18/03/2018 RHK Oostende – KBBC Oostkamp Two 82-85

Verslag wedstrijd RHK Oostende B – KBBC Oostkamp Two (82 – 85)

Na de spannende winst tegen Melco Ieper C thuis, wilden we graag op de moeilijke verplaatsing winnen van RHK Oostende B. Deze stevige ploeg is één van de rechtstreekse concurrenten voor de promotie naar eerste provinciale, dus had Oostkamp maar één doel voor ogen namelijk winnen. Tijdens het eerste quarter verliep de wedstrijd heel gelijk opgaand. Oostkamp vond gemakkelijk de weg naar de ring, maar liet de tegenpartij ook gemakkelijk scoren waardoor de tussenstand na het eerste quarter 20 – 19 was.
In het tweede quarter veranderde de tegenpartij van tactiek en speelden ze zone-defence. Dit hadden ze reeds opgemerkt tijdens de heenwedstrijd waar we minder vlot scoorden tegen hun zone-defence. Na een aantal minuten te hebben gespeeld, schakelde Oostkamp ook op zone-defence over om hen te verrassen. Maar deze overstap hielp niet goed omdat de tegenstanders goed bij schot waren en altijd de vrije man vonden. Hierdoor ging Oostkamp met een achterstand van drie punten de rust in. Ruststand: 43 – 40.
Na de rust startte Oostkamp hevig aan de tweede helft van de wedstrijd en zetten we heel veel druk op de tegenstanders waardoor we enkele steals konden nemen. Hierdoor kwamen we gemakkelijk tot scoren. Na de eerste 5 minuten verliep het scorend vermogen wat minder waardoor de tegenstander opnieuw wat uit kon lopen. De wedstrijd verloopt nog altijd gelijk opgaand. Tussenstand na het derde quarter: 67 – 63.
In het begin van het vierde quarter verliep het op defensief vlak veel beter voor Oostkamp waardoor we maar 15 punten tegen kregen. Daarnaast verliep het aanvallend veel beter en kwam Oostkamp gemakkelijk tot scoren door de stevige defence waardoor we konden lopen. Op het einde trok Oostkamp de lakens naar zich toe en pakten de overwinning. De eindstand: 82 – 85