03/02/2018 KBBC Oostkamp U14B – Gullegem 25-58

Een wedstrijd tegen de leider in onze reeks is natuurlijk niet nu echt een “makkie” te noemen, maar ondanks een tweetal gekwetsten (Cas en Pepijn), twee afwezigen (Rémy en Baptist) en nog een zieke op het laatste moment (Joben) bleven er nog 7 dappere krijgers over.

Moesten we coach Johan nog Sneeuwwitje noemen met zijn zeven dwergen dan zou het een sprookje zijn ! Gullegem was met een volledige ploeg afgezakt naar de vertrouwde Valkaart.

Omstreeks 16 uur werd de match op gang gefloten onder een heel deskundige leiding van beide scheidsrechters (chapeau voor beide heren).

Het werd al snel duidelijk dat we geen gemakkelijke namiddag tegemoet gingen, want Gullegem nam al direct het heft in handen en bouwde langzaam maar zeker een kleine voorsprong uit. 12 – 23 na quarter 1 !

Na een korvenkermis in het eerste quarter werden de verdedigingen aan beide kanten aangescherpt en zagen we vooral enkele leuke battles onder de korf ! Onze scherpschutters hadden helaas hun verkeerd vizier gemonteerd waardoor de bal werkelijk alle richtingen uitging : over de korf, achter de korf, onder de korf, op de ring … voor ieder wat wils ! De ruststand van 16 – 31 werd bereikt.

Na een korte koffiepauze kwamen de jongens en meisjes terug het terrein op voor het vervolg van een leuke wedstrijd. De bal wou er bij ons niet echt in en soms vergaten we weleens dat een aanvaller alleen onder de korf stond … Waren ze gestoken door het spinnewiel … ? In het derde quarter konden we slechts één korf maken : 18 – 47 na quarter 3.

In het laatste quarter waren we de evenknie van de fiere leider in onze reeks, maar de kloof dichten lukte helaas niet.

De eindstand van 25 – 58 stond op het bord te lezen !

Ondanks de zware verliescijfers moeten we onze zeven dwergen een dikke pluim geven voor hun verdedigend werk en inzet ! Wetende dat onze tegenstanders gemiddeld 76 punten per wedstrijd scoren ! Nice job guys !

Proficiat aan coach Johan (alias Sneeuwwitje) en zijn zeven dwergen (Mathieu, Indra, Tristan, Levi, Maarten, Rune en Dante) !!!

Ontbijttip van onze coach voor de komende wedstrijden : Frosties !”

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .