25/02/2018 Crelan Kortrijk – KBBC Oostkamp Two 68-90

Verslag wedstrijd Crelan Kortrijk – KBBC Oostkamp TWO (68-90)

Na een schitterende prestatie tegen het jonge Izegem spelen we vandaag tegen het ervaring rijke Kortrijk. Het eerste quarter spelen we goed basketbal maar werken we niet alle kansen af. Gelukkig ontstaat er geen achterstand, we weten als we hier willen winnen dat we een tandje moeten bijsteken.

In het tweede quarter starten we veel agressiever en kunnen we enkele stops plaatsen in defense, waardoor we vlotte fastbreaks kunnen afwerken. Kortrijk speelt op het randje van vuil en kan ons zo eventjes kort uit het lood slaan. Maar na enkele tactische aanpassingen kunnen we de draad terug oppikken.

De tweede helft starten we terug met onze crossed fist en het beloond ons met een tussenspurt. In defense werken we voor elkaar en de communicatie staat op punt. Waardoor de kortrijkse kerels meer en meer gefrustreerd geraken. Het laatste quarter blijven we onze job doen en laten we de wedstrijd niet meer uit onze handen glippen. Onze voornaamste zorg in het laatste quarter was om niet met blessures naar huis te gaan. Het randje werd vaak overtreden door de gefrustreerde Kortrijkse spelers met als gevolg nog enkele technische fouten. Met deze wedstrijd te winnen doen we een goeie zaak in het klassement, blijven hard werken op training is de boodschap.

Verslag: Stijn Zutterman

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .