Ploeg-in-de-kijker Basketbalschool

Ook dit seizoen zijn de allerkleinsten welkom bij KBBC Oostkamp om te basketten. Elke zaterdagmorgen zetten de jongens uit de 3e kleuterklas en het 1e leerjaar (geboortejaren 2011 en 2012) hun eerste basketpasjes op de training van de basketbalschool. Bij de start van het seizoen in september kenden we een grote instroom aan spelers. Nadat enkele spelers doorgeschoven werden naar de U8-categorie, bleven er een 22-tal spelers over: een mooie groep jonge basketters.

Op een speelse manier maken zij op training kennis met de basketfundamentals. Er is aandacht voor de nodige motorische vaardigheden, maar ook voor de nodige balvaardigheid die op latere leeftijd verder ontwikkeld wordt. Het is leuk om te zien dat deze ‘jonge merels’ plezier hebben op de trainingen.

Om tijdens de trainingen de nodige begeleiding te geven aan deze jongens, werkt KBBC Oostkamp dit seizoen met een groep gediplomeerde jeugdtrainers die verheugd zijn om elke week een 20-tal spelers te kunnen verwelkomen.

De jongens °2011 hebben dit seizoen reeds 5 PEANUTS-tornooitjes gespeeld. Dit is hun eerste kennismaking met wedstrijdvormen. Tijdens deze 3tg3 wedstrijdjes leren ze de aangeleerde technieken toepassen. Hieronder enkele foto’s van deze tornooitjes.

Proficiat aan alle spelertjes voor hun inzet en enthousiasme!

Dit zijn de spelers van de basketbalschool:

Baes Rune, Ballegeer Tiemen, Beernaert Vince, Berkers Sil, Cleeren Lenn, De Grande Beau, Decloedt Leon, Decorte Vic, Dupon Simon, Gernaey Louis, Hubert Finn, Laporte Rens, Louette Robin, Ntahondereye Linus, Plasman Mathis, Taillieu Mathis, Toussain Iljo, Van Den Driessche Klaas,Teerlinck Lars, Delahaye Noa, Vanronselé Elias, Vande Riviere Mathias, Verhofstede Cédric.

Hierbij ook een speciaal dankwoord aan Johan Daveloose, die zorgt voor de nodige administratieve ondersteuning bij de basketbalschool.

De jeugdtrainers van de Basketbalschool:
Lore Ommeslag, Sofie Standaert, Marie Simaey, Matthias Dupont, Jan Plasman en Dries Van Poucke.