09/12/2017 KBBC Oostkamp Two – Zwevegem-Deerlijk 51-55

Verslag wedstrijd KBBC Oostkamp TWO – Deerlijk B (51 – 55)

Na de moeilijke winst tegen Eernegem thuis, wilden we graag thuis winnen tegen de leider uit tweede provinciaal, namelijk Zwevegem-Deerlijk B. Het was leuk om Keanu Deman, ex-two speler van Oostkamp, terug te zien. Gedurende het eerste quarter was het scorend vermogen van Oostkamp heel laag. Oostkamp scoorde 12 punten in het eerste quarter. Op defensief vlak zat alles pluis bij de thuisploeg waardoor we maar 11 punten tegen kregen. Tussenstand na het eerste quarter: 12 – 11.

In het tweede quarter liepen de eerste vijf minuten gelijk opgaand doordat aan beide kanten heel goed verdedigd werd. Maar na enkele snelle omschakelingen van de thuisploeg, kon Oostkamp een kloof slaan net voor de rust. Hierdoor kon de thuisploeg met een 5 punten kloof de rust in gaan. Ruststand: 28 – 23.

Na de rust startte Oostkamp opnieuw wat slordig aan de wedstrijd waardoor de 5 puntenkloof voor de rust snel teniet werd gedaan, waardoor de coach een time-out moest nemen om orde op zaken te stellen. Na een peptalk van de coach kwam er niet veel beterschap op aanvallend vlak, de bal vond nog steeds niet de weg door de ring. De wedstrijd verloopt nog altijd gelijkopgaand. Tussenstand na het derde quarter: 39 – 39.

In het begin van het vierde quarter probeert Oostkamp nog een kloof te slaan, maar de wedstijd blijft nog altijd gelijk opgaan. Oostkamp had op aanvallend vlak een complete off-day tegen de leider uit tweede provenciale. Een positief puntje uit deze wedstrijd was wel dat de thuisploeg op defensief vlak een sterke partij. Op het einde had Oostkamp geen antwoord op een potentieel kampioen uit tweede provenciale. De eindstand: 51 – 55.