24/02/2018 Mibac Middelkerke – KBBC Oostkamp U14B 66-61

Wedstrijdverslag tegen Mibac Middelkerke :

Een stralende zaterdagmiddag en dus ideaal voor een verplaatsing naar Middelkerke !

De mini Merels namen een vliegende start, maar onze start was zo snel dat de tijd was blijven stilstaan. Tja, wie was er ooit sneller dan het licht … Superman !

Na het herstellen van het technisch euvel werd de wedstrijd weer aangevat, maar het was nu aan ons om stil te staan.

De weg naar de korf werd niet meer gevonden ondanks het feit dat deze niet was verplaatst tijdens het technisch intermezzo ! Mibac daarentegen vond al snel een gepast antwoord op onze vliegende start. We herpakten ons snel (nou ja) met een goede aanval, maar onze verdediging was letterlijk en figuurlijk los zand ! De bordjes hingen gelijk na quarter één : 18 – 18.

Bij het begin van quarter twee werd het al snel duidelijk dat we hier geen strandwandeling konden maken en Mibac speelde agressief (doch correct) en was veel gretiger dan wij. Ze hadden daar een spelertje lopen die ons alle kleuren van de regenboog liet zien ! We vonden geen antwoord om deze jongeman te stoppen ! Hij sneed door onze verdediging zoals een warm mes door boter.

Aan de rust leidde Middelkerke dan ook met 34 – 31.

Na het opsnuiven van de gezonde zeelucht trokken we de scheve situatie recht door meer lef en durf aan de dag te leggen in offence en ook de defence werd een beetje aangescherpt. Maar de nummer 10 bleef ons (figuurlijk) pijn doen ! Toch werd de kleine achterstand omgebogen in een voorsprong van een luttel puntje : 48 – 49 na quarter drie.

Dachten de gastjes dat de buit binnen was … dan was dat toch buiten de Middelkerkse waard gerekend. Mibac legde ons het vuur aan de schenen en bouwde een comfortabele voorsprong ! Op het eind van de wedstrijd konden we nog een beetje tegenscoren maar het spreekwoordelijke (zee)kalf was al verdronken.

Een pijnlijke nederlaag met 66 – 61 stond te schitterend in het winterzonnetje !

We hebben nu een weekje rust om te bekomen van de opdoffer !

Volgende keer zijn jullie ons een revanche verschuldigd !!!

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .