31/04/2019 Haantjes Oudenaarde – KBBC Oostkamp U18 57-137

De vorige match tegen Oudenaarde werd ruim gewonnen. De vraag was niet of we zouden winnen maar of we defensief nog beter konden. Daarnaast was er het gevaar dat we niet gefocust gingen starten.

De start was wat moeizaam, maar naarmate de eerste minuten verstreken kwam onze machine goed op gang. Defensief kregen we te veel punten tegen. Het eerste quarter eindigde met 15-28. In het tweede quarter moesten we onze verdediging meer aanscherpen en aanvallend nog beter rondspelen. Oudenaarde ging in die tweede quarter over naar een zoneverdediging. Dat vroeg een korte aanpassing. Aanvallend lieten we de bal wat meer rondgaan waardoor we ook meer gingen scoren. Defensief konden we veel druk zetten wat resulteerde in veel balverlies bij de tegenstander. In de individuele man to man verdediging kon het nog altijd beter. We eindigden de eerste helft met 29-64. Aanvallend moesten we blijven spelen zoals we bezig waren. Maar defensief moesten we nog beter verdedigen. Helaas, de eerste 5 minuten van het derde quarter waren defensief ook weer niet goed, maar dan begonnen we beter te communiceren en korter te verdedigen. We eindigden het derde quarter met 44-97. Het vierde quarter was goed maar naar het einde van de match toe begonnen we onze focus te verliezen waardoor onze verdediging weer wat minder werd en de aanval wat slordiger. We eindigden de wedstrijd met 57-137. Niettegenstaande deze ruime overwinning moet het in de komende wedstrijden een stuk beter.

Verslag Thibaut

Speelden mee: Xander, Yentl, Maxim, Siebe, Giel, Mathias, Arno, Milan, Mathieu, Thibaut

Geplaatst in U18 Kadetten Landelijk en getagd met .