20/01/2018 KBBC Oostkamp U14B – Kortrijk Sport 58-44

We konden ons Kortrijk Sport B nog goed herinneren van de heenwedstrijd : een niet zo gestaltrijke ploeg, maar wel een heel sterk geheel ! Mannekes met een wreed goed shot !

Na een heel korte studieronde waarin beide ploegen beurt om beurt scoorden sloeg voor Cas het noodlot toe en diende hij een bezoek te brengen aan de Spoed ! Gelukkig viel het (letterlijk en figuurlijk) achteraf al bij al mee. Beide ploegen waren eventjes uit hun lood geslagen en we zagen dat Kortrijk een kleine kloof kon slaan, maar de achtervolging werd al snel ingezet. Onze Kortrijkse vrienden bewezen hun shotkracht zelfs met een tweetal driepunters.

Na quarter 1 12 – 16.

In quarter twee werd de verdediging aangescherpt en werden beide korven dichtgetimmerd. Het sloopwerk onder de korf wierp zijn vruchten af. Helaas raakten enkele spelertjes van ons in foutenlast. We konden onze achterstand verkleinen tot op één puntje : 23 – 24. We maakten ons op voor een spannende tweede helft.

Wat coach Johan in de koffie heeft gedaan tijdens de rust zullen we nooit weten … maar het resultaat was er ééntje om duim en vingers af te likken. Iedereen nam zijn verantwoordelijkheid op en we zagen iets wat we al een seizoen op zaten te wachten, namelijk mooi samenspel en een heel hoge afwerkingsgraad. Ja zelf onze vrijworpen mochten gezien worden ! Er werd denk ik een 20 – 0 geplaatst en na 30′ minuten spel stond er 48 – 29 te blinken op het scorebord in de Valkaart.

De mooie voorsprong had echter ook een keerzijde want in het vierde quarter werden we een beetje overmand door stress.

De sfeer op de tribune was ook optimaal te noemen : zo zou het altijd moeten zijn. Fiere ouders en grootouders die hun pupil komen aanmoedigen ! Chapeau voor beide “clans” !!!
Een viertal balverliezen in het begin van het 4de quarter hielpen daar nu echt niet aan mee en Kortrijk kon iedere keer tegenscoren. Eindelijk keerde de rust terug in de ploeg door opnieuw mooi samenspel en enkele mooie korven.

Uiteindelijk konden we de wedstrijd winnen met een 58 – 44 ! Een verdiende overwinning !

Proficiat jongens en coach ! Op naar de volgende overwinning.

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .