10/11/2018 KBBC Oostkamp U16B – Sijsele 55-39

Wedstrijdverslag tegen Sijsele B :
——————————————-

Gisteren stond er één van de weinige spreekwoordelijke burenduels op het programma, nl. tegen onze buren van Sijsele (toch op de wereldbol).

Konden we de positieve lijn van de vorige weken doortrekken ? Of was het een tijdelijke opflakkering ?
Na een spannende wedstrijd van onze landelijke was het onze beurt om Oostkamp trots te maken !

We waren terug op volle “sterkte”.

De eerste twee punten namen we zo als gewoonlijk weer voor ons rekening …maar dan nam Sijsele de teugels in handen en werden we met lange afstandsraketten bestookt die hun doel jammergenoeg niet misten. We waren eventjes van ons melk en alle andere melkproducten.

Na quarter één stond er op 6 – 15 op het bord te flikkeren !

Na het verwijderen van de slapers uit onze ogen werden we langzaam wakker en in het tweede quarter grepen we onze tegenstanders spreekwoordelijk bij de keel en kwamen zij al heel vroeg in de wedstrijd in foutenlast. Tja, dat was dan ook wel ons verdienste te noemen ! Voor het eerst in lang zagen we een ploeg die mooi samenspeelde en iedereen speelde voor elkaar ! Nice !

We draaiden de rollen om en gingen met een kleine voorsprong de rust in : 27 – 22.

De rustpauze bracht onze vechtlust (in de positieve zin van het woord) niet tot een stilstand, maar volgden de ingeslagen weg met verve. De ballen vlogen vlotjes door het netje en er werd ook duchtig gebikkeld onder de eigen korf. We hadden Sijsele af en toe in een houdgreep. Quarter drie werd afgesloten op 44 – 28.

In het laatste quarter was het eerder evenwichtig ! Sijsele gaf niet op en wij bleven onze taken netjes uitvoeren. Toch nog eventjes paniek … want deze wedstrijd mochten we niet meer uit handen geven.

Met een grote smile tot achter onze oren hoorden we het verlossende geluid van de buzzer ! De ganse bank vloog recht ! Mooi, mooi ! De eerste overwinning in de competitie was binnen : 55 – 39 !

Proficiat aan alle jongens en coach !

Keep up the good work !”

Geplaatst in U16 Miniemen Provinciaal en getagd met .