20/01/2018 KBBC Oostkamp Two _Ruddervoorde 74-68

KBBC Oostkamp Two – BBC Olympia Ruddervoorde One: 74-68

Sinds enkele weken is het officieel bekend gemaakt dat BBC Olympia Ruddervoorde en KBBC Oostkamp zullen fusioneren volgend seizoen. Beide ploegen kunnen nog spelen voor de promotie en er is nog altijd het derby gevoel tussen de twee gemeentes. Dit alles zorgde ervoor dat iedereen, zowel Ruddervoorde als wij zeer gebrand waren om de overwinning te behalen.

Q1: 25-16
Vanaf de start waren we gretig en speelden goed samen. Ruddervoorde werd echter verrast door onze start en vond in het begin de weg naar de korf amper. De gretigheid en een goeie verdediging leidde tot enkele snelle scores. Na wat rotaties doorheen het quarter maakte Ruddervoorde een vuist en kwam langzaam terug. Toch konden we na enige tijd hun run stoppen en sloten onze sterke start goed af.

Q2: 38-42
In het tweede quart vond Ruddervoorde volledig hun spel en konden gemakkelijker scoren. Wij begonnen ons te frustreren en dit leidde zowel tot onnodige balverliezen en geen organisatie in defence meer. Toch lieten we af en toe mooie dingen zien maar dit wisselde snel af met mindere momenten. Zo gingen we de rust in met een achterstand van vier punten.

Q3: 61-57
Tijdens de rust reflecteerden we wat er beter kon en dit hielp ons in de tweede helft. We vonden echter ons spel van in het eerste kwart terug. De match ging heel gelijk op in het derde kwart met mooie dingen te zien aan beide kanten. De rivaliteit kwam meer en meer naar boven en de match begon gretiger te worden maar wel steeds fair. Toch kwamen we terug over Ruddervoord en sloten we het kwart af met 61-57.

Q4: 74-68
Met het laatste kwart in te gaan, gingen we steeds haasje over. Het bleef steeds spannend en niemand kon een al te grote kloof slaan. Pas in het tweede deel van het vierde kwart konden we Ruddervoorde steeds op 4 à 6 punten houden voor een langere tijd. Met nog enkele minuten te gaan moest Ruddervoorde snelle shots gaan nemen maar die gingen niet allemaal binnen. Zo was het nog even spannen maar werd de derby afgesloten met een stand van 74-68 en een overwinning voor onze two ploeg.

Eindstand KBBC Oostkamp Two – BBC Olympia Ruddervoorde One: 74-68

Verslag: Timothy

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .