20/09/2015: Soba Antwerpen – KBBC Oostkamp 76-74

KBBC Oostkamp ging op zondagmorgen op bezoek bij Soba Antwerpen. Net als in augustus waren we jammer genoeg onvolledig. We moesten Cedric Berquin missen en Jeroen Sercu kon slechts beperkt ingezet worden. De honger naar een overwinning was groot bij Oostkamp, dat werd al duidelijk wanneer Oostkamp al snel het voortouw nam in de wedstrijd. Simon lanceerde drie bommen en bracht Oostkamp zo mooi op voorsprong. Mooie combinaties zorgden voor een comfortabele voorsprong na 10 min spelen. Q1 11-26. Wat in Q1 niet lukte voor Soba ging plots veel vlotter in het tweede quarter. Soba kon de schade beperken door een hoger shotpercentage. Met 4 driepunters halveerde Soba de kloof met Oostkamp. Rust 33-40. Na de pauze kwam Oostkamp heel snel in foutenlast. Soba zette nagenoeg alle vrijworpen om in punten. Oostkamp speelde opnieuw voortreffelijk met veel inzet maar de foutenlast remde alles af. Soba naderde tot 53-58 op het einde van Q3. In de laatste quarter bleef het spannend en ging het er met momenten hard aan toe. Enkele balverliezen gaven Soba opnieuw de kans om de kloof definitief te dichten en kwamen bij 66-65 op voorsprong. Oostkamp bleef knokken tot de laatste seconde maar een sterke Wannes Scheirs kreeg zijn vijfde fout aangesmeerd en moest naar de bank. Van de 7 (niet geblesseerde) kernspelers hadden er 5 spelers 4 fouten en 1 speler 5 fouten. Soba Antwerpen scoorde in de laatste quarter vooral van op de vrijworplijn en kwam op 5 punten voorsprong op 1 minuut van het einde. Een bom van Renzy en enkele knappe drives van Nathan waren niet genoeg om alsnog te overwinning te pakken. Oostkamp speelde een heel goeie partij met een hoog shotpercentage maar werd genekt door foutenlast. Eindstand 76-74.

De punten voor Oostkamp: Arno 3, Simon 20, Nathan 10, Renzy 18, Pieter 8 en Wannes 15.

Volgende week zaterdag 26 september spelen we in de Valkaart tegen Sint-Niklaas Condors. Supporters op post !!!!

Geplaatst in Breaking News, Seniors One, Uitslagen en getagd met .