2/03/2019 BBC United Ninove – KBBC Oostkamp U21 71-88

BBC United Ninove – KBBC Oostkamp U21
Voor onze laatste wedstrijd van de tweede ronde zakten we af naar Ninove, een wedstrijd die koste wat het kost moest gewonnen worden. Een stroef begin van onze kant zorgde voor een zeer gelijk opgaand eerste quarter, defensief kon het zeker beter waardoor het eerste quarter eindigde met meer dan 20 punten voor de tegenstander wat veel te veel is. Gelukkig hadden wij aanvallend geen probleem waardoor we voorstonden aan het einde van de eerste tien minuten. Tussenstand quarter 1: 23-24 . Het tweede quarter konden dankzij enkele fastbreaks en goeie offences een kloofje slaan, maar ver weglopen lukte ons maar niet. Defensief was het nog altijd niet wat het moest zijn waardoor er enkele spelers ook in foutenlast geraakten. Toch stond er een 14-puntenkloof op het bord en konden we zelfzeker de kleedkamer ingaan. Ruststand: 34-48. Aan het begin van de tweede helft slaagden we er in om een paar defensieve stops te maken en zo in transitie te scoren, snel stond de 20-puntenkloof op het scorebord. Opnieuw was op het einde van het derde quarter op defensief vlak niet goed, fouten maken was het gevolg waardoor Ninove op de vrijworplijn kwam te staan en efficiënt binnen gooide. We voelden ze steeds dichter en dichter komen en snel werden 20 punten, 10 punten. Ninove werd steeds meer zelfzeker en ze voelden dat er nog iets kon gebeuren, gelukkig konden we de voorsprong houden op een 12-tal punten. Tussenstand quarter 3: 55-67 . Mindere defence was de leidraad doorheen de wedstrijd en dat bleef niet ongestraft, de foutenlast van bepaalde spelers eiste hun tol in het laatste quarter met 3 spelers die de wedstrijd niet konden afmaken met 5 fouten. Een paar fouten die geblazen werden waren discussieerbaar, maar dat mag geen excuus zijn. Offensief hadden we echter geen problemen waardoor de winst in het laatste quarter ons niet meer uit de vingers kon glippen. Scoren en laten scoren is een goede samenvatting van onze wedstrijd, maar wij scoorden meer waardoor we de tweede ronde kunnen afsluiten met een overwinning. Eindstand: 71-88.

Speelden mee: Giel, Milan, Timothy, Ennio, Tomas, Jeroen, Matthias, Seppe, Wannes en Zarin
Verslag: Tomas

Geplaatst in U21 Junioren Landelijk en getagd met .