8/09/2018 KBBC Oostkamp U14A – Denderleeuw 64-31

WEDSTRIJDVERSLAG U14A T. BBC OLYMPIA DENDERLEEUW – 08.09.2018

Afgelopen weekend mochten we BBC Olympia Denderleeuw thuis ontvangen. Een voor ons onbekende ploeg, die we op voorhand dus moeilijk konden inschatten.

We startten ongefocust aan de wedstrijd. We speelden te traag, forceerden onze acties, hadden een mindere afwerking, … Kortom, de motor sputterde.

Al bij al werd de schade beperkt en konden we het quarter toch winnend afsluiten, maar er zat meer in. En daar hunkeren we als toeschouwer toch naar, niet ?

In het tweede quarter kwam de vechtlust terug naar boven. De afwerking was bij momenten nog niet optimaal, maar de drive en snelheid van spelen kwamen gelukkig terug in het spel. Oef, we hadden een wedstrijd.

Na de peptalk van de coach tijdens de pauze, schoot de motor in de tweede helft helemaal op gang. Dankzij een strakke defence maakten we het de tegenstander moeilijk om tot aan hun doel te komen. De gemaakte afspraken werden mooi opgevolgd en resulteerden in enkele mooie punten.

Het laatste quarter was er terug eentje om in te kaderen. De motor ging in overdrive. Met een snel en mooi samenspel speelden we Denderleeuw bij momenten helemaal zoek. De ene fast break volgde de andere op en enkele steals werden knap afgewerkt. Mooi staaltje TEAM-work jongens !

Q1: 13-12; Q2: 17-8; Q3: 12-4 en Q4: 22-9
Eindscore: 64-31

9/09/2018 KBBC Oostkamp TWO – Melco Ieper 79-60

9/09/2018: Two – Melco Ieper: 79-60

Na een goede voorbereiding was het moment eindelijk daar de eerste competitie match tegen Melco Ieper. We wisten dat we direct wakker moesten zijn en een goede start maken. Dat deden we ook door goed te verdedigen en aanvallend goed georganiseerd te spelen en dat leidde ons naar een 12 punten voorsprong op het einde van het eerste quarter (26-14). In het tweede quarter deden we weer wat van ons werd verwacht en dat zorgde er voor dat onze voorsprong nog groter werd en zo gingen we rusten met voorsprong van 19 punten (46-27). Door onze vorige ervaringen met Melco Ieper wisten we dat ze altijd blijven vechten dus wisten we ook dat we nog niet gewonnen waren en moesten we in de 2de helft goed starten. En dat deden we zeker door goede verdediging en goed aanvallend werk. We eindigden het derde quarter dan ook met een voorsprong van 28 punten (69-49) Maar we moesten zeker bij de pinken blijven want Ieper startte
het vierde quarter met een 0-10 run. Daar hebben we dan verstandig op gereageerd en zo hebben we de wedstrijd beëindigd met een voorsprong van 19 punten (79-60).

Verslag: Thibaut

9/09/2018 Gent Oost Eagles – KBBC Oostkamp U21 62-72

Gent Oost Eagles – U21: 62-72
We begonnen zeer goed aan de eerste quarter, we hadden veel defensieve stops, konden zeer goed afwerken op de fast breaks. Uiteindelijk eindigt de eerste quarter met een score van 13-22. De tweede quarter begon iets minder, de tegenstanders kwamen terug. Onze afwerkingen op doel te nonchalant en onze defence was te soft. Tegen het einde van de tweede quarter konden we de kloof terug vergroten waardoor we met een kleine voorsprong van 9 punten de tweede helft in gingen. Tweede quarter eindigt met een score van 30-39.
Met veel moed beginnen we aan de tweede helft, maar de tegenstanders pakken ons in de derde quarter. Onze afwerking was beter dan in de vorige quarter, maar ze kwamen terug door geen druk te zetten in defence en domme fouten onder de ring waardoor de big guys veel konden scoren en met resultaat ook een extra free throw konden scoren. We stonden een tijd achter maar zijn teruggekomen door ons te herpakken. We eindigen deze quarter met een voorsprong van twee punten. Derde quarter eindigt met een score van 49-51. Vierde quarter was in het begin evenwichtig, zowel wij als de tegenstanders konden scoren en defensieve stops pakken. De kloof tussen de twee ploegen bleef klein, maar tegen het einde van de quarter kregen we een explosie van energie, onze drives waren niet te stoppen, onze shots vielen en de tegenstanders konden niets doen. We eindigen de quarter met een kloof van tien punten. De einstand was 62-72.
Nu moeten we ons voorbereiden voor de tegenstanders van volgend weekend.
Verslag: Thomas Van Crombrugge

8/9/2018 KBBC Oostkamp U16A – Avanti Brugge 82-52

U16 -Avanti 82-52.

