9/12/2017 Blankenberge – KBBC Oostkamp U12A 78-32

Zaterdag 9/12/2017
Blankenberge – KBBC Oostkamp : 78-32

Voor de tweede maal op rij moeten we naar de kust. Deze keer tegen een meer geduchte tegenstander. De thuisploeg was een stevig team met heel wat grote en snelle jongens.
Door omstandigheden kwamen we slechts met 7 spelers aan de opworp, dus beloofde het een fysisch moeilijke klus te worden.
Al in de eerste minuten werden we door de kustboys enigszins overdonderd. Hierna kwamen we beter in de wedstrijd en konden ook onze jongens, vooral in aanval hun kwaliteiten tonen.
Defensief hadden we het lastiger en naar mate de wedstrijd vorderde kregen we meer en meer fastbreaks tegen en kregen onze jongens het niet meer belopen.
Opnieuw was de rebound een hekel punt, waar we verder aan zullen moeten werken.
Niettegenstaande het uiteindelijke grote verschil op het scorebord onthouden we toch het positieve samenspel in offense en een aantal mooie individuele acties.
Dit is een ploeg om het zeker een stuk beter tegen te doen in de terugronde als we op volle sterkte kunnen aantreden.

03/12/2017 Bredene A – KBBC Oostkamp U12A 17-97 (1/8 finale BvWVl)

Zondag 3/12/2017
Bredene A – KBBC Oostkamp : Beker: 17-97

Voor deze 1/8 ste finale moesten we op bezoek naar Bredene. Met de nog minder goede herinneringen in het achterhoofd van vorig jaar in de kustgemeente trokken we toch volle moed richting het “zeetje”.
Het werd uiteindelijk een rustige middag voor onze jongens. Hoewel de thuisploeg verdienstelijk bleef strijden gedurende de ganse wedstrijd, was er van een echte wedstrijd nooit sprake.
Heel veel fastbreaks zorgen er voor dat er al snel een grote kloof op het scorebord stond. Door bij momenten mooi samenspel werd deze verder uitgediept op het einde van de eerste helft.
Na de pause werd de voet een beetje van het gaspedaal gehaald en toonden de kustjongens en meisjes zich zeer strijdvaardig. Zeker de rebound kon bij onze jongens bij momenten een heel stuk beter.
Uiteindelijk werd het een gemakkelijke zege met als beloning een plaatse in de kwartfinales. Proficiat jongens !

2/12/2017 KBBC Oostkamp U21 – Duva Gistel 83-67

KBBC Oostkamp U21 – Gistel B: 83-67
Afgelopen zaterdag was Gistel Oostende onze tegenstander in de achtste finale van de beker van West-Vlaanderen.
Q1 27-13
Aangezien Gistel Oostende een ploeg is die op provinciaal niveau speelt gingen we er al van uit dat het een makkelijke overwinning zou worden. We startten de wedstrijd goed en scoorden vlot. Ook op defensief vlak ging het goed.
Q2 47-30
In het tweede quarter waren we minder scherp waardoor de tegenstander meer de kans kreeg om hun eigen spel te spelen.
Q3 64-49
Het derde quarter hadden we heel wat balverliezen waardoor we enkele makkelijke scores tegen kregen. We konden minder makkelijk scoren waardoor we maar 17 punten maakten.
Q4 83-67
We bleven ondermaats spelen. Maar we hielden onze voorsprong vast waardoor we doorstoten naar de kwartfinale. We zullen het daar opnemen tegen Kortrijk.

Verslag: Wannes

021/12/2017 KBBC Oostkamp One – BBC Loyers 72-49

Wedstrijdverslag KBBC Oostkamp – BBC Loyers

Na de schitterende overwinning vorige week tegen Sijsele hadden we BBC Loyers op bezoek. Loyers kent een moeilijk seizoen en staat onderaan de rangschikking.

Oostkamp onderschatte de tegenstander want Loyers bleef de hele eerste helft mooi langszij. Een laag shot percentage bij Oostkamp was de oorzaak. Ondanks dat eindigde we Q1 met een kleine kloof via Stijn en Cedric (18-13).
Oostkamp slaagde er ook in Q2 niet in om afstand te nemen van Loyers. Ilongo en De Campos zorgde voor de punten bij Loyers terwijl Oostkamp slechts 3 punten scoorde in de eerste 5 min van Q2 (21-20). Tot aan de rust kregen we hetzelfde scenario te zien, Loyers speelde vlot mee met een 32-30 ruststand als gevolg.

Na de pauze en een hartig woordje van de coaches kregen we een herboren Oostkamp te zien. Met een 10-0 (via Olivier, Cedric en Renzy) zette Oostkamp de tegenstander tegen de muur. Ruben en Mikhail maakten het helemaal af met 55-38 op het scorebord, einde Q3.
Ook in Q4 toonde Oostkamp mooie acties. Ruben opende de score met een 3 punter gevold door 2 vrijworpen van Tom. Oostkamp bleef druk zetten en Loyers had geen schijn van kans om terug in de wedstrijd te geraken. Eindstand werd uiteindelijk 72-49.

De punten voor Oostkamp: Lauris, Ruben 21, Olivier 4 (+ 6 assists), Robbe 8, Stijn 2, Renzy 10, Tom 4, Flor, Cedric 17 en Mikhail 6.

Proficiat coaches en spelers voor deze 5de overwinning op rij !!!

Rekening houdend met de andere uitslagen mogen we fier zijn met een gedeelde eerste plaats in het klassement samen met Sijsele, Vilvoorde en Belgrade.
Nu zaterdag verwelkomen we onze buren van Duva Gistel B.
Supporters op post !!!

2/12/2017 KBBC Oostkamp Two – Eernegem 78-71

Verslag wedstrijd KBBC Oostkamp TWO – Eernegem: 78-71
Vandaag stond Eernegem city op het programma, als we naar het klassement kijken zou dit in theorie een makkelijkere wedstrijd moeten worden. MAAR na de erbarmelijke wedstrijd van vorige week is geen enkele ploeg op dit moment een makkelijke wedstrijd.
De start van de wedstrijd verliep niet al te vlot, na een paar minuten spelen waren er slechts enkele korven gemaakt. Na 5 min leek het pas dat iedereen goed opgewarmd. Offensief speelden we geen slechte 1ste Q maar opnieuw kregen we in defensief te gemakkelijke scores tegen, eindstand na 1Q 18 – 16.
Het tweede quarter was een regelrechte ramp, een ploeg die gemiddeld 70 punten maakt in een wedstrijd kon tegen ons maar liefst 29 punten maken in deze periode!! Defensief moeten we eerst naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat we 1on1 niet meteen geklopt zijn na 1balfake. Enigste lichtpuntje is dat we zelf ook vlot de weg naar de basket vonden, eindstand 2Q 44 – 45.
Het derde Q gaf niet veel beterschap na een goeie offensieve 2de Q viel nu ook deze motor uit, na 5min vond de bal nog steeds niet de weg door de ring. Na enkele wissels slaagden we erin om toch nog 11 puntjes te scoren, maar was het misschien al te laat? Einde 3Q 55-62.
Aangezien we individueel onze man niet kunnen stoppen keren we terug in onze zone, ook al is dit tegen onze coach zijn principes om wedstrijden te winnen door zone. Gelukkig draaide de zone goed uit en konden we eindelijk de Eernegemnaren stoppen (jammer dat we dit in men to men niet kunnen!) Offensief spelen we eindelijk iets sneller basket door de defensieve stops die we hebben. We sluiten de wedstrijd gelukkig af met eindscore: 78 – 71.
Volgende week komt de leider Zwevegem Deerlijk op bezoek, ik stel voor dat we terug als ploeg tonen dat we wel kunnen verdedigen en ervoor zorgen dat die ploeg geen 70 punten maakt. We hebben eerder al gewonnen van de toenmalig ongeslagen leider, waarom geen 2de maal?
Verslag: Stijn

25/11/2017 Zwevezele – KBBC Oostkamp Two 77-75

Verslag wedstrijd KBBC Zwevezele B – Two: 77-75
Tegen de ploeg uit de kelder van de competitie dienden wij te winnen indien we onze ambities om naar eerste provinciale te promoveren wilden waarmaken. We begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd met aanvallend gezien mooi spel. Zwevezele was evenwel niet gekomen om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden en speelde naarstig mee eveneens vlot scorend. Na het eerste quarter was er geen vuiltje aan de lucht en zagen we de overwinning reeds binnen handbereik. Zwevezele bleef zich evenwel verweren, vond de korf al te gemakkelijk en maakte het ons met hune zone defense moeilijker en moelijker. Aan de rust bleef alles mogelijk doch het was duidelijk dat we uit een ander vaatje zouden moeten tappen wilden we de overwinning mee naar huis nemen.
De tweede helft speelden we weliswaar mee doch verdedigend vonden we ons élan van de vorige weken niet en zwevezele bleef al te makkelijk scoren. Het vertrouwen bij de tegenstander groeide met de minuut en de wedstrijd eindigde op een thriller waarbij zwevezele uiteindelijk aan het langste eind trok. Een onbegrijpelijke nederlaag waaruit iedereen hopelijk de nodige lessen trekt.

Verslag: Serge

25/11/2017 Sijsele – KBBC Oostkamp One 74-85

Vorige zaterdag stond de topper tegen Sijsele op de agenda. Na een vrij weekend en 2 volle weken harde training stond KBBC Oostkamp vol energie en inzet aan de opworp. In Sijsele was de sporthal goed gevuld met zowel Sijsele supporters als Oostkamp supporters. Sijsele was leider in het klassement en moest winnen om de eerste plaats te behouden. Oostkamp stond slechts op 4 punten van Sijsele en kon uiteraard een goeie zaak doen door daar te gaan winnen.

Sijsele startte vlot via Robijns, De Coessemaeker en Ongenaet. Oostkamp reageerde met 5 punten op rij van Robbe gevolgd door een eerste bom van kapitein Ruben. 8-8 in de derde minuut. Sijsele kon daarna een kleine kloof slaan (14-8) maar Oostkamp greep meteen in. Ook Renzy en Olivier zaten meteen in de wedstrijd en brachten Oostkamp voor het eerst op voorsprong (14-18 na 5 min). De verdediging bij Oostkamp was top, Sijsele kwam amper aan bod in de rest van het eerste quarter. Q1 17-27.

De opgebouwde bonus van 10 punten waren bepalend voor de rest van de wedstrijd want beide teams bleven aan elkaar gewaagd tot de laatste minuut van de wedstrijd.

Sijsele startte in Q2 goed maar Oostkamp hield stand via Renzy en Tom. Oostkamp bleef gefocust maar Sijsele kwam op tot 5 punten via een sterke De Coussemaeker. 33-38 na 7min. De laatste minuten voor de rust waren pijnlijk voor Sijsele dat o.a. 3 bommen op rij van Ruben moest verwerken. Rust 37-49.

Na de pauze kwamen de eerste scores pas op het einde van de derde minuut na enkele balverliezen en missers van beide ploegen. Oostkamp en Sijsele gaven elkaar weinig ruimte maar de tegenstander kwam stilaan in foutenlast. 41-55 na 5 min. 52-64 op het einde van Q3.

Ook in het laatste quarter bleef Oostkamp geconcentreerd spelen en zorgde voor spektakel in ”’t Veld”. Mikhail en Robbe openden meteen de score waardoor Oostkamp al 18 punten voorsprong had na 3 min. Sijsele werkte hard en zette een droge 8-0 (60-70). Oostkamp moest opletten dat deze voorsprong niet kleiner werd om alsnog een spannend einde te vermijden. Een driepunter van Olivier en de zevende assist van Olivier bracht weer extra ruimte. 62-78 na 6 min. De zege was in zicht en Oostkamp speelde de laatste minuten verstandig zonder risico’s te nemen. Eindstand 74-85.

Proficiat coaches en spelers !!!

De punten voor Oostkamp: Ruben 19, Olivier 8, Robbe 21, Stijn, Renzy 20, Tom 5, Cedric 5 en Mikhail 7.

Nu zaterdag spelen we tegen rode lantaarn BBC Loyers.
Oostkamp mag deze ploeg zeker niet onderschatten want ze wonnen al tegen Vilvoorde.

25/11/2017 Zwevegem-Deerlijk – KBBC Oostkamp U14B 31-71

Wedstrijdverslag tegen Zwevegem-Deerlijk :
———————————————————-

De laatste wedstrijd van de heenronde stond al op het programma (wat vliegt de tijd !) tegen de jongens en 1 meisje van Zwevegem-Deerlijk.

Gezien de zaalopstelling was het soms echt wel moeilijk voor alle vier de ploegen (twee velden naast elkaar) om de geluidssignalen te onderscheiden van elkaar. Gezien er slechts één scheidsrechter aanwezig was, maakte dat de zaak er ook niet gemakkelijker op, maar de jongeman deed het met brio.

Na een kleine studieronde kwam de wedstrijd op zijn “gemakje” op gang en al snel werd het duidelijk dat onze jongens er zin in handen. Al vroeg in de wedstrijd raakten we Pepijn kwijt door een blessure, maar de andere jongens vulden met klasse de vrijgekomen plaats in. Het eerste quarter verliep gelijklopend maar door een korte maar hevige tussensprint werd het eerste quarter afgesloten met een voorsprong van 10 punten (8 – 18).

Het tweede quarter werd aarzelend aangevat en iedereen mocht genieten van voldoende speelminuten en niemand beschaamde het vertrouwen van de coach. Er werd elk op toer gescoord en ook gemist (!). Plotseling viel de motor van onze tegenstanders stil en ons motorke bleef rustig verder draaien. Aan de rust werd een stand van 13 – 31 bereikt.

Het verschrikkelijke derde quarter bood zich aan, maar het werd snel duidelijk dat we de voorsprong niet meer gingen afgeven en er werd soms duchtig geknokt voor iedere bal, wat resulteerde in een festival van vrijworpen aan beide zijden. Zwevegem was duidelijk beter in vrijworpen nemen. Oefening baart kunst !

Over het geleverde spel kan niets gezegd worden behalve dat we speelden als ploeg en niet als vijf individuen ! Soms gaven we zelfs een pas teveel, maar beter één teveel dan één te weinig !

Quarter drie werd afgesloten met een stand van 22 – 47.

De turbo was aangeslagen in quarter vier en de wedstrijd werd soms wat grimmig, maar het bleef netjes binnen de perken. De scheids had zijn werk ! De verdediging stond op punt en de afwerking was van een behoorlijk niveau.

De eindstand van 31 – 71 blonk op het scorebord ! Onze vierde competitiezege was een feit !!!!!

Proficiat jongens en coach.

Nu nog het niveau van onze vrijworpen opkrikken en we gaan een mooie tweede seizoenshelft tegemoet !

25/11/2017 KBBC Oostkamp U18-Racing Brugge 51-60

Verslag U18 – Racing Brugge 51 -60

Met de selecties van de tweede ronde hebben we onze buren Racing Brugge getrokken. Een leuk vooruitzicht en een ploeg die we als onze evenknie beschouwen. De match startte een beetje nerveus voor beide ploegen waardoor de score traag opliep en goed gelijk bleef. Er was veel inzet aan beide kanten. Niettegenstaande onze goeie defense konden we niet profiteren van onze snelle tegenaanvallen. De afwerking liet het afweten. Aan de rust resulteert dat in een overbrugbare achterstand 22-26. Het derde quarter speelden we beter maar dat bracht geen verandering in het matchverloop. De derde quarter sloten we af met een kleine voorsprong 36-34.

In het vierde quarter blijven beide ploegen nog steeds aan elkaar gewaagd. Oostkamp wordt wel nonchalanter en slordiger in offense. Te veel overhaaste beslissingen en soms een beetje chaotisch. Het teamgebeuren maakt plaats voor slecht gekozen individuele acties. Racing Brugge daarentegen profiteerde van de missers die Oostkamp verzamelde. Daarenboven verslapte de verdediging van de merels. Racing maakte naar het einde de vuist die Oostkamp niet kon maken en nam in de laatste 2 minuten verdiend afstand. Eindstand 51-60.

Quarters: 11-13 / 11-13 / 14-8/ 15-26

Speelden mee; Ennio, Milan, Lander, Thibault, Siebe, Thiemen, Jelle, Luca, Wout, Giel, Arno, Seppe

Verslag: Milan

18/11/2017 KBBC Oostkamp U18 – Izegem 69-58

De U18 hielden deze keer de 3 punten in huis, door een sterke defense. De match begon enkele minuten zonder scores aan beide kanten. Nadat Izegem de score opende was het Oostkamp die door enkele steals en een goeie teamdefense de match in handen nam. De eerste quarter werd afgesloten met 10 punten voorsprong 21-11.

Het 2de quarter ging dan wat minder. Izegem speelde een zone-defense en het duurde even voor we ons konden aanpassen. Ook de afwerking haperde waardoor we de 2de quarter verloren met 7-18. Ruststand: 28-29. De derde quarter was onze beste quarter. De bal ging goed rond we  namen ook redelijk veel offensieve rebounds. Onze defense klopte en dat leidde tot een duidelijke 25-6 score. De 4de quarter was dan weer wat rommeliger maar door onze voorsprong van 18 punten konden we Izegem op voldoende afstand houden. Eindscore 69-58.

Speelden mee:  Siebe, Milan, Jelle, Thibault, Seppe , Thiemen , Ennio , Seppe,  Arno , Wout , Giel.