03/09/2016 KBBC Oostkamp U14C- Oostende/Bredene 43-47

Beide ploegen kwamen ongeslagen aan de opworp !

Voor onze jongens was alles nieuw (toch in competitieverband) : 24″ regel, 14″ regel, hogere doelen … ook onze coach beleefde zijn maiden-match !

We waren allemaal benieuwd wat we te zien zouden krijgen in onze vertrouwde Valkaart. De sauna was ook weer geïnstalleerd !

We konden helaas niet rekenen op Levi waardoor we maar met 7 spelers waren, maar niet getreurd we vlogen er van bij de opworp in !

De eerste helft was spannend en het bleef een nek-aan-nek race. De bal werd mooi rond gespeeld en uit het samenspel leek net alsof ze al jaren samenspelen.

Met een miniem (of beter gezegd pupil) verschil werd het eerste quarter afgesloten met een 11 – 12 tussenstand.

In het tweede quarter lieten we ons in het begin een klein beetje verrassen door de jongens uit de Kustgemeente en vooraleer we ons konden herpakken keken we tegen een kleine achterstand aan : 19 – 26 aan de rust. Oef ! Eventjes tijd om op adem te komen, want er liepen toch al een aantal tomaatjes rond op het plein.

Na een kleine bijsturing door coach Tom werd het derde quarter opnieuw scherp aangevat en zagen we terug een gelijkopgaande wedstrijd, maar de kloof dichten was niet mogelijk ! De bredere kern van Bredene wierp zijn vruchten af : 30 – 41 na quarter 3.

Wie dacht dat alles verloren was, was er aan voor de moeite. Moe of niet de gastjes herpakken zich duidelijk in quarter 4. We naderden puntje per puntje en lange tijd blijf de kloof een vijftal punten. Het werd nog een nagelbijter tot op het bittere eind.

Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 43 – 47 !

Een dikke proficiat aan alle spelers, coach Tom, de tegenstanders uit Bredene alsook aan de scheidrechters.

Als dit de tendens is voor het ganse seizoen, dan kijken we nu al vol goede moed uit naar de komende wedstrijden.

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .