Wedstrijdverslag KBBC Oostkamp – Kortrijk Sport CB

KBBC Oostkamp ging op bezoek bij Kortrijk Sport waar coach Dewaele aan zijn derde seizoen bezig is. Kortrijk won vorige week in Vilvoorde en wou in ‘De Lange Munte’ winnen tegen KBBC Oostkamp. Oostkamp startte hevig aan de partij en liet geen ruimte voor Kortrijk dat zwak afwerkte. Na 4 min werd het al 0-12 via Cedric en Wim. Na een time out van Kortrijk kon enkel Jegou weerstand bieden met 5 punten op rij. Bij Oostkamp bleef iedereen geconcentreerd. Inside ging het ook vlot, Mikhail en Pieter werden mooi bediend. Q1: 7-25
Ook in Q2 kregen we een zelfde scenario te zien, de bal roteerde goed bij Oostkamp en Kortrijk raakte niet verder dan 9 punten. Pieter was heel sterk ingekomen terwijl de canons van Oostkamp op scherp stonden (6 driepunters in de eerste helft). Rust: 16-51.
De wedstrijd was dus aan de rust al gespeeld. Oostkamp mocht de concentratie niet verliezen in de tweede helft en de wedstrijd niet meer uit handen geven. Wim startte met 6 punten op rij terwijl zowel Arnaud en Dennis allebei speelminuten kregen. Arno, Niels en Jeroen dirigeerde de ploeg goed en Oostkamp bereikte al een 40-punten kloof op het einde van Q3: 33-73. In de laatste quarter toonde Oostkamp nog eens een sterk staaltje basket waarbij iedere speler aan bod kwam. Kortrijk was uitgeteld en kreeg nog 29 punten (waarvan 10 vrijworpen) om de oren in het laatste quarter. Mikhail legde de eindstand vast met een 3 punter. Eindstand 53-102 !!!
De punten voor Oostkamp: Arno 4, Jeroen 2, Niels 9, Nathan 10, Tom 3, Wim 18, Cedric 24, Pieter 10 en Mikhail 22. (Q1 7-25, Q2 9-26, Q3 17-22 en Q4 20-29)
Wat een mooie prestatie, proficiat spelers en coach !!!
Volgende week spelen we opnieuw een derby, op zaterdag 17 september ontvangen we Basket Team Holstra Wevelgem. 
Supporters op post !!!!!

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .