03/11/2018 Melco Ieper – KBBC Oostkamp U16B 48-43

Wedstrijdverslag tegen Melco Ieper A :
—————————————————
De twee wedstrijden voor ons waren geëindigd met een score van meer dan 100 punten voor de thuisploeg en gezien onze klassering in de competie vreesden we eerlijk gezegd allemaal een beetje voor zo’n scenario.

Wegens een hoogtestage (Tristan) en stage in het buitenland (Maarten) stonden er maar 9 gladiatoren in de Ieperse arena.

De talrijk meegereisde supporters zagen al vlug een eerste voorsprong voor onze jonge Merels (0 – 2), maar dan viel onze aanvalsmachine stil en kregen we een 15 – 0 om de oren. Gelukkiglijk konden we net voor het eindsignaal nog de achterstand verkleinen tot 15 – 6.

Het tweede quarter was heel evenwichtig en beide verdedigingsgordels bleven goed gesloten en de talrijke luchtgevechten waren leuk om te zien (toch in deze streek) !

We gingen de rust in met een stand van 25 – 16 (10 – 10 in q2).

Met het hoofd omhoog trokken we de kleedkamer in om een preek te krijgen van onze coach (oef geen donderpreek), maar het hielp duidelijk wel. In het derde quarter bleven we knokken voor elke bal en sprongen net alsof ons leven er vanaf hing.

Net toen we met onze neus aan het venster kwamen steken, kreeg Maxim een ferme tik op zijn neus ! En toen waren we nog met acht.

Na tien minuten heldhaftig verweer hingen de bordjes gelijk : 33 – 33. We konden onze ogen niet geloven, de zege van vorige week had ons duidelijk nieuwe zuurstof gegeven.

Het laatste quarter beloofde een nagelbijter te worden. Bij een stand van 40 – 41 konden we voor de tweede of derde maal van een kleine voorsprong genieten, maar helaas leden we op een slecht moment een drietal balverliezen. Deze werden vakkundig afgemaakt door de Kattenjongens. Deze klap kwamen we niet meer te boven : 48 – 43 !

Wat een wedstrijd ! We hadden dit niet verwacht.

Een applaus op alle banken was terecht !

We zijn duidelijk op goede weg ! “No blood, no glory !”

Geplaatst in U16 Miniemen Provinciaal en getagd met .