22/09/2019 Stella Artois Leuven Bears B – KBBC Oostkamp 58-59

Oostkamp kreeg een zware verplaatsing te verwerken na de thuisnederlaag tegen Antwerp Giants B. Oostkamp startte goed aan de wedstrijd tegen Leuven Bears B en kon al meteen een kloofje slaan, 2-9 na 3 min. Dankzij de balverliezen bij Leuven en de alertheid bij Oostkamp startte we Q2 met 11-17 op het bord. Een goed ingekomen Lauris zorgde meteen voor een eerste score in Q2. De volgende 4 min werd er aan beide zijden niet meer gescoord. Leuven herpakte zich met een 7-0. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het alsmaar pittiger. Beide ploegen gingen voluit richting rust maar Oostkamp hield stand, rust 25-28.

In een minder derde quarter kwam Leuven langszij na 5 min. De luidruchtige Leuvense supporters hadden terug hoop op een derde overwinning op rij. Oostkamp Q3 42-42.

Q4 werd een ware thriller waarbij we Leuven op voorsprong lieten komen. Leuven kwam teveel op de vrijworplijn na 4 onsportieve en 2 technische fouten. Een gedreven Oostkamp met inside een sterke Mikhail bleef nagenoeg langszij tot in “money time”. Op 5 sec van het einde was het 58-56. Leuven kreeg nog 2 vrijworpen maar miste die. Jorn pakte de rebound, snelle pas via Stijn naar Renzy die met een buzzershot de eindstand vastlegde: 58-59. Wat een wedstrijd…

Proficiat coaches en spelers met deze collectieve prestatie !!!