13/01/2018 KBBC Oostkamp U18 – Jong Wevelgem 67-57

Na het spijtige verlies van vorige week in Izegem (61-56) wisten we wat er ons te doen stond; onze vrijworpen afwerken en onze defensieve boxing-out verstevigen. In plaats van haasje over te spelen moeten we de leiding leren vasthouden. Mogelijks halen we zo de overwinning binnen. Maar, tegen een tegenstander als Wevelgem is dat nooit gemakkelijk. Om dit doel te bereiken moesten we dus geconcentreerd aan de match beginnen. Dit gebeurde ook, enkele slimme drives en goeie open shots zorgden in het eerste quarter voor een mooie voorsprong. Deze voorsprong konden we in het tweede quarter nog verder uitbouwen. Een ruststand met mooi vijftien punten voorsprong was zeker verdiend. In basket is vijftien punten echter niet zoveel wat betekent dat we ook in de tweede helft zeer geconcentreerd moesten spelen. Spijtig genoeg gebeurde dit niet. We startten ongedisciplineerd alsof we al gewonnen waren. Wevelgem startte deze keer wel gevat en wij hadden te veel tijd nodig om een antwoord te bieden op hun verdedigende tactiek. Wevelgem kwam daardoor akelig dichtbij. In het laatste quarter wisten we toch de koelte te bewaren en vonden zo onze focus terug. De overwinning was binnen. De eindstand 67-57. Volgende week wacht ons een lastige verplaatsing naar Zwevegem-Deerlijk, de leider in onze reeks. We weten waar we naartoe moeten werken.
Qrtrs: 21/15 – 36/21 – 52/45 – 67/57
Verslag Siebe
Speelden: Lander, Wout, Arno, Siebe, Jelle, Milan, Luca, Thibault, Seppe, Giel, Thiemen, Ennio

Geplaatst in U18 Kadetten Landelijk en getagd met .