02/09/2017 KBBC Oostkamp U14B – Koksijde A 32-57

Onze eerste wedstrijd was een “a piece of cake” tegen de ongeslagen kampioen van vorig jaar, nl. Koksijde A.

We zagen vele bekende gezichten, maar zij waren net zoals versterkt met een aantal eerstejaars.

De eerste minuten van de wedstrijd waren gelijkopgaand en het duurde een aantal aanvallen voor aleer de bal in de korf werd gedeponeerd.

Onze aanval en vooral onze verdediging stond al snel op punt. De vele trainingen samen hadden duidelijk hun vruchten afgeworpen. Met een kleine voorsprong werd het eerste quarter afgesloten : 12 – 8.

De aandacht in verdediging nam een beetje af en Koksijde was er als de kippen bij om hun achterstand om te buigen in een voorsprong. Af en toe waren we overhaast in onze aanval en wou de bal ook niet echt maar vallen in ons voordeel. De tegenstander daarentegen vond al te vlotjes de weg naar de korf.

We gingen gingen de rust in met een achterstand van 20 – 28.

Helaas ging het van kwaad tot erger in het “gevreesde” derde quarter. We bleven blijkbaar een achttal minuten in rustmodus en konden geen enkel punt meer scoren, daar waar Koksijde geen enkel probleem mee had. In de laatste minuten van het derde quarter vonden we uiteindelijk wel de korf : 22 – 43.

Uiteindelijk vonden de gasten de moed om te blijven knokken voor wat ze waard zijn of waren. Het vierde quarter was een kopie van het eerste quarter met een licht voordeel voor Koksijde.

We verloren onze eerste wedstrijd met 32 – 57.

Als we Q2 en Q3 buiten beschouwing laten zagen we een gelijkopgaande wedstrijd, maar helaas maken zij ook deel uit van een volledige wedstrijd. Er is nog duidelijk veel werk aan de winkel, maar we zijn op goede weg !!

Waren aanwezig : Pepijn, Mathieu, Tristan, Rune, Maarten, Baptist, Indra, Cas en Dante.

Afwezig : Levi (gevallen op weg naar), Remy (gekwest) en Joben (afwezig).

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .