24/11/2018 KBBC Oostkamp U14A – Waregem 42-68

WEDSTRIJDVERSLAG U14A T. BENT MERKSCHOENEN WAREGEM DD. 24/11/2018

Afgelopen weekend mochten we onze eerste wedstrijd in de top-24 afwerken. Terug een niveautje hoger dan hetgeen we gewend waren en meteen tegen een gekende tegenstander, Bent Merkschoenen Waregem, die we reeds mochten treffen in de beker. Aan die wedstrijd hielden we echter niet zo’n goeie herinneringen over, de eindstand was toen (slechts een dikke maand geleden) 101-16 … in het voordeel van Waregem.

De supporters/ouders waren dus voorbereid op een nieuwe rammeling en keken met een klein hartje toe. De spelers zelf stonden echter op scherp en startten gretig aan de wedstrijd.

Wat een verschil met de vorige match. Van in het begin deden onze spelers mee en boden meteen mooi weerstand. Onze Waregemse opponent was er zichtbaar even niet goed van, dan toch niet de verwachte walk-over.

Aan de rust stond een knappe 28-29 stand op het bord te pinken. Op de eigen tribune overheersten gevoelens van trots en ongeloof. Wat was me dat ??

In het derde quarter ging Waregem wat agressiever (maar sportief) spelen. We konden hier niet meteen een antwoord op bieden en kropen iets terug. Jammer, want zo werd een kloof geslagen in het voordeel van Waregem.

In het vierde quarter echter kwamen onze merels ook wat agressiever voor de dag en ging het terug gelijk op. Een stunt zat er niet meer in, maar we hebben ons als een waardige tegenstander getoond.

Een maand terug verliezen met 85 ptn. en nu slechts een verschil van 26 ptn. ondergaan toont aan dat onze jongens meer dan op goeie weg zijn. Knap gedaan jongens.

Q1: 11-14; Q2: 17-15, Q3: 7-21; Q4: 14-18. Eindstand: 42-68

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .