06/01/2018 KBBC Oostkamp Two – Zedelgem 80-60

Onze eerste wedstrijd van het jaar 2018 was er één tegen de hekkensluiter van onze reeks Diensten-aan-Huis Zedelgem.

Het was evenwel Zedelgem dat het sterkst uit de startblokken vertrok en zeer gretig aan de partij begon. De Merels zaten in gedachten blijkbaar nog aan de feestdis, nu Zedelgem onmiddellijk 14 punten uitliep. Gelukkig konden de Merels de schade beperken: na het eerste quarter stond het 16-24.

Ook in het tweede kwart bleven de Merels ondermaats presteren, doch basketten zich geleidelijk aan terug in de wedstrijd.

Na de pauze was het duidelijk dat Zedelgem de mooie start niet kon aanhouden en begon Oostkamp geleidelijk aan uit te lopen. De door Siebe en Thibaut geleverde prestaties bleven niet onopgemerkt en betekenden onmiddellijk een mooie meerwaarde voor de teamprestaties. Op het einde van het derde quarter was de zaak rechtgezet en stond Oostkamp 60-51 voor. Iedereen voorzag de wedstrijd gedurende het vierde kwart rustig uit te spelen, doch dit was buiten Zedelgem gerekend. De frustraties liepen bij de spelers van Zedelgem blijkbaar hoog op, nu ze in het vierde kwart de fouten opstapelden, waaronder enkele flagrante, en er bijgevolg van een basketwedstrijd nog weinig sprake was.

Eindstand 80-60, al met al verdiende overwinning van de Two, doch de komende weken zal het niveau omhoog moeten willen we nog een kans maken om bovenaan in de rangschikking te eindigen.

Verslag: Serge

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .