9/09/2017 Zedelgem – KBBC Oostkamp Two 58-94

9/09/2017: Zedelgem – KBBCO Oostkamp B: 58 – 94
De tweede competitiewedstrijd van het seizoen was meteen een burenduel. Door de thuisoverwinning van vorige week, konden we de wedstrijd vol vertrouwen aanvatten. Dit terwijl de tegenstander graag iets wou bewijzen na de zware nederlaag van vorig weekend. Bij de start van de wedstrijd vonden we gemakkelijk de weg naar de korf, maar lieten de tegenstander op hun beurt te gemakkelijk scoren zodat na 5 minuten een tussenstand van 8-12 op het scorebord stond. De defensieve druk werd opgevoerd en daar wist Zedelgem geen raad mee. In een mum van tijd en na een driepunter van Kevin on the buzzer van het eerst kwart, stond het 14-27. Het tweede kwart vergaten we verder te gaan op ons elan; in defense een aantal misverstanden en concentratieverlies en Zedelgem kon terug wat hoop opbouwen. Ruststand: 32-44.
Het derde kwart wilden we meteen orde op zaken stellen. Na enkele aarzelende eerste minuten bleek dit via enkele steals van Stijn en Serge, gevolgd door 10 punten op rij van Robrecht ook te lukken. Tussenstand na Q3: 45-65.
Ook het vierde kwart wilden we met een goed gevoel afsluiten. We hielden de defensieve druk over heel het terrein aan en de veer bij Zedelgem leek gebroken. Het laatste kwart konden we als ploeg nog enkele verschillende defensieve systemen inoefenen met het oog op de volgende wedstrijden. Gillian verzilverde een aantal fastbreaks en Flor toverde nog enkele mooie drives uit zijn mouw en de buit was binnen. Naar het einde toe, werd de wedstrijd wat grimmiger en volgden nog enkele frustratiefouten van de tegenstander. Eindstand: 58-94. Een mooie collectieve prestatie, waarbij iedereen tot scoren kwam!