelfde als het einde van het eerste quarter. De laatste 5 minuten van het quarter begonnen we beter te verdedigen, waardoor we onze kloof konden verkleinen naar 8 punten (30-38). De tweede helft moesten we onze verdediging behouden en in aanval moesten we beter gaan spelen. Dat lukte ook, waardoor we de kloof verkleinden naar 2 punten (49-51). Het vierde quarter gingen we zo verder waardoor we uitliepen. Maar Oostende is een ploeg met ervaring en wist ons toch te verslaan in de laatste minuten (67-68).

Verslag: Thibaut

2/03/2019 BBC United Ninove – KBBC Oostkamp U21 71-88

BBC United Ninove – KBBC Oostkamp U21
Voor onze laatste wedstrijd van de tweede ronde zakten we af naar Ninove, een wedstrijd die koste wat het kost moest gewonnen worden. Een stroef begin van onze kant zorgde voor een zeer gelijk opgaand eerste quarter, defensief kon het zeker beter waardoor het eerste quarter eindigde met meer dan 20 punten voor de tegenstander wat veel te veel is. Gelukkig hadden wij aanvallend geen probleem waardoor we voorstonden aan het einde van de eerste tien minuten. Tussenstand quarter 1: 23-24 . Het tweede quarter konden dankzij enkele fastbreaks en goeie offences een kloofje slaan, maar ver weglopen lukte ons maar niet. Defensief was het nog altijd niet wat het moest zijn waardoor er enkele spelers ook in foutenlast geraakten. Toch stond er een 14-puntenkloof op het bord en konden we zelfzeker de kleedkamer ingaan. Ruststand: 34-48. Aan het begin van de tweede helft slaagden we er in om een paar defensieve stops te maken en zo in transitie te scoren, snel stond de 20-puntenkloof op het scorebord. Opnieuw was op het einde van het derde quarter op defensief vlak niet goed, fouten maken was het gevolg waardoor Ninove op de vrijworplijn kwam te staan en efficiënt binnen gooide. We voelden ze steeds dichter en dichter komen en snel werden 20 punten, 10 punten. Ninove werd steeds meer zelfzeker en ze voelden dat er nog iets kon gebeuren, gelukkig konden we de voorsprong houden op een 12-tal punten. Tussenstand quarter 3: 55-67 . Mindere defence was de leidraad doorheen de wedstrijd en dat bleef niet ongestraft, de foutenlast van bepaalde spelers eiste hun tol in het laatste quarter met 3 spelers die de wedstrijd niet konden afmaken met 5 fouten. Een paar fouten die geblazen werden waren discussieerbaar, maar dat mag geen excuus zijn. Offensief hadden we echter geen problemen waardoor de winst in het laatste quarter ons niet meer uit de vingers kon glippen. Scoren en laten scoren is een goede samenvatting van onze wedstrijd, maar wij scoorden meer waardoor we de tweede ronde kunnen afsluiten met een overwinning. Eindstand: 71-88.

Speelden mee: Giel, Milan, Timothy, Ennio, Tomas, Jeroen, Matthias, Seppe, Wannes en Zarin
Verslag: Tomas

23/02/2019 Meetjesland – KBBC Oostkamp U21 85-79

Meetjesland – KBBC Oostkamp U21
Q1: 18-18
Het was een ietwat moeizame start op een vroege zondagmorgen, er was een gebrek aan tempo aan het begin van de match. Na de koppen bij elkaar gestoken te hebben was er een vloeiendere balcirculatie en werd er meer voor elkaar gespeeld. We keken nog iets te weinig inside naar de ‘grote’ jongens. Het quarter werd gelijkopgaand beëindigd.
Q2: 37-41
Onze defensieve press wierp duidelijk zijn vruchten af, met hier en daar een goede verdedigende interceptie te doen kwamen we tot gemakkelijke scores. Hoewel we ook collectief heel wat gemakkelijke baskets lieten liggen konden we toch met een minieme voorsprong van 4 punten gaan rusten.
Q3: 66-55
We startten het quarter niet met dezelfde focus en intensiteit zoals we in de eerste helft wel hadden laten zien. De tegenstander kwam al snel gelijk te staan met ons. We veranderden naar een zone defense waarbij we goed moesten communiceren aangezien Meetjesland de bal vlot liet rondgaan om zo tot open driepunt-shots te komen. Daarbovenop kregen we te gemakkelijk offensieve rebounds tegen waardoor ze met 11 punten voorsprong het 3e quarter afsloten.
Q4: 85-79
Het laatste quarter zetten we nog eens alles op alles om de overwinning mee te nemen naar huis, maar we kwamen nooit meer gelijk met Meetjesland. Milan kon ons nog dichtbij brengen met twee rake driepunters maar tevergeefs verloren we de partij met 6 punten van een ploeg die zeker niet beter was.
PS: Voor onze coach was het dan toch geen ganse dag in mineur door de nederlaag van de u21, hij sleepte namelijk de hoofdprijs ( een weekend Ardennen) van de tombola vanop ons jaarlijks jeugdfeest in de wacht.
Verslag: Jeroen

