17/11/2018 Koksijde – KBBC Oostkamp U16B 65-47

Wedstrijdverslag tegen Koksijde A :
———————————————-

Een wedstrijd in en tegen Koksijde A heeft ons nog nooit een goed resultaat opgeleverd, telkenmale krijgen we daar een ferme pandoering om ons oren !

Door een letsel was Xander niet aanwezig, maar we duimen voor een spoedig herstel !

Na een korte studieronde begon de wedstrijd volop en zagen we een spannende en leuke wedstrijd. Beide teams waren elkaar waardig : ieder scoorde om beurt, ieder miste om beurt !

Maar het belangrijkste was dat we Koksijde geen duimbreed toegaven en zelfs heel eventjes op voorsprong kwamen (wie had dat ooit durven dromen), maar op het eind van Q1 kwamen zij via vele vrijworpen weer langszij en sloten zelfs Q1 af met een kleine voorsprong : 13 – 11.

In quarter twee probeerden we verder te gaan op het elan van de eerste tien minuten, maar helaas … Het afwerkingspercentage van hen ging de lucht in, terwijl dit van ons … Wat we ook probeerden ze waren niet te stoppen : na een eerste helft stond er hoog en droog 37 – 21 te lezen.

Eventjes alles on hold en de puntjes terug op i zetten, moet coach gedacht hebben toen hij zijn manne(tjes) terug op het veld stuurde. In het verschrikkelijke derde quarter namen we zelfs de bovenhand van Koksijde en toonden we de kustjongens dat we meer kunnen dan dat we soms zelf geloven ! Er werd terug samengespeeld en ook verdedigend kwamen we sterker voor de dag. We wonnen zelfs het derde quarter met 12 – 14.

Het laatste quarter was er echter teveel aan en het vet was duidelijk van de soep. Maar we lieten het koppeke niet hangen en probeerden toch nog een verdienstelijke wedstrijd te spelen. Dit lukte ons ook !

We verloren de wedstrijd wel met 65 – 47, maar het was onze beste wedstrijd ooit in Koksijde !