29/09/2018 KBBC Oostkamp One – BBC Econstruct Geel 71-82

KBBC Oostkamp kreeg voor de tweede keer dit seizoen BBC Econstruct Geel op bezoek. In de voorbereiding troffen we Geel voor de beker van België. Deze wedstrijd wonnen we relatief gemakkelijk (79-64). Geel was toen niet volledig. Voor de tweede wedstrijd was dit anders, een voltallig Geel was uit op revanche in de competitie. Bij Oostkamp konden we nog niet rekenen op Renzy door zijn kuitblessure.
Oostkamp startte zwak aan de wedstrijd, dit kunnen we niet ontkennen. In 4 minuten tijd kregen we een 0-10 tegen. Oostkamp reageerde (5-0 via Jules en Olivier) maar de tegenstander was net iets meer gedreven en was bijzonder creatief. 18-27 na Q1.
Ook in Q2 konden we de kloof niet dichten. Het kleinste verschil was 8 punten in de 4de minuut. Oostkamp scoorde de volgende 3 minuten niet en dat werd meteen afgestraft door een sterk spelend Geel. 27-41 na 6 min. Tot aan de rust verliep de wedstrijd gelijklopend. Rust 37-51.
Na de pauze was het afwachten of Oostkamp de wedstrijd alsnog zou doen kantelen. Na een aarzelende start ging het in de goeie richting voor Oostkamp. Na 5 min was de achterstand al gehalveerd, 46-53 na enkele mooie acties van Ruben, Robbe en Cedric. Oostkamp liep opnieuw enkele balverliezen op en de achterstand werd opnieuw groter. Einde Q3 was het 56-65.
In het laatste quarter was alles nog mogelijk, 9 punten inhalen is perfect mogelijk maar we gaven Geel enerzijds veel te veel ruimte en onze tegenstander mocht anderzijds maar liefst 39 defensieve rebounds nemen over de hele wedstrijd. Op die manier was het heel moeilijk om nog te winnen. Na 5 min in Q4 was het 64-75. Einde wedstrijd 71-82.
Geen 4 op 4 dus voor Oostkamp, maar we moeten vooruit kijken en ons de volgende wedstrijden herpakken.
De punten voor Oostkamp: Ruben 9, Olivier 6, Robbe 14, Stijn, Tom 4, Jules 14, Cedric 17 en Mikhail 7.

Geplaatst in Seniors One en getagd met .