23/02/2019 Eernegem – KBBC Oostkamp Two 78-85

23/02/2019: Eernegem – Two
Q1 21-23
Voor deze wedstrijd was het belangrijk dat we goed aan deze wedstrijd begonnen en niet meteen op achterstand stonden. In het eerste kwart vonden we meteen de weg naar doel en bleef de wedstrijd enigszins gelijk opgaan doordat onze verdediging nog niet helemaal op punt stond.
33-41
In het tweede kwart kregen we ongeveer hetzelfde beeld als uit het eerste kwart alleen werd onze verdediging beetje bij beetje aangepast konden we af en toe fastbreaks creëren. Deze maakten dat we met een kleine kloof de rust in konden.
53-67
In de tweede helft was het de bedoeling om de wedstrijd dood te maken en dus verder uit te lopen. Op nieuw met enkele fastbreaks konden we onze voorsprong wat uitdiepen.
78-85
In het vierde kwart begon Eernegem toch terug te komen dankzij enkele foutjes in verdediging van ons en ook in aanval niet direct af te werken. Daardoor kwam Eernegem toch nog dicht. Door de afwerking van onze vrijworpen was de kloof toch nog groot genoeg en konden we deze wedstrijd tot een goed einde brengen.
Verslag: Guillaume

27/02/2019 Gent Hawks – KBBC Oostkamp 77-77

KBBC Oostkamp legde een mooi traject af in de beker van Vlaanderen. Na winst tegen Melsele, Lommel en Duva Gistel A, allemaal ploegen uit Top Division 1, kregen we Gent Hawks als tegenstander in de halve finale. In heenronde hadden we een moeilijke wedstrijd waarbij we in de eerste helft overdonderd werden van een hoog schotpercentage van de Gentenaren. Tom was iet aanwezig en dit voor de rest van het seizoen omwille van professionele reden. Jules, Robbe en Renzy vielen dan nog een geblesseerd uit waardoor we weinig slagkracht hadden om alsnog de wedstrijd te winnen. Het werd 57-83. Het werd dus een moeilijke opdracht deze achterstand weg te werken in de terugronde. De terugwedstrijd in Gent was wel van een hoog niveau ondanks dat we zonder Jules en Tom aan de wedstrijd moesten starten. We konden de ganse wedstrijd op voorsprong blijven Q1 19-26, Q2 42-49 en Q3 59-66. In de laatste quarter slaagde Gent er uiteindelijk in om de achterstand weg te werken en op het eindsignaal nog de gelijkmaker te maken, eindstand 77-77. Mooi resultaat waarbij ook de jeugd veel speelminuten kreeg.
Oostkamp kon de reeks dus in schoonheid afsluiten en wenst Gent Hawks veel succes in de finale.
De punten voor Oostkamp: Thibaut, Arnaud 9, Ruben 5, Olivier 11, Robbe 5, Stijn 2, Renzy 9, Cedric 9, Flor, Michael 22

24/02/2019 Wevelgem – KBBC Oostkamp U18 55-87

Zondag 24/02/2019 U18 Wevelgem – KBBC Oostkamp U18 55-87
Op het programma de laatste wedstrijd van de heenronde, tegen Wevelgem. Indien we deze winnend kunnen afsluiten dan hebben we een knappe heenronde gespeeld. We starten zéér geconcentreerd en lopen al snel uit. Onze defense is goed en Wevelgem kan ons tempo niet volgen. We sluiten het eerste quarter af met een goede voorsprong (13 – 24). Ook het tweede quarter blijven we goed als team spelen. Iedereen doet zijn job en we blijven het spel beheersen. Defensief verzwakken we wel iets naar het einde van dit quarter waardoor Wevelgem toch enigszins blijft aanklampen. We gaan rusten met een voorsprong van 20 punten (29 – 49).
We starten met goede moed aan de tweede helft. Toch komt Wevelgem iets feller uit de kleedkamer en ze verkleinen zelfs hun achterstand. Dit door onze slechte boxing-out. En, we laten 1 speler van Wevelgem zo maar 15 punten op rij scoren. We herpakken ons echter vrij snel en we steken opnieuw een tandje bij. Hierdoor groeit de kloof opnieuw naar een geruststellende voorsprong (45 – 69). We blijven verder spelen als ploeg en dat maakt ook dat we de match mooi kunnen uitspelen. Een verdiende overwinning.
Laat ons zo verder werken de volgende matchen om als ploeg een nog beter niveau te halen.

Verslag: Milan
Speelden mee: Arno, Yentl, Xander, Mathias, Thibaut, Mathieu, Milan, Maxime, Thiemen en een supporterende Siebe

17/02/2019 KBBC Oostkamp U18- Zwevegem-Deerlijk 91-60

KBBC Oostkamp U18-Basket HEXIA Zwevegem Deerlijk 91/60.

We begonnen met een goeie verdediging aan de wedstrijd. We kregen zo wel rap onze eerste fouten. In de aanval speelden we de bal redelijk goed. Enkele slordigheden in de passing leden tot balverlies. (1Q 20-9).

In het 2de quarter dwongen we door onze goeie verdediging enkele fast-breaks af met gemakkelijke scores als gevolg. We bleven ook de bal goed rond spelen. Naar het einde van de quarter verslapte onze defense. Dat moest beter na de rust. (2Q 42-27).

Na de rust gingen we door zoals we bezig waren. Veel lopen en snel spelen. Daardoor hadden we ook redelijk veel balverliezen. Maar de balans bleef in ons voordeel. (Q3 66/45).

In het 4de quarter mochten we niet verzwakken. De drie punten moesten aan huis blijven. We speelden zowel aanvallend als verdedigend een goed laatste quarter dit bracht ons op een eindstand van 91/60.

Verslag: Giel
Speelden mee: Milan, Mathieu, Matthias, Arno, Yentl, Maxime, Thibaut, Xander, Thiemen, Giel.