05/01/2019 KBBC T&T Turnhout – KBBC Oostkamp One 75-82

De tegenstander in de eerste wedstrijd van 2019 was een taaie klant. KBBC T&T Turnhout had nog geen wedstrijd gewonnen in de competitie maar heeft wel een sterke thuisreputatie. Turnhout versterkte zich onlangs nog met de 2m18 grote Nederlander Wildemast.
In een gelijk opgaand eerste quarter was het zoeken naar ritme in een ijskoude zaal. Turnhout startte vlot via Wildemast en Paeleman , Oostkamp begon met 2 driepunters op rij (Cedric en Jules) gevolgd door 3 punten van Mikhail. Een kleine voorsprong werd bereikt op het einde van Q1 via Ruben, Olivier en Tom (16-20).
In het tweede quarter speelde Oostkamp wisselvallig en liet het Turnhout telkens opnieuw in de wedstrijd komen na een voorsprong. Olivier bracht wat rust met een loepzuivere driepunter gevolgd door sterke acties en combinaties van Robbe, Renzy en Ruben. Rust 35-37.
Ook in het derde quarter gaf Oostkamp telkens teveel kansen aan Turnhout. Hierdoor bleef het een thriller. Mikhail startte met 4 punten gevolgd door 4 driepunters van Ruben! De wedstrijd werd steeds harder en beide ploegen kwamen in foutenlast waardoor de nodige wissels volgden. Einde Q3 57-59.
In de laatste quarter moest het gebeuren. Oostkamp speelde verstandig en efficiënt maar Turnhout gaf niet op en maakte het Oostkamp zeer moeilijk. Oostkamp bleef domineren na o.a. 2 driepunters op rij (Jules en Renzy). De foutenlast begon echt door te wegen bij Turnhout waarbij hun coach werd uitsloten na een uit de hand gelopen discussie met de refs. Tom scoorde 4 belangrijke punten en Olivier scoorde de winnende punten vanop de vrijworplijn. Oostkamp won uiteindelijk de strijd met 75-82.
Proficiat coaches en speler !!!
De punten voor Oostkamp: Ruben 25, Olivier 15, Robbe 9, Stijn, Renzy 6, Tom 6, Jules 9, Cedric 3 en Mikhail 9.

Geplaatst in Seniors One en getagd met .