10/03/2018 KBBC Oostkamp Two – Melco Ieper C 75-74

KBBC Oostkamp Two – Melco Ieper C: 75-74

Bij de voorbereiding van de wedstrijd wisten we dat we vandaag een goede zaak konden doen in het klassement. De laatste weken zaten we in een goede flow en speelden we goed in ploeg.

Quarter 1: 21-17
De wedstrijd begon en we wouden direct onze stempel op de match drukken. We toonden aan Ieper dat we volop voor de overwinning gingen. We maakte vlotte scores maar kregen ook soms door slordigheden het deksel op de neus. Op het einde van het quarter hadden we een goed gevoel maar we wisten dat de match nog lang niet voorbij was.

Quarter 2: 37-31
Het tweede quarter was een voortzetting van het begin van de wedstrijd. We bleven vechten als team en hadden het gevoel dat we de match konden winnen. We gingen de rust in met een kleine voorsprong. We kregen wel het duidelijk advies van de coach dat ze de tweede helft even agressief of zelf agressiever gingen spelen zodat Ieper de match kon winnen.

Quarter 3: 62-53
We startten de tweede helft met een goede focus en zorgde aan de hand van een sterke team defence dat we fastbreaks konden lopen. Zo stonden we op een bepaald moment met een grote voorsprong voor. Helaas was Ieper niet voor niets tweede in de competitie en bleef vechten voor de overwinning.

Quarter 4: 75-74
Het begin van het laatste quarter waren we een beetje onzeker over onszelf en gaven een aantal balverliezen weg waardoor Ieper weer dichterbij kwam. Als ploeg wisten we dat we samen moesten blijven spelen om de match te winnen. Ieper bleef hun agressieve speelstijl aanhouden maar maakte daardoor ook een aantal fouten waardoor we op de vrijworplijn terecht kwamen. In de laatste minuut maakte Ieper ook nog 2 driepunters waardoor we maar 1 punt meer voorstonden. We bleven knokken voor elke bal. Uiteindelijk trokken we aan het langste eind en wonnen we de match. We deden hierdoor een goede zaak in het klassement.

Verslag: Flor

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .