14/09/2019 KBBC Oostkamp Two – Iebac Ieper 113 -71

Na de winst in de openingsmatch ging Oostkamp Two op zoek naar een 2 op 2 tegen een ploeg die vorig seizoen lager geëindigd was in het eindklassement. Een must win met andere woorden.

Q1: 23-14

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en kon zelf het tempo bepalen. Er werd al snel een kloof gemaakt en het was direct duidelijk wie de beste ploeg op het veld was.

Q2: 61-37

In Q2 ging Oostkamp op hetzelfde elan door en liep verder uit. Er werd vlot gescoord bij de thuisploeg, maar de aandacht in defense verzwakte waardoor de bezoekers ook zeer makkelijk konden scoren. Met een 24 punten kloof aan de rust leek de match gespeeld.

Q3: 83-59

Oostkamp kende een moeizame start en de grote voorsprong op het bord deed het niveau zakken. Coach Bert moest ingrijpen en iedereen nog eens herinneren aan de nodige inzet in defense. Ieper speelde gretiger en meer als ploeg ten opzichte van de eerste helft. Dit zorgde dat de bordjes voor dit quarter in evenwicht bleven 22-22.

Q4: 113-71

In het laatste quarter toonde Oostkamp zich fysiek sterker, dankzij de vlotte rotatie van de ganse ploeg doorheen de wedstrijd. Door de defense nog wat aan te scherpen volgden enkele fastbreaks en na de 100 punten om de oren gekregen te hebben ging het licht volledig uit bij Ieper.