22/09/2018 Gullegem – KBBC Oostkamp U16B 73-71

Wedstrijdverslag tegen Gullegem A :
————————————————-

Wedstrijd nummer drie was een verplaatsing naar Gullegem A, Net zoals ons hadden ze nog niet mogen proeven van de smaak van de overwining.

We konden helaas niet rekenen op een zieke Simon, maar voor de rest waren we op volledige sterkte !

Er was aan de scheidsrechters gevraagd om de eerste helft over te slaan, maar helaas waren ze er niet mee akkoord !

Maar goed ook want na een kleine studieronde werd al snel duidelijk dat we goed bij de pinken waren en we zagen het beste quarter van het seizoen : de bal werd goed rondgespeeld en onze afwerking was er ééntje om duimen en vingers van af te likken ! Mooi, na quarter één hadden we een voorsprong van 14 punten : 11 – 25.

Er werd een verlengstuk gebouwd aan dit verhaal in quarter twee, maar het spel werd grimmiger en fysieker. Ook aan de zijlijn ! Gullegem probeerde de kloof te dichten, maar we hielden goed stand. Helaas in de laatste drie minuten lieten we de teugels vieren en enkele balverliezen werden cash betaald. De tegenstanders roken bloed, maar we gingen de rust in met een “geruststellende” voorsprong van 29 – 44.

Na de rust kwam Gullegem met het mes in de tanden uit de kleedkamer en onze aanvalsmachine begon te sputteren. De bal wou er echt niet meer ondanks de vele verwoede pogingen onder de korf. De lucht- en grondgevechten werden bitsiger en bitsiger. Na quarter drie was de kloof bijna gedicht : 53 – 55.

De twijfel sloeg toe en ook werd het terrein in Gullegem af en toe uitgebreid zodat de sfeer de lucht in ging.

Niets lukte meer ! Ook de vele vrijworpen werden vakkundig de nek omgewrongen (thuis veel en veel oefenen op dit onderdeel). Gullegem kon rekenen op een ontketende nummer 15 (een éénmansploeg van 40 punten) en wij vonden geen antwoord of manier om hem af te stoppen. In de laatste vijf minuten ging Gullegem over ons, maar in de laatste minuut konden we de kloof bijna opnieuw dichten. We kregen nog een kans op 2 seconden van het einde, maar een balverlies …

We waren er heel dicht bij, maar net niet !

Kop op jongens !

Er waren al duidelijk veel minder balverliezen, maar de afwerkingsgraad op het veld en op de vrijworplijn dient spectulair de hoogte in te gaan. En de eerste overwinning zal dan niet lang meer op zich laten wachten.”

Geplaatst in U16 Miniemen Provinciaal en getagd met .