09/01/2019 Duva Gistel A – KBBC Oostkamp One 83-87 (BvVl)

Beker van Vlaanderen ¼ finale
KBBC Oostkamp schakelde in de vorige rondes al 2 ploegen uit Top Division 1 uit (Lommel en Melsele). Als volgende tegenstander kregen we opnieuw een topper uit die reeks, nl. de ploeg van Sam Rotsaert / Duva Gistel A.
Bij Oostkamp kon Cedric niet spelen n.a.v. een enkel blessure, bij Duva ontbrak Buysschaert, die moest mee met Filou Oostende dat op dat moment een Europese wedstrijd speelde.
Oostkamp kreeg 5 punten voorgift en startte furieus aan de wedstrijd, 2-25 na 4 min! Duva moest noodgedwongen een timeout nemen. Oostkamp nam wat gas terug terwijl Duva meer en meer in de wedstrijd kwam. 16-29 na 7 min. Einde Q1 20-31
Bij Duva kwam het grote gevaar vooral van Vandervuurst en Botuli. Ze brachten Duva helemaal terug in Q2. Na 4 min stond Duva langszij na een bom van Botuli (34-35). Olivier en Mikhail zorgden voor de gepaste reactie, 37-43 na 7 min. Rust 43-50.
Oostkamp kon na de pauze meteen domineren met een schitterende defense en een 0-9 via Ruben, Robbe en Jules. We bereikten een 18-punten kloof in het derde quarter en startten uiteindelijk met een comfortabele 54-69 aan de laatste quarter.
Oostkamp kon de mooie voorsprong behouden tot 3 min van het einde. Duva had 4 ploegfouten en gokte met extra fouten en snelle aanvallen om de wedstrijd alsnog naar hen toe te trekken. Dit lukte hen nog bijna, 80-83 met nog 23sec te spelen. Robbe en Olivier scoorden rustig hun vrijworpen en de buit was binnen. Eindstand 83-87.
Oostkamp stoot verdiend door naar de halve finales en speelt opnieuw tegen een stevige ploeg uit Top Division 1, nl. Gent Hawks (heen en terug).
De punten voor Oostkamp: Ruben 26, Olivier 5, Robbe 14, Stijn, Renzy 9, Tom 1, Jules 10 en kersverse papa Mikhail 17.

Geplaatst in Seniors One en getagd met .