19/10/2019 Kortrijk Spurs – KBBC Oostkamp One 98-94

Na de schitterende prestatie tegen Verviers Pepinster (93-55) mochten we het opnemen tegen één van de leiders Kortrijk Spurs. Kortrijk had dus net als Antwerp Giants een 5 op 5 maar Oostkamp wou deze derby winnen.
De start was zeker niet slecht, 2 – 7 via de broers Berquin gevolgd door een bom van Jules. Kortrijk reageerde inside en kwam terug op 2 punten in de 6de minuut. Na Q1 hadden we een kleine voorsprong 20-24. Kortrijk kwam in Q2 meteen langszij via Vandenberghe en Fermaut. Oostkamp gaf zich duidelijk niet gewonnen en vocht voor elke bal zoals het hoort in een derby. We bleven wel telkens op een 3 à 4 punten van Kortrijk maar de ploeg geloofde in een stunt. Rust 41-36.

Na de pauze speelden beide ploegen op hoog niveau, toch kon Oostkamp snel de achterstand inhalen, 43-45 in de 3de minuut. Kortrijk reageerde via Vandenberghe en Leemans en de broers Naudts. 58-57 na Q3. Het laatste quarter werd een hevig duel waarbij Oostkamp stilaan in foutenlast raakte. Met nog 1 min te spelen was het 70-70, eindstand 75-75, verlenging dus. Oostkamp kwam in “overtime” op 6 punten voorsprong maar kon dit jammer genoeg niet vasthouden. Na 5 min kregen we nieuwe verlenging (85-85).

Geen van beide ploegen wou lossen, het verschil was nooit meer dan 2 punten maar Oostkamp miste enkele seconden om te overwinning nog te pakken, eindstand 96-94.

Proficiat aan beide ploegen voor deze mooie wedstrijd.

De punten voor Oostkamp: Thibaut, Lauris, Jorn 2, Stijn 9, Renzy 20, Tom 9, Jules 14, Cedric 14, Rens 14 en Mikhail 12

Geplaatst in Seniors One en getagd met .