10/03/2018 KBBC Oostkamp U14B – BBC Koksijde 77- 42

Wedstrijdverslag KBBC Oostkamp u14B – BBC Koksijde u14A – 10/03/18
————————————————————————————–

In het verleden (what’s in a name) waren de wedstrijden tegen Koksijde A altijd al te klasseren als … een mission impossible !!!

Momenteel is Koksijde ook een fiere leider in onze reeks, dus we zouden ons vel(letje) duur dienen te verkopen.

Bij de opworp stond het nog 0 – 0 en dat gaf ons moed ! In de beginfase van de wedstrijd blijven we een tijdje de evenknie van hen, maar na een minuut of vier dienden we de rol te lossen.

Het vele balverlies begon ons parten te spelen en ook de afwerkingsgraad van de kustboys zorgden ervoor dat er een eerste en helaas ook definitieve kloof werd geslagen : 20 – 10.

In het tweede quarter was ons vertrouwen en dus ook ons spelniveau een beetje zoek. We vergaten soms wel eens dat basketbal een ploegsport is en dat we het in ons ééntje niet kunnen klaren. Positieve coaching en de steun van het trouw publiek hielpen ons er weer boven op, maar we gingen de rust in met een 44 – 19 achterstand. Kopjes op ! In de rust bleven we oefenen en oefenen … mooi om te zien !

Na de verplichte rust en het tevergeefs wachten op Tom Cruise startten we de wedstrijd terug vanaf 0 ! Mooi jongens ! Koksijde bleef afwerken aan een abnormaal (voor ons) percentage en pas laat in het derde quarter wisten we terug te scoren. Gelukkiglijk verdween de smile niet van ons gezicht en bleven we vechten (netjes) voor wat we waard waren. 60 – 26 na quarter drie.

“Opgeven” staat niet in het woordenboek van onze jongens en in het vierde quarter toonden we eindelijk wat we waard zijn. We bleven knokken voor iedere bal en we blijven verdedigen zoals het hoort.

De scheidsrechters bliezen deze sportieve wedstrijd af op een 77 – 42 eindstand. Het vierde quarter eindigde op een 17 – 16 stand !

Een beetje meer geloof in onszelf en het beperken van ons talrijk balverlies … Work in progress !

Keep up the good work coach en spelers !

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .