03/12/2016 Melco Ieper – KBBC Oostkamp U12A (BWVl) 31-46

WEDSTRIJDVERSLAG MELCO IEPER A T. BENJAMINS A – 03.12.2016

Vandaag stond onze derde bekerwedstrijd van het seizoen op het programma, de 1/8 finales.

Op deze kille zaterdagmorgen mochten onze jonkies reeds vroeg het warme nest verlaten want om 9 uur mochten ze reeds aantreden in en tegen Melco Ieper uit de A-reeks.

Wat aftastend begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Hoe sterk was die andere ploeg nu juist ? Na enkele aanvallen over en weer stond er nog steeds een 0-0 op het scorebord te blinken. Tijd dus om het vuur wat aan te wakkeren en van aan de zijlijn spoorden de coaches hun troepen aan.

Wat volgde was een bekerwedstrijd tussen twee ploegen die mekaar geen duimbreed wilden toegeven. Om beurten werd de leiding over de wedstrijd genomen zonder dat één van beide ploegen een comfortabele voorsprong kon uitbouwen.

Er werd gewerkt voor mekaar en ook de communicatie onderling verliep deze wedstrijd feilloos. Een ganse wedstrijd waren onze merels in opperste concentratie en de kleine tegenslagen werden snel en consequent terug rechtgezet.

Na wat ongetwijfeld bemoedigende en aansporende woorden van de coach tijdens de pauze stond er ook in de tweede helft een gretig Oostkamp tussen de lijnen.

Daar waar ze bij de tegenstander het stilletjes aan begonnen te begeven onder de druk, groeide het geloof en vertrouwen in ons team.

Op de tribunes bleef het nagelbijten. Zeker toen we het laatste quarter mochten aanvatten met slechts een minieme voorsprong van 3 puntjes.

Dan moest echter de apotheose nog komen. In het vierde quarter leken onze merels even verdwenen, daar stonden plotseling enkele ware haviken op het veld. Met een blik van ‘Kom maar op’ stond de verdediging als een kasteel. Ieper probeerde, maar raakte er niet meer door. Eens de bal veroverd, werd de tegenaanval ingezet en met enkele mooie acties slaagden we er in om onze voorsprong eindelijk te vergroten. Toen Ieper ook nog eens in foutenlast kwam en we snel enkele vrijworpen toegewezen kregen, leek de overwinning ons niet meer te kunnen ontsnappen.

Gefocust tot op het einde speelden we de wedstrijd uit en jawel, kwartfinales HERE WE COME !!

Knap staaltje teamwork en inzet jongens !! Proficiat.

Q1: 12-11
Q2: 7-7
Q3: 12-16
Q4: 0-12
Eindscore: 31-46

Speelden mee: Jens, Mathieu, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Fre, Baptist, Milo, Matt, Remi & Simon

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .