19/10/2019 KBBC Oostkamp U21 – Geraardsbergen 75-51

Bij aanvang van de wedstrijd was de tegenstander zeker een haalbare kaart, ze waren ook maar met zes spelers. Een goed begin op defensief en offensief vlak bracht ons al snel in het eerste quarter op een comfortabele voorsprong van een aantal punten. In verdediging ging het niveau naarmate het quarter vorderde naar beneden waardoor we in aanval niet veel meer creëerden. Geraardsbergen speelde 40 minuten zone waar we in het begin veel te statisch speelden. De mindere verdediging, hun efficiëntie en wij die niet konden scoren uit onze shots tegen de zone leidden tot een 16-16 gelijkspel aan het eind van het eerste quarter.

In het tweede quarter was het kwestie van hun zone te breken, en dat lukte af en toe met een aantal goeie backdoors die zorgden voor punten onder de korf. De verdediging stond ook iets beter waardoor we wat hebben kunnen lopen en ook uitlopen in de score. Een mooie 10-puntenkloof stond op het bord na het tweede quarter met als tussenstand 32-22.

Het derde quarter was een verlengstuk van het tweede, door de zone aan te vallen creëerden we ruimte waardoor meerdere opties mogelijk waren: floaters, open shots, backdoors… We liepen al snel uit, maar in verdediging lieten we wat steken vallen waardoor ze na een aantal driepunters de schade wisten te beperken. Toch stond er een mooie 58-40 tussenstand aan het eind van quarter drie.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd moesten we er gewoon voor zorgen dat we de voorsprong konden behouden en uitbreiden, maar dat begon moeilijk aangezien we na amper 1 minuut spelen al aan onze 5 ploegfouten zaten. Gelukkig voor ons wist de tegenstander zijn vrijworpen niet efficiënt af te werken en konden wij zonder problemen in aanval ons spel blijven spelen. Eindstand 75-51

Hebben gespeeld: Giel, Milan, Ennio, Arno a.k.a. Tony, Tomas, Timothy, Matthias, Thiemen, Maxim en Thibaut

Verslag: Tomas

Geplaatst in U21 Junioren en getagd met .