28/01/2017 KBBC Oostkamp U12A – Duva C 54-38

WEDSTRIJDVERSLAG BENJAMINS A / DUVA C DD. 28.01.2017

Dit weekend stond er terug een kustploeg op het programma, nl. DUVA C. Uit de heenronde herinneren we ons nog dat dit een stugge tegenstander was en gelet op het feit dat ze in het klassement net achter ons staan met slechts één puntje verschil, waren we gewaarschuwd.

Toch was het DUVA die het best uit de startblokken schoot. Wij konden weliswaar snel openen met twee treffers, maar DUVA liet zich niet ontmoedigen en nam de controle in het eerste quarter over. Waar het ons moeilijk gemaakt werd om te scoren, lukte dit bij hen wel met als resultaat dat het we eerste quarter verloren met 7-9.

Niets aan hand, nog drie quarters om orde op zaken te stellen. We maakten echter van onszelf de grootste vijand. We lieten ons onder druk zetten en speelden veel te overhaast. Als we dan ook nog eens te laat terug in defense zijn, worden we hier duur op afgerekend. De Oostkampse kopjes gingen hangen. We probeerden wel, maar het wilde maar niet lukken. De stress was af te lezen van de gezichtjes van onze spelertjes. Het einde van het tweede quarter kon dan ook niet snel genoeg komen. Ook dit quarter verloren we met 8-12.

Tijdens de pauze heeft de coach blijkbaar zijn bus cayennepeper bovengehaald, want meteen na aanvang van het derde quarter stond er een gans ander (gretig) Oostkamp tussen de lijnen. De rollen werden omgekeerd, nu voerden wij de druk op en in verdediging plakten we aan de tegenstander. Ook in de omschakeling vonden we mekaar terug op het veld. Het vertrouwens was terug en dit was duidelijk te zien op het scorebord. We wonnen dit quarter overtuigend met 23-6.

DUVA had niet meteen een antwoord klaar om dit plotse Oostkamps geweld en beging de ene fout na de andere. Maar liefst 25 keer mochten we achter de vrijworplijn plaatsnemen (al kenden wij omgekeerd ook de tegenstander maar liefst 21 vrijworpen toe, om maar aan tonen dat het een pittige wedstrijd was …). We slaagden erin de controle over de wedstrijd bewaren en wonnen uiteindelijk ook het vierde quarter met 16-11.

Proficiat spelers en coach om na een moeilijke eerste helft toch de drive en de wil te vinden om alles recht te zetten in een tweede helft waar we mooi basket te zien kregen.

Q1: 7-9
Q2: 8-12
Q3: 23-6
Q4: 16-11
Eindscore: 54-38

Speelden mee: Jens, Mathieu, Damasso, Laurens, Thomas

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .