18/03/2018 Duva Gistel – KBBC Oostkamp U14 B 39 -70

Wedstrijdverslag tegen Duva Gistel – Oostende C :

“De ochtendstond heeft goud in de mond”, wie zou ooit zo’n spreekwoord kunnen uitvinden … kvrees geen basketouder of -speler !

Omstreeks 8.15 uur kwamen we aan in de Koninklijke Stallingen te Oostende (oef we vonden de juiste zaal) om de spreekwoordelijke degens te kruisen met onze vrienden van t zeetje : Duva Gistel – Oostende C.

Door kwetsuren, verjaardagsfeestje en examens was onze ploeg beperkt tot 8 spelers. Sommigen onder ons mochten zich een eerste maal “starting five” noemen !

Het vroege uur stoorde ons blijkbaar niet want we schoten als een raket(je) uit de startblokken. De eerste twee aanvallen waren meteen raak. Aan de andere kant was men ook direct trefzeker, maar daarna bleef onze verdediging goed gesloten en bleef het voor Duva de enige korf in het eerste quarter !

Onze aanval en vooral ons samenspel was een streling voor het oog : 2 – 21 na 10 minuten spel.

In het tweede quarter bleven we mooi samenspelen en zagen we een aantal mooie korven ! Langzaam kwam ook Duva in het spel en met een aantal rake afstandsworpen bleef de schade voor hen beperkt tot 11 – 40 aan de rust.

Tijdens de verplichte pauze moet het vroege uur ons toch parten hebben gespeeld, want onze oogjes gingen dicht en we zagen onze medematen niet meer staan ! Gezien we aan de kust zaten werd er soms te pas en te onpas “coast to coast” gegaan. Iedereen kon genieten van voldoende speeltijd en we konden onze voorsprong nog een kleine beetje uitdiepen tot 20 – 54.

De buit was binnen … dachten velen en we vergaten wat onze sterkte is, nl. het collectief ! We lieten onze tegenstanders toe om het voortouw te nemen in het vierde quarter ! We maakten nog enkele mooie korven op het einde om onze zege in een veilige haven te loodsen : 39 – 70 ! Duva Gistel C won het laatste quarter.

Een mooie collectieve eerste helft en daarna was de tweede helft van een mindere kwaliteit, maar onze jongens stapten fier van het plein.

Proficiat aan jongens en coach !

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .