23/02/2019 Meetjesland – KBBC Oostkamp U21 85-79

Meetjesland – KBBC Oostkamp U21
Q1: 18-18
Het was een ietwat moeizame start op een vroege zondagmorgen, er was een gebrek aan tempo aan het begin van de match. Na de koppen bij elkaar gestoken te hebben was er een vloeiendere balcirculatie en werd er meer voor elkaar gespeeld. We keken nog iets te weinig inside naar de ‘grote’ jongens. Het quarter werd gelijkopgaand beëindigd.
Q2: 37-41
Onze defensieve press wierp duidelijk zijn vruchten af, met hier en daar een goede verdedigende interceptie te doen kwamen we tot gemakkelijke scores. Hoewel we ook collectief heel wat gemakkelijke baskets lieten liggen konden we toch met een minieme voorsprong van 4 punten gaan rusten.
Q3: 66-55
We startten het quarter niet met dezelfde focus en intensiteit zoals we in de eerste helft wel hadden laten zien. De tegenstander kwam al snel gelijk te staan met ons. We veranderden naar een zone defense waarbij we goed moesten communiceren aangezien Meetjesland de bal vlot liet rondgaan om zo tot open driepunt-shots te komen. Daarbovenop kregen we te gemakkelijk offensieve rebounds tegen waardoor ze met 11 punten voorsprong het 3e quarter afsloten.
Q4: 85-79
Het laatste quarter zetten we nog eens alles op alles om de overwinning mee te nemen naar huis, maar we kwamen nooit meer gelijk met Meetjesland. Milan kon ons nog dichtbij brengen met twee rake driepunters maar tevergeefs verloren we de partij met 6 punten van een ploeg die zeker niet beter was.
PS: Voor onze coach was het dan toch geen ganse dag in mineur door de nederlaag van de u21, hij sleepte namelijk de hoofdprijs ( een weekend Ardennen) van de tombola vanop ons jaarlijks jeugdfeest in de wacht.
Verslag: Jeroen

Geplaatst in U21 Junioren Landelijk en getagd met .