17/02/2018 Poperinge – KBBC Oostkamp U14B 98-23

Na een kleine rit naar het verre maar mooie Poperinge kwamen we toe aan een overvolle parking ! Was dit allemaal voor ons …

Bij het betreden van de sporthal werden we al direct geconfronteerd met de goede grond van het Heuvelland ! Er stond daar een “klein” beertje op ons te wachten !

Vol goede moed en onder de deskundige leiding van coach Dries (bedankt voor de overname) werd de wedstrijd aangevat. We wonnen de eerste opworp en scoorden ook het eerste punt van de wedstrijd ! Van een bliksemstart gesproken ! Na twee minuten mocht de wedstrijd al afgefloten worden van ons.

Helaas was het arbitraal duo dit niet echt van plan en al snel werd het duidelijk waarom Poperinge aan de leiding van het klassement stond ! We konden genieten van het ene balverlies na het andere en zo kon Poperinge met sterk insidespel en een goede spelverdeler al snel een grote en comfortabele voorsprong uitbouwen : 24 – 6 na quarter 1.

We dienden de wedstrijd te spelen met zeven spelers en twee hiervan waren dan nog eens licht gekwetst, maar toch probeerden de spelertjes een vuist(je) te maken. Er werd gevochten voor iedere bal, maar we konden hen niet tegenhouden : 45 – 14 aan de rust.

De kopjes hingen naar beneden en ondanks het positief geroep aan de zijlijn en de richtlijnen van coach Dries leek het tij moeilijk te keren in het derde quarter. We lieten de bal nu wat meer rond gaan zodat er niet na één of twee passen naar doel werd gegooid, maar onze afstandsbommen misten toch wat precisie ! 71 – 17 na quarter drie.

Het vermijden van de century was nu de opdracht, maar het geloof in eigen kunnen was bij velen volledig weg !

Door het spelen van een zonedefence door de Hopjongens- en meisje was er voor ons geen doorkomen meer aan ! Maar ondanks de grote achterstand probeerden we er toch het beste van te maken. Ondanks vele verwoede pogingen bleef Poperinge steken op 98 punten.

De eindstand was 98 – 23 !

Kop op jongens !!! We moeten niet teveel kijken naar het scorebord, maar geloven in onszelf.

Aanwezige spelers :Pepijn, Levi, Mathieu, Indra, Baptist, Maarten en Dante.

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .