Ploeg-in-de-kijker Basketbalschool

Basketbalschool KBBC Oostkamp

In the picture

Basketbalschool KBBC Oostkamp

Ook dit seizoen zijn de allerkleinsten welkom bij KBBC Oostkamp om te basketten.  Elke zaterdagmorgen zetten de jongens uit de 3e kleuterklas en het 1e leerjaar(geboortejaren 2012 en 2013) hun eerste basketpasjesop de training van de basketbalschool.

Op een speelse manier maken zij op training kennis met de basketfundamentals.  Er is aandacht voor de nodige motorische vaardigheden, maar ook voor de nodige balvaardigheid die op latere leeftijd verder ontwikkeld wordt.  Het is leuk om te zien dat deze ‘jonge merels’plezier hebben op de trainingen.

Om tijdens de trainingen de nodige begeleiding te geven aan deze jongens, werkt KBBC Oostkamp dit seizoen met een groep gediplomeerde jeugdtrainersdie verheugd zijn om elke week een 15-tal spelertjes te kunnen verwelkomen.

De jongens °2012 spelen dit seizoen nog 2 PEANUTS-tornooitjes: 17/3 in Oostrozebeke en 31/3 in Knokke.  Dit is hun eerste kennismaking met wedstrijdvormen. Tijdens deze 3tg3 wedstrijdjes leren ze de aangeleerde technieken toepassen.  Veel plezier gewenst jongens!

 

Proficiat aan alle spelertjes voor hun inzet en enthousiasme!

Dit zijn de spelers van de basketbalschool:

Ballegeer Tiemen, Beernaert Vince, De Grande Beau, Dupon Simon, Gernaey Louis, Louette Robin, Ntahondereye Linus, Van Den Driessche Klaas, Taillieu Antonio, Biebaut Vik, Dendooven Emile, Vandenbussche Ward, Van Bossele Lukas, Van Belleghem Andreas, Clauwaert Andreas, Loose Alexander.

Hierbij ook een speciaal dankwoord aan Johan Daveloose en Peggy Van de Cappelle, die zorgen voor de nodige administratieve ondersteuning bij de basketbalschool.

De jeugdtrainers van de Basketbalschool:
Lore Ommeslag, Sofie Standaert, Matthias Dupont, Guillaume Daveloose en Dries Van Poucke