Een echte derby tegen de buren van avanti, met enkele ex-oostkampse spelers in hun rangen.
In tegenstelling tot vorige week namen we een slappe start. We hielden hetzelfde (te trage) tempo aan van onze tegenstander. Waar we oorspronkelijke vlot voorop kwamen door Andrés deed een dapper avanti dit teniet. 19-20 na het eerste kwart. Sneller spelen de druk in defense opvoeren dat was de opdracht voor het tweede kwart. Opdracht begrepen zei Yaro en hij gooide zich voluit in de wedstrijd. Robin , Torin en Lucas trokken hierdoor de scoremachine in gang. Avanti kwam amper tot scoren en Mauro dropte er op de buzzer nog een bom bovenop. Door de ferme 24-4 in het tweede kwart kwamen 43-24 aan de rust voorop.
In het derde kwart hielden beide teams elkaar weer in evenwicht 19-18 we kregen wel enkele onvoorspelbare drives van Emile Stael te zien. Het 4e kwart kwamen Aref en Len zich met de score bemoeien en een moegestreden Avanti boog het hoofd (82-52). Noah was de pechvogel van de match want hij viel na 2 minuten spelen met een kneuzing uit. De geblesseerden Toon en Emiel D. tekenden present en hopen we binnenkort te recupereren.

8/9/2018 Heuvelland – KBBC Oostkamp U16B

Wedstrijdverslag tegen Heuvelland :
———————————————–

Lang leve de GPS van een bepaald Duits voertuig !

Na een “kleine” omleiding kwamen we uiteindelijk aan in Ploegsteert (of daar toch ergens) en gelukkig stond er een verwelkomingsteam op ons te wachten.

We werden ietwat in de tijd terug gecatapuleerd ! Onze tegenstanders van Heuvelland waren blijkbaar de kampioen van vorig jaar, maar deze waren slechts 6 man (letterlijk en figuurlijk) sterk !

Het was onze eerste wedstrijd met onze nieuwe ploeg en dat was er snel duidelijk aan te merken.

In het begin bleven we de evenknie van de jongens van Heuvelland, maar ons vizier stond nog niet op scherp terwijl de tegenstanders vlotjes de weg naar onze korf vonden.

Het vele, vele balverlies speelde ons hier parten en al snel had Heuvelland een bijna onoverbrugbare voorsprong uitgebouwd : 20 – 4 na quarter 1.

Opnieuw beginnen… en quarter twee werd aangevat alsof het 0 – 0 was. Onze afwerking werd wat beter en ook de verdediging was een stukje beter te noemen. Het aantal balverliezen bleef echter aan de hoge kant, maar toch 34 – 14 na quarter twee. (14 – 10 als we alleen quarter 2 in 8 nemen, wat toch bemoedigend is).

Na een korte koffiepauze werd de wedstrijd opnieuw op gang gefloten door een goed leidend duo (het mag ook eens gezegd worden). Het spel ging vlotjes over en weer maar de afwerking van Heuvelland was veel beter te noemen. We hadden al veel minder balverliezen wat ons spel ten goede kwam. 53 – 24 na quarter drie.

In quarter vier brachten we de tegenstanders in foutenlast, maar we wrongen onze vrijworpen vakkundig de nek om, zodat zij hun voorsprong konden behouden.

65 – 36 was de eindstand, maar quarter vier werd afgesloten met een 12 – 12 stand !

Als we quarter één en drie kunnen vermijden, minder balverliezen lijden en onze vrijworpen efficiënt omzetten staan er ons mooie tijden te wachten !

Het was een moeilijke eerste wedstrijd maar er is (veel) marge tot progressie.

Keep up the good work !

8/09/2018 ACJ Brugge – KBBC Oostkamp U18 42-75

8/09/2018
ACJ Brugge Assebroek – Koninklijke BBC Oostkamp J18 A 42-75
ACJ heeft zich voor de eerste maal in de landelijke reeks ingeschreven. Zij wonnen echter vorige week hun eerste match tegen Izegem. We waren dus gewaarschuwd. We starten dan ook zéér gefocust en we nemen een blits-start. Aanvallend lukt alles en onze defensie is prima. We spelen gezond agressief en werken af aan bijna 100%. ACJ heeft moeite met het opgelegde tempo. Het eerste Q sluiten we dan ook winnend af met 4 – 28.
Het tweede Q zijn we echter minder scherp in defence en ACJ komt beter in de match. We komen amper tot scoren toe en we leiden ook vaak balverlies. Dit resulteert dan ook in een score van 15-12.
We komen echter opnieuw scherp uit de kleedkamer. We bepalen opnieuw het spel en ook defensief wordt alles goed gesloten. Ook de communicatie op het plein is prima. Dit Q wordt dan ook opnieuw ruim gewonnen met 10 – 20.
Het laatste Q wordt ondanks wat moeilijker spel opnieuw gewonnen. We spelen de match verstandig uit. Toch moeten we trachten de turnovers tot een minimum te beperken en de concentratie 40 minuten te behouden. Q4 winnen we met 13 – 15. Toch een goede prestatie van de ploeg en we proberen ons niveau nog op te krikken daar we nog moeilijkere tegenstanders te bekampen hebben. Laat ons beginnen met ons vel duur te verkopen tegen Waregem.
Verslag: Milan
Speeden mee: Giel, Milan, Mathias, Maxime, Arno, Thibaut, Mathieu, Thiemen, Yentl, Xander.
Qrtrs: 4/28 – 15/12 – 10/20 – 13/15

01/09/2018 Racing Brugge C – KBBC Oostkamp Two 78-108 (BvWVl)

1/09/2018: Racing Brugge C – Two: 78 – 108

Verslag: Onze tegenstander begon met 10 punten voorsprong aan de match aangezien het een ploeg is die 4e provinciale speelt. Wij hadden onze tegenstander niet onderschat en begonnen zeer goed aan de match. Wij liepen zeer snel uit tot een voorsprong van 16 punten door de meerdere steals en fastbreaks. Maar we lieten toe dat de thuisploeg 24 punten maakte in het 1ste quarter dus moesten we onze defence wat bijsturen. In het 2de quarter scoorden beide teams bijna een gelijk aantal punten, maar gingen wij de rust in met een voorsprong van 19 punten. Rust: 40-59 Het 3de quarter was een vervolg van het 1ste quarter waar we door betere offence en defence maar 16 punten toelieten en zelf 27 punten maakten! Het laatste quarter was zwak defensief waardoor de thuisploeg evenveel kon scoren als wij. Toch sloten we de match af met een voorsprong van 30 punten op het bord en waren we blij met het resultaat! Eindstand: 78-108
Verslag: Arnaud

03/09/2018 Melco Ieper – KBBC Oostkamp U21 81-59

2/09/2018: Melco Ieper – U21

We beginnen zeer goed aan Q1 en komen direct op voorsprong. Inside domineren wij, maar gaandeweg komt de tegenstander terug wegens een iets te losse defence. Uiteindelijk winnen wij deze quarter met 1 puntje. Q2 begint zeer evenwichtig, regelmatig haasje over en nooit een kloof van meer dan 4 punten. De laatste 3 minuten krijgen wij echter een black-out met domme balverliezen en manke afwerking wat resulteert in een achterstand van 10 punten aan de rust. Q3 beginnen wij met volle moed, maar krijgen de kloof niet kleiner in deze evenwichtige quarter. Q4 gaan wij als team volledig de mist in, waardoor wij nog een serieuze pandoering krijgen van een team dat wij moeten aankunnen. Aan ons om dit binnen 2 weken te bewijzen.

Verslag: Ennio

02/09/2018 Iebac Ieper – KBBC Oostkamp U21 (Beker v WVl) 41-72

Iebac U21 – KBBC Oostkamp U21: 41-72

Voor de eerste bekermatch moesten we het opnemen tegen Iebac Ieper in één van de oudste zalen van West-Vlaanderen.
Wetende dat we de betere ploeg waren begonnen we toch wat onzeker aan de match. Vooral in verdedeging liep het niet goed en waren we vaak geklopt op de eerste stap. Als we bij momenten onze verdediging goed deden, konden we wel gemakkelijk tot scoren komen.
Wanneer de tegenstander zich kon opstellen in zone defence hadden we het moeilijker om de weg naar de korf te vinden. Zo sloten we een niet al te goede eerste helft af met een tussenstand van 22-35.

In de tweede helft was het spel grotendeels gelijk aan dat van de eerste helft. Het was een afwisseling van betere en mindere momenten. Bij beide ploegen nam de vermoeidheid ook toe, toch konden we nog een paar mooie momenten creeëren. We sloten onze eerste bekermatch af met een eindstand van 41-72.
Quarterstanden: 15-23, 22-35, 36-54 en 41-72

Iebac U21 – KBBC Oostkamp U21: 41-72

01/09/2018 KBBC Oostkamp U14A – Sijsele 47-46

Wedstrijdverslag pupillen A t. Basket Sijsele dd. 01.09.2018

Na een maand voorbereiding was het afgelopen zaterdag tijd voor het echte werk. In onze eerste competitiewedstrijd namen we het op tegen de buren uit Sijsele.

Al na een paar seconden slaagden we erin om tot scoren te komen. De toon was gezet. Sijsele liet zich echter niet uit het lood slaan en bood meteen weerwerk.

Het werd een wedstrijd met ups en downs. Het ene moment lieten we Sijsele teveel het spel bepalen en andere moment konden we zelf een vuist maken en slaagden we erin toch in de wedstrijd te blijven.

Het systeem van de coaches, waarop reeds goed getraind werd, was al duidelijk zichtbaar. Ook het koppeke van de spelers bleef recht op de schouders staan. Het mooiste van al was dat we nu reeds zagen dat het “team” al hecht aan mekaar hangt. Er werd op mekaar vertrouwd en gebouwd.

Dit was heel duidelijk in het vierde quarter, wat we aanvingen met een achterstand van 13 punten. We werden als toeschouwer getrakteerd met enkele echte kippevelmomenten. Door hun team effort, een 3-puntbommetje en een beslissende vrijworp konden we onze eerste wedstrijd alsnog winnend afsluiten.

De ontlading was groot én oververdiend.

Q1: 11-14; Q2: 12-11; Q3: 10-15 en Q4: 14-6
Eindstand: 47-46