19/01/2019 Willebroek – KBBC Oostkamp One 56-64

Na de overwinning tegen Kortrijk was Willebroek aan de beurt. In de heenronde boekten we een gemakkelijke overwinning tegen Basket Willebroek (73-59). We zijn ondertussen al in de terugronde en mogen positief terugblikken. We bereikten ook al de halve finales van de beker van Vlaanderen waarin we op woensdag 6 februari om 20u30 Gent Hawks (TDM 1) ontvangen in Ruddervoorde.
De wedstrijd tegen Willebroek startte moeilijk langs beide kanten, Oostkamp scoorde pas in de derde minuut. Zowel Oostkamp als Willebroek liet weinig ruimte, er werd sterk verdedigd en de sterkste zou deze wedstrijd winnen. Na Q1 kon Oostkamp al een kleine voorsprong noteren (14-19). In het tweede quarter startte Oostkamp beter met een 0-4 maar echt afstand nemen van Willebroek lukte niet. Robbe en Cedric kregen hun tweede fout aangesmeerd en Olivier kreeg al zijn derde fout. Willebroek dichtte de kloof na 7 min (24-25) maar Oostkamp reageerde met een 1-7 tot aan de rust (25-32). Na de pauze bereikten we een maximale voorsprong van 13 punten en hielden vol tot op het einde van Q3 (37-49). In het laatste quarter sloot Willebroek opnieuw de deuren en startte zelf met een 3-punter. Toch toonde Oostkamp zich de sterkste maar Willebroek naderde wel tot op 6 punten in de 5de min. De laatste minuten waren uiteindelijk nog bepalend voor deze wedstrijd, Olivier en Tom hadden 4 fouten, Stijn en Cedric elk 3. Oostkamp won uiteindelijk verdiend met 56-64.
Proficiat coaches en spelers met deze 12 op 15 !!!
De punten voor Oostkamp: Ruben 8, Olivier 6, Robbe 8 (en 11 rebounds), Stijn 2, Renzy 5, Tom 4, Jules 19 (en 5 rebounds), Cedric 2 en Mikhail 10.

Geplaatst in Seniors One en getagd met .