03/03/2018 De Pinte – KBBC Oostkamp U16 79-82

Geen training op vrijdag door de gladde wegen. Dat merkte je niet bij de startende Robin, Mathieu, Torin, Xander en Yentl , want ze vlogen er onmiddellijk in.
De Pinte repliceerde via fastbreaks echter even goed. Via een 3-punter van Emile en een goed reboundende Yentl bleven we echter op voorsprong. 20-23 na het eerste kwart. Xander met enkele korven en een 3-punter van Len hielden ons perfect op koers. Robin die vroeg met 2 fouten op de bank zat bleef zijn ploegmaten aanmoedigen. De 37-44 voorsprong bij de rust was dan ook dik verdiend.
De 2de helft startten we opnieuw het best met Lucas en Mathieu die even het gashendel opendraaiden waardoor we snel 10 punten voorsprong namen. Ook Aref scoorde bij zijn debuut. De Pinte liet echter niet begaan en maakt het ons op het eind van het 3de kwart knap moeilijk.Ze kwamen terug tot 2pt (64-66).
De spanning nam in het 4de kwart bij beide teams de overhand waardoor de score minder snel opliep. Een knappe backdoor van Andrés hield ons voorop , Yentl deed er nog een 3-punter bovenop. In een prangende slot deed De Pinte nog een gooi naar de zege maar Torin werkte zijn vrijworpen ijzig kalm af. 79-82 na een prima teamprestatie.

Geplaatst in U16 Miniemen Landelijk en getagd met .