13/01/2018 KBBC Oostkamp U14A – Desselgem 63-64

WEDSTRIJDVERSLAG PUPILLEN A T. DESSELGEM 13.01.2018

Onze tegenstander van afgelopen weekend was geen onbekende. We troffen Desselgem ook in de eerste reeks en toen was het steeds heel nipt: 1x verloren met 1 puntje en 1x gewonnen met 4 ptn. We wisten dus waar we ons aan mochten verwachten.

Bij aanvang van de match ging het gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Desselgem steeds meer de bovenhand. Ze waren een stuk gretiger en werkten hun kansen beter af. Onze verdediging stond niet op punt en als ze soms 5x mochten proberen vooraleer tot scoren te komen, weet je al dat ook onze rebounds op dat moment niet echt talrijk waren. Gelukkig konden we de schade nog beperken door regelmatig eens tegen te prikken met een bom van een driepunter.

Na de rust verscheen er een gans ander Oostkamp tussen de lijnen. Nog niet alles verliep gesmeerd, maar de fighting spirit was terug. Eindelijk werd er verdedigd. De evolutie van de ploeg tussen het begin van het seizoen en nu werd duidelijk zichtbaar. Er werden mooie fast breaks gelopen, goed gesneden, gepast en afgewerkt. Desselgem wist even niet wat er gebeurde. Oostkamp had de wedstrijd in handen en werkte in geen tijd hun achterstand weg.

We hadden terug een match en wat voor één. Eenmaal bijgebeend duwde ook Desselgem terug door. De ene ploeg wipte over de ander en terug.

Op 21 seconden van het einde sprongen zij terug aan de leiding, op 6 seconden wij terug over hen. Na een time-out van Desselgem, waardoor zij op hun helft mochten ingeven, slaagde Desselgem er echter terug in – met nog 1 seconde op de klok – om tot scoren te komen en weer over ons te springen. Ook wij namen een time-out en mochten dus op onze speelhelft ingeven. Deze verdienstelijke poging strandde jammer genoeg op de ring.

De verslagenheid was groot, maar na hun prestatie in de tweede helft was dit zeker niet nodig. Onze merels hebben getoond wat ze waard zijn en Desselgem weet alvast dat ze in de terugronde nog niet met ons klaar zijn. We kijken er nu al naar uit.

Q1: 16-19
Q2: 10-16
Q3: 21-12
Q4: 16-17
Eindscore: 63-64

Speelden mee: Aref, Yaro, Jens, Thomas, Matt, Mauro, Simon, Toon, Maarten, Milo & Quinten.
Ziek: Emiel

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .